gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Jodan Boys - fc Rijnvogels

 

Gouda, 4 april 2018 - 13:45

Zaterdag ontvangt Jodan Boys op het eigen sportpark het Katwijkse fc Rijnvogels. De ploeg van trainer Jimmy Simons bezet momenteel de negende plaats in de Hoofdklasse A. Vorig jaar was de ploeg nog actief in de derde divisie, maar een langer verblijf was de derde club van Katwijk niet gegund. Hierdoor speelt de ploeg voor het derde seizoen in de Hoofdklasse, waar het misschien wel gehoopt had om een wat grotere rol van betekenis te spelen. Toch lijkt de ploeg zich weing zorgen te hoeven maken en lijkt handhaving binnen handbereik. Misschien dus niet eens zo heel vervelend voor een ploeg die vorig jaar dus nog een niveau hoger acteerde en genoeg voorbeelden gezien heeft van ploegen die de stap vanuit de derde divisie (of eerder Topklasse) naar beneden zelfs door zagen slaan in een grotere stap terug naar de eerste klasse.

Romano van der Stoep (8) en Jaap van Duijn (6) en Ivalio Staal (6) zijn de voornaamste doelpuntenmakers. Hiermee heeft de ploeg dus in elke linie wel een speler die zijn doelpuntje meepikt.

De bezoekers moeten zeker niet onderschat worden. Hoewel er de afgelopen twee weken verloren werd, won fc Rijnvogels in januari nog knap bij Ter Leede (0-3).

 

Jodan Boys heeft na een slecht begin in de derde periode de draad weer opgepakt. Twee weken geleden werd koploper Noordwijk opzij gezet (3-1) en afgelopen weekend was RVVH een eenvoudige prooi voor Jodan Boys (0-3). Met een flink aantal aanpassingen wegens blessures, geschorsten en afwezigen was het uiteindelijk geen probleem om te winnen in Ridderkerk. Drie verschillende spelers leverden alleen een assist op Fanny Waandels, die drie maal de bal met het hoofd beroerde en zo ook drie keer scoorde. Hierdoor heeft Jodan Boys weer een iets betere positie in de derde periode, maar dit is misschien niet helemaal waar. Een aantal ploegen moeten nog inhalen en koploper Hoek heeft alle vier de wedstrijden tot nu toe gewonnen. Maar de ploeg van trainer van den IJssel heeft nog zeker kans op een toetje. De kans is misschien niet groot, maar met een goede eindsprint kan het nog wel. Jodan Boys heeft zich netjes op de zesde plaats genesteld en staat een aantal punten achter op de nummers vijf en vier. Met een beetje hulp van deze ploegen zelf is alles nog mogelijk.

 

Beide ploegen willen de punten vandaag graag bijschrijven. Jodan Boys won eerder dit seizoen in Katwijk met 2-3. Na een late gelijkmaker scoorde Jodan Boys in blessuretijd. De vogels zullen dus wel revanche willen nemen, waardoor het dus een spannende wedstrijd kan worden vanmiddag. 

 

De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter J.S. Boringa.

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

Achilles Veen - Zwaluwen

Argon - AFC

fc 's-Gravenzande - Rijsoord

Hoek - Noordwijk

RVVH - Smitshoek

Swift - SteDoCo

Ter Leede - Nootdorp

gallery/jod-fcr