gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Schipluiden - Jodan Boys

 

Gouda, 28 februari 2019 - 10:23

Zaterdag staat voor Jodan Boys de derde ronde van de KNVB districtsbeker West II op het programma. Hierin speelt Jodan Boys een uitwedstrijd tegen zaterdag derdeklasser Schipluiden. De ploeg bezet momenteel de vierde plaats in de derde klasse B. Een onbekende tegenstander voor Jodan Boys aangezien de club niet altijd actief was met een zaterdagtak op KNVB niveau.

 

De tegenstander van aankomende zaterdag wist overtuigend de voorronde (poulefase) te doorstaan in dit toernooi. Samen met Ariston '80 werden een aantal monsterscores behaald. Zo won Schipluiden met 12-1 van VOB en met 1-17 van Wanica Star. Artiston '80 won met 21-0 van Wanica Star en uiteindelijk met 0-5 bij VOB. Hierdoor was het doelsaldo van Schipluiden (29-2 +27) net beter dan dat van Aristion (26-0 +26) en mocht de ploeg door naar de eerste ronde. Daarbij had Schipluiden ook nog eens het voordeel om vrijgeloot te worden. Vervolgens won Schipluiden in de tweede ronde bij competitiegenoot Maasdijk (1-3), dat momenteel tiende staat.

 

Jodan Boys mocht de poulefase als Hoofdklasser overslaan en nam het in de eerste ronde op tegen zondag eersteklasser VUC. Jodan Boys won met 1-3 en in de tweede ronde had het een zwaardere kluif aan zaterdag eersteklasser BVCB. Na een 1-1 eindstand nam Jodan Boys de penalties beter en zo staat het tegenover Schipluiden. Op papier een makkelijkere tegenstander, dus dat zou een eenvoudige middag moeten worden. Echter hebben we in het verleden wel eens gezien dat we moeten waken voor onderschatting van een derdeklasser. Zaterdag derdeklasser Excelsior wist Jodan Boys namelijk al eens te verrassen op sportpark Oosterwei in de districtsbeker.

 

In tegenstelling tot Jodan Boys kwam Schipluiden afgelopen zaterdag wel in actie. De uitwedstrijd bij laagvlieger Naaldwijk (voorlaatste) werd eenvoudig met 0-4 gewonnen. Hierdoor draait de ploeg van trainer Marcel van Duijn nog volop mee bovenin in de competitie en zou het zelfs nog voor een kampioenschap kunnen gaan. Het verschil met de koploper bedraagt slechts vier punten, maar er zijn meer kapers op de kust. LYRA (+2) en KMD (evenveel punten) zijn ook nog kansrijk.

 

De wedstrijd van aankomende zaterdag op sportpark Keenenburg begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter T. Dogterom.

 

Historie

Vv Schipluiden is in 1980 ontstaan uit een fusie tussen ASSO en Steeds Voorwaarts. Schipluiden had daardoor zaterdag- en zondagvoetbal gecombineerd in één vereniging. De zondagtak hield in 2015 op te bestaan doordat er steeds meer beweging richting de zaterdag kwam in district West II. Schipluiden had al een zaterdagtak, maar na een aantal jaar in de 5e en 4e klasse KNVB gespeeld te hebben (vanaf 1996) speelde de zaterdagtak na 2008 niet meer op KNVB niveau. Pas in 2015 kwam de zaterdagtak weer terug doordat de zondagtak werd opgeheven. Direct werd het kampioenschap in de 4e klasse behaald en dit seizoen lijkt het er op dat na drie jaar derde klasse de volgende stap gemaakt kan worden. Het zou voor Schipluiden een primeur zijn om in de tweede klasse uit te komen.

De zaterdagtak behaalde overigens 2 keer eerder het kampioenschap in de 5e klasse (2000 en 2004).

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/sch-jod