gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Jodan Boys - Smitshoek

 

Gouda, 12 september 2018 - 06:07

Aankomende zaterdag neemt Jodan Boys het op eigen veld op tegen Smitshoek. De ploeg van trainer Richard Middelkoop bezet na twee wedstrijden de tiende plaats in de Hoofdklasse A. In de openingswedstrijd werd knap met 1-2 bij Swift gewonnen. Afgelopen weekend moest Smitshoek echter buigen voor Zwaluwen op eigen veld met 0-1. Deze goal viel uit een strafschop vlak na rust.

Afgelopen seizoen eindigde Smitshoek als elfde in de Hoofdklasse A en speelde zich uiteindelijk veilig. Smitshoek speelt voor het zesde jaar op Hoofdklasse niveau en nadat het in 2012 promoveerde naar de Hoofdklasse is het een keer gedegradeerd uit de Hoofdklasse, maar werd het ook weer direct kampioen in de 1e klasse.

 

Jodan Boys heeft toch wel een valse start gemaakt in de Hoofdklasse A. Na twee wedstrijden zijn er nog geen punten behaald en staat Jodan Boys op plaats 15. Daarbij moet wel gekeken worden naar de tegenstanders. Jodan Boys opende tegen titelkandidaat Ter Leede en verloor met 0-3. Afgelopen weekend ging het op bezoek bij promovendus sc Feyenoord, dat ook hoog ingeschat wordt. Nadat Jodan Boys op achterstand kwam rechtte het de rug en stond het 1-2. Het werd 2-2 en vlak voor tijd deed uitgerekend invaller en oud Jodan Boys speler Adil Akanaoui de ploeg van trainer van den IJssel pijn. Jodan Boys verloor dus nipt, maar wederom geen punten.

 

Er staat vandaag dus wel wat op het spel voor de thuisploeg. Drie wedstrijden puntloos is iets waar je aan de competitiestart niet aan wil denken. Smitshoek zal dan niet tot de titelkandidaten gerekend worden, maar Jodan Boys heeft het vaak lastig tegen deze ploeg.

Voor een aantal spelers zal het een weerzien met oude bekenden worden. Zo is Sven Scholte momenteel keeper bij Smitshoek en stond hij vorig jaar nog bij Jodan Boys onder contract. Andersom is keeper Robin Boot momenteel onder contract bij Jodan Boys, waar hij vorig seizoen nog het doel bij Smitshoek moest schoon houden.

 

Vorig seizoen eindigde Jodan Boys - Smitshoek nog in een 2-2 gelijkspel. Eerder dat seizoen won Smithoek op eigen veld met 2-1.

 

De wedstrijd van aankomende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Nick Wenneker. De toegang tot deze wedstrijd is GRATIS!

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

Achilles Veen - DFS

fc 's-Gravenzande - Jong fc Den Bosch

fc Rijnvogels - sc Feyenoord

Spijkenisse - Nootdorp

Swift - Ter Leede

XerxesDZB - Capelle

Zwaluwen - Volendam

gallery/jod-smi