gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Oss '20 - Jodan Boys

 

Gouda, 23 september 2019 - 19:49

Een spannende avond aankomende woensdag voor Jodan Boys. Het is nog één horde verwijderd van het hoofdtoernooi om de KNVB beker. In de tweede voorronde moet het dan nog wel even weten af te rekenen met Oss '20 om vervolgens thuis tegen Top Oss te mogen spelen.

 

De tegenstander van aankomende woensdag is een grote onbekende voor Jodan Boys. De club komt voor het tweede achtereenvolgende jaar uit in de zondag derde divisie. Vorig seizoen eindigde de ploeg al knap als zesde en tot nu toe bezet de ploeg zelfs de eerste plaats in de derde divisie. Geen slechte prestatie dus.

Oss '20 won in de eerste voorronde van de KNVB beker bij fc Rijnvogels met maarliefst 0-4.

 

Jodan Boys is het seizoen ook goed gestart. Het bezet na twee winstpartijen en twee gelijke spelen in de competitie een nette vierde plaats. In de eerste voorronde van de KNVB beker won het bij Hoogland met 1-3 en zo is nu Oss '20 aan de beurt.

 

Wellicht heeft menig Jodan Boys supporter het avontuur van 2016 nog vers in het geheugen staan. Toen won Jodan Boys na de voorronde bij HHC Hardenberg (2e divisie) en vervolgens bij Go Ahead Eagles (eredivisie).

Ongetwijfeld dat de nieuwe trainer Leen van Steensel het huzarenstukje dat zijn voorganger van den IJssel met het team bewerkstelligde zal willen herhalen. En waarom dan maar niet gelijk een paar maanden nadat je begonnen bent als hoofdtrainer.

En bij winst staat er natuurlijk direct iets leuks tegenover. De loting voor de eerste ronde is namelijk al verricht en daar zal de winnaar van dit duel thuis in actie komen tegen Top Oss. Voor Oss '20 zou dit natuurlijk een pracht affiche zijn. De club die uitgerekend in de jaren '50 een fusie met Oss '20 wilde aangaan toen het betaald voetbal ging spelen. Dit werd destijds weggestemd door Oss '20 en SV Top (zoals Top Oss toen heette) verliet na twee jaar voor lange tijd het betaald voetbal.

 

De wedstrijd wordt dus gespeeld op woensdag 25 september op sportpark de Rusheuvel begint om 20:00 en staat onder leiding van E. Thijs.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/oss-jod