gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Jodan Boys - sc Feyenoord

 

Gouda, 2 mei 2019 - 23:14

In de 27e speelronde in de Hoofdklasse A krijgt Jodan Boys de huidig nummer 3 op de ranglijst op bezoek. Jodan Boys bezet zelf plaats 6 en heeft een achterstand van 5 punten op de ploeg uit Rotterdam zuid. Jodan Boys kan dus bij winst een goede slag slaan. Maar voor de mannen van trainer Frehe is er maar één doel in de slotfase van de competitie, en dat is de derde plaats veilig stellen. Gezien de stand op de ranglijst en de stand in de derde periode, lijkt het er op dat sc Feyenoord met deze eindklassering de een periodetitel gaat overnemen van Volendam of Ter Leede.

 

Jodan Boys heeft afgelopen weekend rust gehad. In aanloop naar de slotfase van de competitie niet vervelend. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen met de 1/2 finale van de districtsbeker op dinsdagavond bij Ter Leede en de wedstrijden in de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie.

Jodan Boys verloor vorige week dinsdag nog wel van jong Sparta, maar de 3-0 winst van de tweede divisionist was zwaar geflatteerd. Pas in de 85e minuut viel de 1-0 en toen ging het even snel.

Nee Jodan Boys moet kijken naar de zaterdag daarvoor toen het een goede wedstrijd speelde tegen hekkensluiter XerxesDZB. Dat ging in het verleden nog wel eens fout tegen een ploeg die onderaan bungelde en dat kostte Jodan Boys in de derde divisie zelfs de kop. Maar twee weken geleden ging het gelukkig anders, hoewel de Rotterdammers wel twee keer goed terug kwamen. Met een beetje mazzel, maar dat had Jodan Boys ook toen Xerxes vlak voor rust met tien man verder moest.

Ook voor de mannen van trainer van den IJssel in een hoge eindklassering mooi. Het bepaalt namelijk in de loting tegen welke club je speelt. (Bekijk hier het schema van de nacompetitie)

 

De tegenstander van Jodan Boys doet het goed dit seizoen. Het debuteert in de Hoofdklasse en doet het de laatste tijd goed. De laatste vier wedstrijden werd er niet verloren en zo staat sc Feyenoord net als Jodan Boys op elf punten in de derde periode. De ploeg verloor wel in de kwartfinale van de districtsbeker met 3-0 van Ter Leede, maar met een mooi toetje in het verschiet kan dat snel vergeten worden in Rotterdam zuid.

Bij de Rotterdammers een aantal makkelijk scorende spitsen. Junior Obiku (12) en Ricardo Merrelaar (9) wisten, net als middenvelder Tim Schoonheijm (7) hun goaltjes mee te pikken. Daarmee zijn zij verantwoordelijk voor de helft van de competitietreffers.

In de uitduels doet sc Feyenoord het minder goed dan in thuiswedstrijden. Sc Feyenoord sprokkelde 18 punten bij elkaar in 13 uitwedstrijden, terwijl er thuis in 13 wedstrijden maarliefst 28 punten behaald werden

 

Jodan Boys doet het in de thuiswedstrijden niet slecht. 22 punten uit 13 duels maakt Jodan Boys wel iets constanter. In de uitwedstrijden behaalde het namelijk 19 punten uit 13 duels. Jodan Boys doet het tot nu toe in de derde periode ook niet slecht. Er werd welliswaar ruim van Swift verloren op eigen veld (0-4), maar verder werd er niet meer verloren. Jodan Boys sleepte gedurende de derde periode ook nog eens de tweede periodetitel binnen in een beslissingswedstrijd tegen Zwaluwen en het plaatste zich voor de halve finale van de districtsbeker. De Voetbal Rijnmond Cup liep helaas ten einde voor de mannen van trainer van den IJssel, maar wellicht dat niemand verwacht had dat Jodan Boys bij de nummer drie uit de tweede divisie, Excelsior Maassluis, zou winnen. Toch werd het uiteindelijk nog 3-2 en bleek het dus een nipte winst voor de tweede divisionist.

Jodan Boys moet dus gewoon op dezelfde weg verder als hoe men nu bezig is. De laatste vier wedstrijden goed voetballen, niet verliezen en liefst alles winnen. Dan blijft het ook bovenin spannend.

 

Historie

Eerder dit seizoen was sc Feyenoord uiteindelijk te sterk voor Jodan Boys. Het won uiteindelijk met 3-2. Feyenoord kwam op voorsprong via Merrelaar, maar al snel deed Kevin de Vries iets terug. Na een half uur maakte de inmiddels vertrokken Marengo er 1-2 voor. Ongeveer een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker door Schoonheijm en uitgerekend oud Jodan Boys speler Adil Akanaoui maakte zeven minuten voor tijd de winnende voor sc Feyenoord.

Overigens speelde beide teams niet vaker tegen elkaar in competitieverband. Sc Feyenoord was vroeger actief op de zondag, maar maakte in 2013 de overstap naar de zaterdag. Drie keer werd de ploeg direct kampioen, maar de vierde keer in 2017 zat er net niet in. Sc Feyenoord eindigde als tweede en sneuvelde in de nacompetitie. Afgelopen jaar werd de ploeg wel kampioen en daardoor debuteert het dit jaar, verdienstelijk overigens, in de Hoofdklasse.

In 2015, toen sc Feyenoord nog in de tweede klasse speelde troffen zij Jodan Boys in de districtsbeker. Jodan Boys won toen met 0-3 dankzij goals van Waandels (2x) en Enzo Huntink.

 

De wedstrijd van aankomende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter A.L. v/d Ketterij.

 

Verder staan de volgende competitiewedstrijden op het programma:

Achilles Veen - Jong fc Den Bosch

Capelle - Nootdorp

fc Rijnvogels - DFS

Spijkenisse - Ter Leede

Swift - fc 's-Gravenzande

Zwaluwen - Smitshoek

XerxesDZB - Volendam

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-scf