gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing fc 's-Gravenzande - Jodan Boys

 

Gouda, 6 maart 2019 - 20:46

Na een eenvoudige overwinning van Jodan Boys bij zaterdag derdeklasser Schipluiden in de derde ronde van de KNVB districtsbeker West II, mag Jodan Boys aankomende zaterdag weer aan de bak. In de eerste wedstrijd in de derde periode gaat Jodan Boys (7e) op bezoek bij fc 's-Gravenzande (6e).

 

De tegenstander van Jodan Boys had afgelopen weekend rust. Zij kwamen juist een week eerder, toen Jodan Boys vrij was, in actie in de derde ronde van de districtsbeker. De ploeg wist thuis een eenvoudige 8-0 overwinning te boeken op het Goudse ONA, dat uitkomt in de zondag tweede klasse.

De ploeg van trainer Elzinga staat dus net boven Jodan Boys in de competitie en heeft één punt voorsprong. Kortom bij winst kan Jodan Boys de ploeg dus passeren op de ranglijst. Dat zal dan ook het enige zijn aangezien de nummer vijf, jong fc Den Bosch een voorsprong van vier punten heeft op Jodan Boys. Bij verlies kan Jodan Boys zomaar vier plaatsen op de ranglijst zakken en zo dicht bij de play-off plaatsen komen. Gelukkig is het gat met de bovenste van deze plaatsen acht punten, dus er zit nog ruimte. Kortom een belangrijke wedstrijd en misschien maar gelijk goed starten aangezien de tweede periode dus nog niet binnen is. 

De tegenstander van aankomende zaterdag kent momenteel overigens een mindere periode. Eindigde de ploeg in de eerste periode nog als tweede met 22 punten uit 10 wedstrijden. In de tweede periode werden slechts negen punten behaald. Kortom precies het omgekeerde beeld van Jodan Boys dit seizoen. Echter Jodan Boys is dus nog in de race voor een periodetitel. De Westlandse ploeg scoort veel. Met 44 goals in het de vierde meest scorende ploeg in de Hoofdklasse A en het heeft een doelsaldo van +8.

Frank Broos (12), Yuri Westhoff (10) en Patrick Triep (10) zijn met 32 goals de belangrijkste brandstof in de doelpuntenmotor van fc 's-Gravenzande.

 

Jodan Boys kan de wedstrijd van zaterdag met vertrouwen tegemoet zien. Het zit zelf in een goede fase en kan deze goede fase binnenkort verzilveren met een periodetitel. Het is nog actief in de Voetbal Rijnmond Cup en speelt binnenkort in de 1/8e finale van de districtsbeker. Kortom trainer van den IJssel zou wel eens mooi afscheid kunnen hebben in Gouda met een wellicht wel een prijsje. Het beste scenario: winst districtsbeker, winst Rijnmond Cup en promotie naar de derde divise is nog allemaal mogelijk.

Jodan Boys zal dan zo constant moeten blijven als in de tweede periode en misschien nog wel net iets scherper. Er zijn namelijk nog lastige wedstrijden tegen Ter Leede, jong fc Den Bosch, sc Feyenoord en Zwaluwen (2x). Kortom de derde periode is wellicht nog zwaarder dan de tweede.

 

Bij Jodan Boys is het de vraag of Elliot Pattinama dit seizoen nog in actie kan komen. De speler viel na maanden blessureleed tijdens de wedstrijd Capelle - Jodan Boys in, maar moest al weer snel het veld geblesseerd verlaten. Fanny Waandels ontbrak afgelopen weekend net als Enzo Huntink, maar zullen wellicht wel weer fit zijn. Leroy Brank haakte vorige week vijf minuten voor tijd af toen de wissels al op waren. Brank leek dit uit voorzorg te doen en is vermoedelijk gewoon inzetbaar zaterdag.


Eerder dit seizoen liep Jodan Boys tegen een 1-3 nederlaag aan. In de eerste helft was Patrick Triep twee keer trefzeker. Nadat Mo Bellahcen Jodan Boys halverwege de tweede helft weer terug in de wedstrijd bracht velde Sander Koeleman tien minuten voor tijd definitief het oordeel. Het was de laatste wedstrijd in de eerste periode.

 

De wedstrijd van aankomende zaterdag op sportpark Juliana begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter M. Eijgelsheim

 

Verder staan de volgende competitiewedstrijden op het programma:

DFS - Nootdorp

Achilles Veen - fc Rijnvogels

sc Feyenoord - Capelle

Smitshoek - XerxesDZB

Swift - Spijkenisse

Ter Leede - Achilles Veen

jong fc Den Bosch - Volendam

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/sgr-jod