gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Jodan Boys - Swift

 

Gouda, 21 februari 2018 - 06:07

Jodan Boys krijgt aankomende zaterdag Swift op bezoek. Jodan Boys neemt het als nummer zes in de Hoofdklasse A op tegen de huidig nummer negen. Een belangrijke wedstrijd om vertrouwen te tanken voor de laatste periode van het seizoen. Het zal de laatste wedstrijd van periode 2 worden, waarna Jodan Boys moet gaan proberen een eindsprint te maken om nog een kans te maken om hoog bovenin mee te doen of een periodetitel te pakken en zo nog kans te maken op de nacompetitie.

 

De bezoekers van zaterdag begonnen de competitie redelijk. Drie keer op rij (Jodan Boys, Argon en fc Rijnvogels) werd er gelijk gespeeld. Daarna volgde de bekerwedstrijd tegen bekerwinnaar Vitesse en na een knappe stand van 0-0 na verlenging nam Swift de penalties beter en zorgde misschien wel voor de grootste bekerstunts ooit.

Hieruit tankte de ploeg wel enig vertrouwen en er werden een aantal competitiewedstrijden gewonnen. Toch ging de ploeg hard onderuit bij Noordwijk (4-0), maar een paar weken later mocht het voor de grote KNVB beker wel mooi op bezoek bij Feyenoord. De regerend landskampioen kwam op 2-0 voorsprong, maar vlak na rust deed Swift iets terug en werd het toch nog even spannend. Uiteindelijk bepaalden Kramer en Larson (3e treffer) de eindstand op 4-1, maar toch was iedereen best onder de indruk van het optreden van Swift. De resultaten van Swift bleven daarna wisselend en ook thuis kreeg Swift weer een flinke tik van koploper Noordwijk (0-4). Afgelopen weekend won Swift nog nipt van Argon, maar de week daarvoor was Zwaluwen met 1-3 te sterk.

Tim Wulffraat (7) en Jaap Smeeing (6) zijn de topscorers namens Swift in de Hoofdklasse A. Zij hebben daarmee ruim 50% van het aandeel in competitietreffer voor de ploeg van trainer Bart Logchies.

 

Jodan Boys staat dan wel drie plaatsen boven Swift, maar ook hier zijn de resultaten wisselend. Een zesde plaats in de Hoofdklasse is niet slecht, maar niet echt wat men bij Jodan Boys voor ogen zal hebben. Het doel is toch om uiteindelijk een stapje hoger te gaan dan de Hoofdklasse. De grotere clubs spelen inmiddels in de tweede en derde divisie en de wedstrijden tegen clubs als Katwijk, Quick Boys, Spakenburg, IJsselmeervogels, Kozakken Boys en noem er nog maar een aantal, worden gemist. Kortom zaak om de komende maanden nog even flink te knallen en misschien zit er dan nog een toetje in voor de mannen van trainer van den IJssel.

Inmiddels hebben ook al diverse spelers hun contract verlengd. Harold Vrolijk, die de afgelopen weken een aantal keer trefzeker was, is misschien wel een goede groeibriljant voor de aanval. Bij fc Perkouw scoorde Vrolijk er lustig op los en het zou mooi zijn als we weer eens een spits hebben rondlopen die er 15 tot 20 inschiet in een seizoen. Voorin wordt af en toe nog niet optimaal met de kansen omgesprongen, waardoor het resultaat niet altijd goed is. Toch moet wel gezegd worden dat het spel van Jodan Boys zeker niet slecht is. De kansen komen wel, maar het is nog net die 'finishing touch' die het verschil kan maken tussen 3, 1 of geen punten.

 

Komende zaterdag zal Jodan Boys het in ieder geval zonder Levi Marengo moeten doen. Hij liep een ribblessure op tijdens de training en zal een paar weken langs de kant staan. Verder zijn er nog steeds blessures bij Omar el Haddoti, Romario dos Santos en Mike Sluijter. Patrick Fonseca is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in Hoek, maar Mark Veerman is overigens na een schorsing weer inzetbaar, waardoor de achterhoede met de Vries, Heerkens en Veerman weer zijn vaste gedaante zal aannemen.

 

Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide clubs in een 1-1 eindstand. Lange tijd leek het een bloedeloze 0-0 te worden. Twee minuten voor tijd maakte Bradley el Idrissi de 0-1, maar vijf minuten later, diep in blessuretijd maakte Jordy de Groot de gelijkmaker.

 

De wedstrijd van zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter F.E. ter Brake.

 

Verder staan de volgende wedstrijden in de Hoofdklasse A op het programma:

Argon - Achilles Veen

fc Rijnvogels - Zwaluwen

RVVH - Nootdorp

Smitshoek - Hoek

SteDoCo - fc 's-Gravenzande

Ter Leede - Rijsoord

AFC - Noordwijk

gallery/jod-swi