gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Jodan Boys - XerxesDZB

 

Gouda, 19 april 2019 - 07:13

Nog vijf ronden te gaan en Jodan Boys kan zich in deze speelronde definitief veilig spelen. Dit zal dan moeten gebeuren tegen hekkensluiter XerxesDZB uit Rotterdam, dat zelf degradatie niet meer lijkt af te kunnen wenden. Voor Jodan Boys is het doel om de competitie met een goed gevoel af te sluiten om zo een goede basis te hebben voor de nacompetitie.

 

XerxesDZB promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie. Het eindigde als derde in de eerste klasse en wist zich na twee jaar eerst klasse weer terug te knokken naar het niveau van Hoofdklasser, het niveau waar de ploeg van 2010 tot 2016 zes jaar in actief was. In 2011 eindigde de ploeg zelfs nog als tweede, maar sneuvelde in de nacompetitie.

Dit keer lijkt het op een kort verblijf voor de Rotterdammers. Na 25 wedstrijden staat de teller op 10 punten. Nootdorp heeft zes punten meer en DFS, dat op de laagste nacompetitieplaats staat elf meer. Bij verlies tegen Jodan Boys en winst van DFS is het doek dus definitief gevallen voor de Rotterdammers.

 

Jodan Boys kan redelijk vrij gaan voetballen. Met nog één winstpartij kan de ploeg van trainer van den IJssel zich al veilig spelen. Als Capelle namelijk verliest is het gat met deze ploeg (die op de hoogste nacompetitieplaats staat) opgelopen tot 16 punten. Capelle heeft nog een wedstrijd tegoed, maar met vijf te gaan kan het Jodan Boys dan niet meer achterhalen.

Voor Jodan Boys is het zaak om met een goed gevoel de nacompetitie voor promotie in te gaan. Geen gekke dingen doen, geen blessures oplopen en liefst nog zo veel mogelijk punten pakken. Er volgen nog een aantal goede tegenstanders zoals Ter Leede (uit) en sc Feyenoord en jong fc Den Bosch (thuis) en als afsluiter Nootdorp (uit).

 

Tussendoor volgt dan ook nog een halve finale voor de districtsbeker en wellicht nog de finale? In ieder geval lijkt het seizoen goed te eindigen en met promotie en/of bekerwinst zou het natuurlijk helemaal een mooi afscheid zijn voor trainer van den IJssel.

 

De wedstrijd van aankomende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter M. Jobse

 

Verder staan de volgende competitiewedstrijden op het programma:

Achilles Veen - Swift

Capelle - Zwaluwen

DFS - Ter Leede

Nootdorp - Smitshoek

sc Feyenoord - fc 's-Gravenzande

Volendam - Spijkenisse

jong fc Den Bosch - fc Rijnvogels

 

Op maandag 22 april (2e paasdag) staat de inhaalwedstrijd Capelle - DFS op het programma.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-xer