gallery/banner_nieuwe_site
gallery/jod-smi

Jodan Boys en Smitshoek delen de punten

 

Gouda, 10 maart 2018 - 17:19

Jodan Boys heeft vandaag de punten moeten verdelen met Smitshoek. Nadat Jodan Boys vlak na rust op voorsprong kwam via een goal van el Idrissi, kwam Smitshoek uiteindelijk via twee penalties op voorspongr. Gelukkig kreeg Jodan Boys ook nog een penalty, waarna het vlak voor tijd nog 2-2 werd. De bezoekers waren de gelukkige winnaar, zeker nadat het na een bal op de paal en de lat bij rust nog 0-0 was.

In het restant volgen aan beide kanten nog een gele kaart. Eerst voor Ribero en daarna is Heerkens wederom de klos. Hij mag er vervolgens vanaf met rood. Jodan Boys had in de laatste seconden nog een goede kans, maar de verdediging van Smitshoek weet een goal te voorkomen. Zo verspeelt Jodan Boys dus voor de tweede keer dit seizoen punten tegen laagvlieger Smitshoek.

 

Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Argon. Zij bezetten momenteel de laatste plaats in de Hoofdklasse A en verloren vandaag met 5-1 van Hoek.

 

Statistieken wedstrijd:

 

10-03-18: Jodan Boys           - Smitshoek             2- 2  ( 0- 0)
Doelpunten: 46' Bradley el Idrissi, 57' Noah de Neijs (p), 65' Bart Deprez (p), 87' Enzo Huntink (p).
Gele kaart: 54' Mo Bellahcen, 82' Roald Heerkens, 87' John van Vugt, 91' Marcel Varela Ribeiro.
Rode kaart: 93' Roald Heerkens (2e geel)
Toeschouwers: 475
Scheidsrechter: A. v/d Ketterij
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries (72' Mohammed Faouzi), Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Bradley el Idrissi, Enzo Huntink, Fanny Waandels, Mo Bellahcen, Harold Vrolijk (64' Gilliomar Leona).

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Bradley el Idrissi laat al snel zien wat er moet gebeuren. Na een goede solo schiet hij de bal uiteindelijk binnen. Zo komt Jodan Boys al vroeg in de tweede helft op voorsprong en zal het op zoek gaan naar een ruimere marge. Ook Waandels krijgt een aantal minuten later een goede kans. Op aangeven van el Idrissi kopt hij op doel, maar vind de keeper op zijn weg.

Helaas kan Jodan Boys niet lang van de voorsprong genieten. Binnen tien mintuen staat het al weer gelijk via een benutte penalty van de Neijs. Kevin de Vries maakte de overtreding in het strafschopgebied en scheidsrechter v/d Ketterij wijst resoluut naar de stip.

Even later is aan Jodan Boys kant de erste wissel die gebruikt wordt. Harold Vrolijk gaat naar de kant en voor hem in de plaats komt Gilliomar Leona. Leona staat koud in het veld of de bal gaat al weer op de stip. Dit keer maakt Leroy Brank, niet bewust, hands en zo mag Smitshoek gaan profiteren. Een zware straf voor deze handsbal, waar het er toch meer weg van had dat Brank juist wegdraaide met zijn arm toen er tegen hem aan geschoten werd.

Vlak na de 1-2 is Waandels overigens nog dicht bij een goal met een goede kopkans. Trainer van den IJssel besluit dan even later de tweede wissel te brengen. Kevin de Vries gaat er af en Mohammed Faouzi komt het veld in.

Inmiddels tikt de tijd door en er staan nog maar acht officiele minuten op de klok als Roald Heerkens aan de noodrem trekt.  Hij krijgt geel.

Jodan Boys zet vol in op de aanval en dan wordt er ook in het strafschopgebied van Smitshoek hands gemaakt. Scheidsrechter v/d Ketterij wijst voor de derde keer deze middag naar de stip en trekt geel voor van Vugt. Enzo Huntink weet wel raad met dit buitenkansje en schiet Jodan Boys meer dan terecht naast Smitshoek.

Jodan Boys blijft aandringen in de slotfase en Leroy Brank krijgt nog een goede kans op de 3-2. Zijn kopbal wordt echter gekerd.

Jodan Boys kon nog steeds niet beschikken over Levi Marengo, Elliot Pattinama en Romario Dos Santos. Dit drietal ontbrak wegens blessures. In de aanval was wederom een plaats voor Harold Vrolijk, net als voor Bradley el Idrissi.

Nadat Jodan Boys in de openingsfase de aanval zocht, nam Smitshoek al snel het initiatief. Jodan Boys moest alle zeilen achterin bijzetten om de bezoekers niet dicht in de buurt van de goal te laten komen. Het lukt Jodan Boys om in deze fase overeind te blijven, waarna het nu zelf de wedstrijd meer naar zich toe trekt.

Eerst is er na zestien minuten spelen een goede kans voor Bradley el Idrissi. De keeper van Smitshoek kan de bal echter pakken. Vijf minuten later volgt er een hele grote kans voor Waandels. Zijn inzet gaat tegen de onderkant van de lat en schiet terug het veld in. De bal komt voor de voeten van el Idrissi, die snel moet reageren en daardoor van dichtbij de bal niet heel goed weet te raken. Hierdoor gaat deze inzet dan ook over.

Er volgt nog een kansje voor Fanny Waandels, maar ook nu kan Jodan Boys nog niet op voorsprong komen. En dan is het oppassen dat de bezoekers dat dan natuurlijk niet doen. Smitshoek zet het weer eens op een snelle aanval, maar gelukkig kan Marvin Straver uiteindelijk redding breggen op een goede poging.

In het restant van de eerste helft volgen nog kansen. Zo is el Idrissi nog dicht bij een treffer, echter hij schiet recht in de handen van de keeper. Ook Smitshoek kwam nog even gevaarlijk voor de goal van Straver, maar Michel Verkaik weet op te ruimen. Zo gaan beide teams de kleedkamers in met een 0-0 ruststand.

gallery/jodan boys -  smitshoek (13)

Waandels kopt de bal. Deze zal uiteindelijk in de rebound over geschoten worden door el Idrissi. (foto: Leo Radder)

gallery/jodan boys -  smitshoek (16)

Het was goed toeven op sportpark Oosterwei. De winterse omstandigheden van de afgelopen weken zijn verdwenen. (foto: Leo Radder)

gallery/jodan boys -  smitshoek (33)

Het is druk in het strafschopgebied van Smitshoek. Jodan Boys is naarstig op zoek naar de winnende treffer. (foto: Leo Radder)