gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing NSVV - Jodan Boys

 

Gouda, 18 februari 2019 - 06:09

Morgen neemt Jodan Boys het in Numansdorp op tegen zaterdag tweedeklasser NSVV. Voor deze wedstrijd in het kader van de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup wordt om 20:00 afgetrapt. NSVV bezet momenteel de tweede plaats in 2E met een achterstand van zeven punten op koploper Oostkapelle.

 

De tegenstander van morgen schakelde in de eerste ronde zaterdag vierdeklasser ZBVH uit met een nipte overwinning (1-0). In de tweede ronde moest zaterdagdag derdeklasser Pernis haar meerdere erkennen in de ploeg uit Numansdorp (3-1) en zo kwam NSVV in de derde ronde terecht.

 

Jodan Boys wist de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup te bereiken door een 8-1 overwinning op PPSC en een nipte overwinning na een 2-2 eindstand via de penaltystip.

 

Beide ploegen zijn elkaar in het verleden niet veelvuldig tegen gekomen. De laatste competitieontmoeting tussen beide ploegen was in het seizoen 1997/1998 in de 2e klasse D. Uiteindelijk zakte NSVV naar een lager niveau af en Jodan Boys maakte juist de stap omhoog. Overigens heeft NSVV ook jaren op het hoogste zaterdagniveau gespeeld. Het speelde in de jaren '70 een aantal seizoenen in de 1e klasse. Ook van 1981 - 1992 speelde het 11 seizoenen in de 1e klasse. Dit deed de ploeg overigens heel verdienstelijk. Het werd 2 keer kampioen en eindigde ook nog eens 5 keer in de top 5!

De laatste thuiswedstrijd tegen NSVV eindigde in 2-2. Op 25 oktober 1997 keek Jodan Boys bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust scoorden Koen Blok en Edwin de Bruin. Op valentijnsdag in 1998 won Jodan Boys wel. In Numansdorp leek het er lang op dat het 0-0 zou blijven, maar in het laatste kwartier scoorden Murat Kama en Chris de Jong.

In het seizoen 1973/1974 eindigden beide wedstrijden in 1-1. Joop Alphenaar en Rob Vuijk scoorden namens Jodan Boys.

 

De wedstrijd tussen beide ploegen wordt gespeeld op sportpark NSVV in Numansdorp en begint om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter L. van der Helm.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/nsv-jod