gallery/banner_nieuwe_site

Wedstrijd duurt vijf minuten te lang voor Jodan Boys

 

Rotterdam, 24 april 2019 - 07:43

Jodan Boys speelde gister een op het laatst ingelaste oefenwedstrijd tegen tweede divisionist jong Sparta. Jodan Boys hield de ploeg lang op 0-0 en had zelf ook goede kansen op de winst. Echter in de slotfase ging het mis en wist jong Sparta alsnog het klasseverschil uit te drukken in 3-0 winst.

 

Trainer van den IJssel liet uiteindelijk 19 spelers in actie komen tegen tweede divisionist jong Sparta. Jong Sparta bezet moment een dertiende plaats in de tweede divisie met 38 punten uit 30 wedstrijden en staat in ieder geval op een veilige plaats in deze competitie.

Met een heerlijk temperatuurtje trappen beide ploegen af op het Kasteel waar Jodan Boys al snel een kans lijkt te hebben. Jordi Tuithof denkt aan een penalty, maar dit wordt direct van de hand gewezen.

Aan de andere kant is het even later jong Sparta dat gevaarlijk wordt na een slippertje van Veerman. Dirk Pieter Rietveld help echter en maakt de kans onschadelijk. Ook Beukers moet zich een minuut later maximaal strekken om een inzet naast te tikken.

Na een kwartier spelen weer een kans voor Jodan Boys. Mo Bellahcen probeert het van grote afstand, maar zijn inzet mist de juiste richting.

Het spel golft een beetje op en neer en even later weer een kans voor de thuisploeg. Balverlies zorgt voor een gevaarlijke counter, maar de Jodan Boys verdediging weet deze uiteindelijk onschadelijk te maken.

Halverwege de eerste helft een slimme pass van Bellahcen op van Lunteren. Twee pogingen krijgt hij uiteindelijk, maar meer dan een corner levert dit helaas niet op.

Met nog een paar minuten tot de rust brengt Beukers nog eens redding waardoor de beginstand ook de ruststand is.

 

Na rust volgen direct drie wissels bij Jodan Boys. Onder andere Beukers gaat naar de kant en Staleburg, Mohandis en Huntink komen binnen de lijnen. Mohandis heeft al snel een aardige kans. Hij ziet een hard schot van afstand gekeerd worden. Helaas dus weer niet meer dan een corner voor Jodan Boys. Tien minuten later wederom een goede kans. Dit keer krult el Kandoussi de bal net naast.

Trainer van den IJssel besluit even later maarliefst vijf wissels te brengen. Mike Sluijter, Mo Balidou, Harold Vrolijk, Ismail Aitsi M Hand en Korstiaan Schuilenburg komen in de ploeg.

Die laatse is na vijf minuten al bijna succesvol. Hij zet goed door, maar zijn voorzet kan nog net door de keeper weggetikt worden.

Aan de andere kant schiet jong Sparta in het zijnet en kan Mike Sluijter even later zorgen dat jong Sparta niet gevaarlijk wordt.

Ruim een kwartier voor tijd laat ook een andere invaller zien dat hij wel mee kan. Mo Balidou is met een kopbal dicht bij een openingstreffer.

Dan besluit van den IJssel dat Jordi Tuithof weer binnen de lijnen mag komen. Hij mag de andere Mo vervangen die aardig moe lijkt te zijn. Tuithof is al snel weer gevaarlijk met een vrije trap die net naast gaat.

Zo lijkt het er op dat deze oefenwedstrijd in een 0-0 gelijkspel gaat eindigen. Er staan inmiddels 85 minuten op de klok en een treffer lijkt voor beide ploegen niet te vallen. Totdat jong Sparta even aanzet en in de slotfase drie keer weet te scoren. Elayis Tavsan (2 keer) en Gianni dos Santos zijn namens de thuisploeg trefzeker in de 86e, 87e en 89e minuut.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jsp-jod

Zo verliest Jodan Boys dus uiteindelijk toch ruim, maar geeft de einduitslag wel een ander beeld. Jodan Boys en jong Sparta waren aardig aan elkaar gewaagd. Jodan Boys heeft nu een weekje rust en komt op zaterdag 4 mei weer in actie tegen sc Feyenoord op eigen veld. Op dinsdag 7 mei komt Jodan Boys in actie in de halve finale van de districtsbeker, waarvan de loting nog moet plaatsvinden.

 

Statistieken wedstrijd:

09-04-19: Jong Sparta          - Jodan Boys            3- 0  ( 0- 0)

Doelpunten: 86' Elayis Tavsan, 87' Elayis Tavsan, 89' Gianni dos Santos.

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: 50

Scheidsrechter: T. Voncken

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers (46' Rik Stalenburg), Kevin de Vries, Dirk Pieter Rietveld, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Jordi Tuithof (46' Nadir Mohandis), Yusri el Kandoussi, Bradley el Idrissi, Mo Bellahcen (75' Jordi Tuithof), Jorn van Lunteren. (46' Enzo Huntink), (61' Mike Sluijter), (61' Mo Balidou), (61' Harold Vrolijk, (61' Korstiaan Schuilenburg), (61' Ismail Aitsi M Hand).