gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Jodan Boys - vv DUNO

 

Gouda, 26 september 2019 - 19:37

Na het midweekse verlies bij derde divisionist Oss '20 moet Jodan Boys zich aankomende zaterdag zien te herpakken in eigen huis tegen vv DUNO. De ploeg uit Doorwerth bezet momenteel de derde plaats, met één punt meer een plaats boven Jodan Boys.

 

DUNO promoveerde twee seizoenen geleden door kampioen te worden in de eerste klasse C. De ploeg eindigde met maarliefst 14 punten boven de nummer twee, WNC. Het speelde in dezelfde competitie met voormalig Hoofdklassers DTS Ede, Montfoort, Sliedrecht, Bennekom, LRC Leerdam en SVL. In het debuutjaar in de Hoofdklasse B eindigde vv DUNO als achtste.

Dit seizoen begon de ploeg goed aan de competite. Het heeft na vier wedstrijden negen punten en bezet een zeer nette derde plaats in de Hoofdklasse A. Het won met ruime cijfers van Achilles '29 (5-0), verloor welliswaar van Zwaluwen (3-2), maar won vervolgens weer van Achilles Veen (5-2) en fc 's-Gravenzande (1-0). Kortom geen slechte start, maar met een kleine kanttekening. Twee overwinningen waren tegen tot nu toe puntloze ploegen.

In de voorronde van de KNVB beker verloor DUNO afgelopen woensdag met 3-2 van Quick.

 

Net als Jodan Boys is dus ook DUNO uitgeschakeld in de KNVB beker. Bij Jodan Boys deed het wellicht iets meer zeer. Het verloor op papier vrij kansloos met 5-1. In werkelijkheid was die uitslag iets geflatteerd. De ploeg van trainer van Steensel hield de schade nog lang beperkt tot 2-0 na een vroege achterstand in de 8e minuut. Pas acht minuten voor tijd viel de 3-0, waarna het even prijsschieten werd.

Jodan Boys heeft dus in competitieverband ook geen slechte start, hoewel er wellicht wel wat meer in had kunnen zitten. Na de winst op sc Feyenoord (2-0) en Achilles '29 (1-2) vielen de resultaten tegen Capelle (0-0) en Smitshoek (1-1) toch wel tegen. De kans op een goed resultaat voor eigen publiek zaterdag en de ongeslagen lijn voort te zetten met drie punten!

 

De wedstrijd van aankomende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter F. ter Brake

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

Achilles '29      - Smitshoek
ARC               - Achilles Veen
AZSV              - Sportlust '46
FC 's-Gravenzande - Capelle
Rijsoord          - Spijkenisse
SC Feyenoord      - DHSC
Zwaluwen          - FC Rijnvogels

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-dun