gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Noordwijk - Jodan Boys

 

Gouda, 13 december 2017 - 20:37

Aankomende zaterdag gaat Jodan Boys op bezoek bij Noordwijk. In de laatste wedstrijd voor de winterstop is het de koploper waar Jodan Boys de punten vandaan zal moeten halen.

 

Noordwijk staat momenteel dus aan kop met 31 punten uit 14 wedstrijden. Jodan Boys heeft dan wel een achterstand van 10 punten op de koploper en staat vijfde, maar moet ook nog een thuiswedstrijd tegen Nootdorp inhalen. Kortom Jodan Boys kan helpen de boel weer volledig open te gooien met de gehele tweede seizoenshelft nog voor de boeg.  Ook draait de ploeg van trainer Kees Zethof niet meer zo lekker als in de eerste wedstrijden. Had Noordwijk tot begin november slechts een keer een gelijkspel behaald als enige verliespunten, daarna volgden drie verliespartijen in de laatste vijf wedstrijden. De duels tegen RVVH (0-2) en Smitshoek (3-0) werden dan wel gewonnen, maar daarvoor won Zwaluwen (2-1) en later won Hoek (2-3) en ook fc 's-Gravenzande (6-4) van de koploper. Even was de euforie verdwenen in Noordwijk, net als de royale voorsprong op de ploegen onder zich. Ter Leede en SteDoCo hebben nu weer twee en drie punten achterstand op de koploper. Kortom Noordwijk voelt de hete adem en zal dus moeten blijven winnen op deze achtervolgers voor te blijven. Een verliespartij tegen Jodan Boys kan er zelfs voor zorgen dat de ploeg na dit weekend genoegen moet nemen met een derde plaats.

 

Jodan Boys heeft het de laatste jaren iets gemakkelijker met Noordwijk dan in vroegere seizoenen in de Hoofdklasse. Ook in de Topklasse wist Jodan Boys Noordwijk twee keer te verslaan en in een beladen duel waarbij Edwin van der Sar het doel verdedigde eindigde een beladen wedstrijd met veel nationale, maar ook internationale aandacht in een gelijkspel. Twee jaar geleden trok Noordwijk in de halve finale van de districtsbeker nog aan het langste eind, maar ook hier was het een gelijkopgaande strijd.

Kortom, het zal een spannende wedstrijd worden en een weerzien met een oud Jodan Boys speler Jeroen Borsboom. Mark Veerman die tegelijk met Borsboom de overstap maakte naar Noorwijk, voetbalt inmiddels weer bij Jodan Boys.

 

In aanloop naar deze wedstrijd was het trainen wel een dingetje. Nadat zaterdag de thuiswedstrijd tegen Nootdorp afgelast werd, kon er maandag en dinsdag al niet op het eigen complex getraind worden.  Morgen lijkt hier nog niet heel veel verbetering in te zitten waardoor er uitgeweken wordt naar een alternatieve locatie. De ploeg van trainer van den IJssel werkt de training donderdagavond af in het stadion van Excelsior Rotterdam.

 

De wedstrijd van zaterdag op sportpark Duinwetering begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter M. Oosten.

 

Verder staan de volgende wedstrijden in de Hoofdklasse A op het programma:

Achilles Veen - Rijsoord

fc Rijnvogels - SteDoCo

Nootdorp - Hoek

RVVH - fc 's-Gravenzande

Smitshoek - Swift

Zwaluwen - Argon

AFC - Ter Leede