gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing sc Feyenoord - Jodan Boys

 

Gouda, 5 september 2018 - 06:03

Aankomende zaterdag gaat Jodan Boys op bezoek bij sc Feyenoord in de eerste uitwedstrijd in competitieverband. De promovendus had afgelopen weekend bijna de volle buit binnen tegen het gedegradeerde Spijkenisse, maar moest in de slotfase toch een gelijkspel toestaan. De club uit Rotterdam Zuid speelde tot een aantal jaar geleden op de zondag, maar maakte in 2013 de overstap naar de zaterdag. In 2011 en 2012 eindigde de club nog als vierde in de zondag Hoofdklasse A en kwam dus in de buurt van promotie naar de Topklasse zondag. Toch werd er gekozen voor een stap naar de zaterdag waarbij de club onderaan de ladder moest beginnen.

De club had het idee zo snel mogelijk door te stomen naar de top van het zaterdagvoetbal. Drie keer achter elkaar werd de ploeg kampioen. Trainer Akkermans leidde de club uiteindelijk naar de tweede klasse en vervolgens nam Cesco Agterberg het stokje over. Direct werd de ploeg dus weer kampioen, maar in het eerste jaar in de eerste klasse greep de club naast promotie doordat fc 's-Gravenzande uiteindelijk vier punten meer had. Afgelopen seizoen werd de ploeg kampioen in de eerste klasse met maarliefst 18 punten voorsprong op Brielle.

Ondanks het feit dat de ploeg debuteert in de Hoofdklasse, zal men deze ploeg tot kanshebber op de titel rekenen. De ploeg begon niet slecht aan de competitie met een lastige uitwedstrijd tegen het gedegradeerde Spijkenisse (2-2).

 

Jodan Boys begon minder goed aan de competitie. Op eigen veld werd een 0-3 nederlaag tegen Ter Leede geleden. Deze club wordt misschien wel als DE favoriet voor de titel gezien. Jodan Boys had wel een aantal kansjes, maar vooral in de eerste helft was de afronding niet goed. Mo Bellahcen raakte bij een 0-2 stand vlak voor rust de lat uit een vrije trap en vlak na rust viel de 0-3. De ploeg van trainer van den IJssel wist erger te voorkomen, maar kon niet terug komen in de wedstrijd. Jodan Boys begint hierdoor onderaan de ranglijst en zal de komende weken dus moeten zorgen dat het weer langzaam omhoog klimt.

 

Beide ploegen kwamen elkaar een aantal jaren geleden voor het eerst als zaterdagclubs tegen. Op 21 november 2015 won Jodan Boys in de tussenronde van de Districtsbeker West II met 0-3 bij sc Feyenoord. Uiteindelijk wist Jodan Boys toen in het bekertoernooi de halve finale te bereiken, waardoor het in het seizoen daarop mocht uitkomen in de grote KNVB beker.

 

Voor Jodan Boys is het zaterdag zaak om een goed resultaat neer te zetten. Een lastige opgave, maar goede resultaten in de komende wedstrijden zullen de slechte start snel doen vergeten.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Varkenoord begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter R. Meilink

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

DFS - fc Rijnvogels

fc 's-Gravenzande - Swift

jong fc Den Bosch - Achilles Veen

Nootdorp - Capelle

Smitshoek - Zwaluwen

Ter Leede - Spijkenisse

Volendam - XerxesDZB

gallery/scf-jod