Het complex van Polideportivo Municipal Arroyo de la Miel in Benalmadena nabij Torremolinos (Spanje)

gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Jodan Boys - Silvolde

 

Gouda, 3 januari 2019 - 14:37

Morgen vertrekt de selectie van Jodan Boys voor een vijf daags trainingskamp in Torremolinos in Spanje. De ploeg zal zich daar gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Behalve trainingen op vrijdag, maandag en dinsdag, zal er ook geoefend worden tegen zondag Hoofdklasser Silvolde uit het gelijknamige dorpje in de Achterhoek.

 

Voor Jodan Boys een onbekende club als tegenstander. Voor zover bekend troffen beide ploegen elkaar nooit eerder in het verleden. Niet zo gek aangezien Silvolde op de zondag uitkomt en dus uit de Achterhoek komt. De club bestaat inmiddels ruim 100 jaar en speelde voornamelijk in de vierde en derde klasse van de KNVB. Eind jaren '50 verbleef de club, net als in de jaren '70, een aantal jaar in de tweede klasse. Verder dan een vierde plaats aan het einde van het seizoen kwam de ploeg nooit. Silvolde degradeerde uiteindelijk in 1988 naar de onderbond en na terugkeer in 1990, deed het dat opnieuw in 1993. In 1996 startte de ploeg in de vijfde klasse nadat de KNVB de onderbonden geschrapt had. Na vijf seizoenen werd Silvolde kampioen in de vijfde klasse en vijf jaar later in de vierde klasse. Na drie jaar werd via de nacompetitie de tweede klasse bereikt en drie jaar later (2012) werd de eerste klasse op deze wijze gehaald. In 2015 promoveerde de ploeg naar de Hoofdklasse, uitgerekend in het jaar dat de club 100 jaar bestaat. Inmiddels is Silvolde bezig aan het vierde seizoen in de Hoofdklasse. In de eerste jaren eindigde de ploeg als vierde, vijfde en derde.

Dit seizoen verloopt het stroever voor Silvolde. Met twaalf punten uit dertien wedstrijden staat de ploeg van trainer Dennis van Beukering (broer van de bekende voetballer Jhon van Beukering) op de dertiende plaats. De ploeg begon met vier verliespartijen op rij, maar herpakte zich wel. Toch bleven de resultaten wisselend waardoor de ploeg voorlopig nog niet veel afstand heeft tot de onderste plaatsen op de ranglijst.

 

Jodan Boys staat er wellicht iets beter voor dan de tegenstander van aankomende zaterdag. Hoewel Jodan Boy onderin de Hoofdklasse begon, heeft de ploeg zich goed herpakt. Vijf competitiezeges op rij en nog steeds actief in de districtsbeker en Voetbal Rijnmond Cup. Kortom het seizoen dat drie maanden geleden nog gedoemd leek te mislukken, kan toch nog een goed vervolg krijgen.

Tijdens het trainingskamp in Torremolinos kan hiervoor een goede basis gelegd gaan worden. In de eerste seizoenshelft moest Jodan Boys helaas afscheid nemen van een aantal spelers. Zo verlieten Levi Marengo en keeper Robin Boot via de achterdeur sportpark Oosterwei. Onbetwiste nummer 1 keeper Marvin Straver kondigde opeens ook zijn vertrek aan voor een baan bij Sparta als keeperstrainer voor de jeugd. Gelukkig wist Jodan Boys snel te handelen. Het haalde keeper Menno Heus (eerder fc Utrecht) naar de sportlaan en wist ook Jorn van Lunteren (Capelle en voorheen Rijnsburgse Boys) te verleiden tot een terugkeer. Van Lunteren speelde al eerder vier seizoenen op sportpark Oosterwei.

 

Voor Jodan Boys aankomende zaterdag dus weer een leuke ontmoeting. De wedstrijd tussen beide ploegen begint om 11:00 en wordt gespeeld op het complex van Polideportivo Municipal Arroyo de la Miel in Benalmadena.

Overigens is vanavond vanaf 19:00 eerst nog de nieuwjaarsreceptie van Jodan Boys. Hier zal voorzitter Marco Kastelein een toespraak houden (19:30). Vervolgens zal de selectie dus morgen naar de zon afreizen.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/advertentie
gallery/jod-sil
gallery/1159-polideportivo-municipal-arroyo-miel
gallery/336-polideportivo-municipal-arroyo-miel