gallery/banner_nieuwe_site

Zeven op een rij voor Jodan Boys

 

Gouda, 27 januari 2019 - 16:27

Jodan Boys heeft gisteren de zevende overwinning op rij geboekt in de Hoofdklasse A. DFS werd op eigen veld met 2-0 verslagen. De wedstrijd werd in een tijsbestek van drie minuten beslist met doelpunten van Bradley el Idrissi en Jorn van Lunteren. Door de overwinning stijgt Jodan Boys een plaatsje op de ranglijst, het staat nu vijfde.

 

Jodan Boys begon zaterdag met een debutant in de basis. Rik Stalenberg mocht zijn competitiedebuut maken in Jodan Boys 1.  Verder leek de opstelling veel op die van de vorige week toen Jodan Boys met 0-3 bij Smitshoek won.

Jodan Boys was de ploeg met de eerste grote kans. Er is nog geen kwartier gespeeld als Fanny Waandels net niet buitenspel staat. Keeper Omvlee is echter goed zijn doel uitgekomen en de kans is verkeken.

Vier minuten later is het wel raak. Yusri el Kandoussi staat aan de basis van de goal. Met een slimme steekpass stelt hij Bradley el Idrissi in de gelegenheid om te scoren.

Drie minuten later heeft Jodan Boys de score al weer verdubbeld. Jorn van Lunteren laat wederom zien waarom men blij kan zijn met zijn terugkeer op sportpark Oosterwei. Ook vandaag weet de speler weer te scoren en zo lijkt de overwinning al snel beklonken.

Vlak voor rust volgen er aan beide kanten nog goede kansen. Eerst voor Jodan Boys via Fanny Waandels. Omvlee kan echter nog net een voet tegen de bal krijgen waardoor hij redding kan brengen op de inzet van de vertrekkende aanvaller.

Aan de andere kant gaat een schot net over de goal van Stalenberg, maar het blijft 2-0.

 

Na rust is de eerste grote kans voor Mark Veerman. Op aangeven van Jorn van Lunteren kan hij een goede kopbal afleveren. Vijf minuten later had iedereen de 3-0 al genoteerd, ware het niet dat Fanny Waandels de bal voor de goal via het lichaam over de lat werkt in plaats van dat de bal er in gaat.

De bezoekers krijgen tussen een aantal kaarten door (geel voor oa Verkaik en Heerkens) ook nog kansen. Gelukkig is Stalenberg niet van de wijs te brengen tijdens zijn debuut.  Eerst keert hij een inzet van dichtbij met de voet en later een goede redding op een hard schot.

Met nog iets minder dan een kwartier spelen haalt trainer van den IJssel beide doelpuntenmakers naar de kant. Jordi Tuithof en Enzo Huntink zijn de vervangers.

Er volgen nog een aantal grote kansen. Eerst is het Waandels die wederom een inzet met de voet van keeper Omvlee gekeerd ziet worden. Aan de andere kant mag Jodan Boys blij zijn dat de arbitrage een buitenspelsituatie constateert waardoor de uiteindelijk treffer geen doorgang zou vinden.

De laatste groete kans is dan voor Jodan Boys. Met een zwabberschot had Jordi Tuithof de keeper wellicht nog kunnen passeren, maar de bal zwabbert langs de verkeerde kant van de paal.

Zo boekt Jodan Boys dus de zevende competitiezege op rij en blijft Stalenberg bij zijn debuut ongeslagen. Jodan Boys doet ook goede zaken in de tweede periode. Mede door de winst van Ter Leede (0-2) op jong fc Den Bosch is er nu en gat van vijf punten onstaan met Ter Leede. Jong fc Den Bosch volgt met een punt minder. Beide ploegen lijken de enige overgebleven concurrenten in de tweede periode waarin nog drie wedstrijden gespeeld worden. Jodan Boys zou in theorie volgende week de periode kunnen pakken. Het zal dan zelf moeten winnen en Ter Leede en jong fc Den Bosch moeten dan beide niet winnen.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-dfs

Aankomende zaterdag neemt Jodan Boys het in Volendam op tegen koploper RKAV Volendam. Deze wedstrijd begint om 14:30

 

Statistieken wedstrijd:

19-01-19: Jodan Boys           - DFS                   2- 0  ( 2- 0)

Doelpunten: 19' Bradley el Idrissi, 21' Jorn van Lunteren.

Gele kaart: 60' Michel Verkaik, 71' Remy Raterink, 72' Roald Heerkens.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 450

Scheidsrechter: M. Oosting

Opstelling Jodan Boys: Rik Stalenberg, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Fanny Waandels, Yusri el Kandoussi, Bradley el Idrissi (77' Jordi Tuithof), Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren (77' Enzo Huntink).