gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Smitshoek - Jodan Boys

 

Gouda, 19 september 2019 - 16:27

Als ongeslagen ploeg en medekoploper gaat Jodan Boys aankomende zaterdag op bezoek in Barendrecht bij Smitshoek. De tegenstander van Jodan Boys is geen onbekende. In de zeven seizoenen dat Smitshoek nu in de Hoofdklasse uitkomt, is het het vijfde seizoen dat beide ploegen elkaar treffen.

 

Smitshoek is net als Jodan Boys nog ongeslagen, echter speelde het een keer meer gelijk. Hierdoor bezet de ploeg nu de achtste plaats met vijf punten uit drie wedstrijden. Jodan Boys staat met drie andere ploegen in de top vier. Met evenveel punten als Sportlust '46, fc Rijnvogels en Capelle bezet het momenteel de derde plaats.

Smitshoek begon de competitie met een 1-1 gelijkspel bij promovendus ARC. Daarna volgde een 3-0 overwinning op fc 's-Gravenzande en afgelopen weekend werd het 3-3 tegen Zwaluwen. In die wedstrijd leek Smitshoek met drie punten uit Vlaardingen te vertrekken, vooral nadat Bart Deprez vijf minuten voor tijd via een penalty de 2-3 gemaakt had. Echter een onfortuinlijke eigen goal van Stefano Goncalvez zorgde in de laatste minuut voor een deceptie.

Smitshoek wist overigens in de voorbereiding op het nieuwe seizoen slechts één keer te winnen.  Bij zaterdag eersteklasser LRC Leerdam won het met 2-3. Verder gingen de wedstrijden tegen tweededivisionist Scheveningen (0-4), derde divisionist Barendrecht (2-1), zondag Hoofdklasser Hasteren (1-2) en zaterdag eerste klassers Portugaal (4-0) verloren. Tegen zaterdag eersteklasser Argon werd nog met 2-2 gelijk gespeeld.

 

Jodan Boys kent een iets betere start in de competitie, maar alles ligt na drie wedstrijden nog dicht bij elkaar. Geen ploeg wist nog de volle winst te behalen, dus elke club heeft inmiddels puntverlies geleden. De cijfers van Jodan Boys zijn inmiddels bekend. Het won de eerste competitiewedstrijd van sc Feyenoord (2-0) en vervolgens werd er van Achilles '29 (1-2) gewonnen. Thuis vielen er geen goals tegen Capelle, waardoor Jodan Boys nu dus zeven punten heeft.

In de korte aanloop naar het nieuwe seizoen (door de nacompetitie vorig seizoen), speelde Jodan Boys relatief minder oefenwedstrijden. Toch werd er knap gewonnen van zondag derde divisionist OFC (3-1), werd er verloren van zondag Hoofdklasser Unitas (3-2), gewonnen van zaterdag eersteklasser RVVH (1-2) en werd er in de eerst voorronde van de KNVB beker knap gewonnen bij zondag derde divisionist Hoogland (1-3).

 

Jodan Boys trainer van Steensel kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie voor de wedstrijd tegen Smitshoek. Laten we hopen dat tegen half vijf de drie punten bijgeschreven kunnen worden. Zo kan Jodan Boys in de top blijven meedraaien!

 

Vorig seizoen won Jodan Boys in Barendrecht met 0-3. Thuis won Jodan Boys destijds met 4-0. Vincent Verbond speelde toen nog in dienst van Jodan Boys, waar hij nu bij Smitshoek actief is.

In het seizoen 2017/2018 verloor Jodan Boys met 2-1 in Barendrecht en speelde in Gouda met 2-2 gelijk.

Het seizoen daarvoor won Jodan Boys met 0-3, speelde het gelijk met 0-0. In het seizoen 2013/2014 verloor Jodan Boys beide wedstrijden (0-4 en 2-1).

Kortom de balans tot nu toe gaat redelijk gelijk op. 3 keer winst, 2 keer gelijk en 3 keer verlies. Doelsaldo 14-10 in het voordeel van Jodan Boys.

 

De wedstrijd van aankomende zaterdag op sportpark Smitshoek begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter M. Jobse

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

Achilles Veen - Achilles '29
Capelle       - ARC
DHSC          - AZSV
vv DUNO       - FC 's-Gravenzande
FC Rijnvogels - Rijsoord
Spijkenisse   - SC Feyenoord
Sportlust '46 - Zwaluwen

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/smi-jod