gallery/banner_nieuwe_site

Voorbeschouwing Achilles '29 - Jodan Boys

 

Gouda, 6 september 2019 - 06:01

Jodan Boys gaat zaterdag op bezoek bij Achilles '29 in Groesbeek. Na de 2-0 overwinning op sc Feyenoord in de openingswedstrijd, zal de ploeg deze lijn graag voort willen zetten. Het is te hopen dat Achilles de zepert tegen promovendus vv DUNO (5-0) nog niet te boven is en men weer drie punten kan bijschrijven aan het totaal.

 

De Groesbeekse ploeg is een onbekende voor Jodan Boys. Beide clubs troffen elkaar niet eerder doordat Achilles '29 voor de overgang naar de eerste divisie op de zondag uitkwam. De club is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest. Het degradeerde uit de eerste divisie, mede door puntenaftrek i.v.m. een niet sluitende begroting. Daarna volgde nog een aantijging van uitbuiting van jonge buitenlandse voetballers en sportief zat het ook niet mee. Achilles '29 degradeerde drie keer op rij en komt daardoor dit seizoen uit in de Hoofdklasse A op zaterdag. De club moest in allerijl nieuwe spelers zien te vinden aangezien een groot deel van de selectie van vorig seizoen de club verliet.

Maar of het samenstellen van een goede selectie gelukt is, is nog maar de vraag. Los van eventuele individuele kwaliteiten liet promovendus vv DUNO afgelopen zaterdag die twijfel bij de Groesbekers overheersen. Met maarliefst 5-0 werd Achilles '29 te kakken gezet. Het lijkt er op dat Achilles '29 dit seizoen alles op alles zal moeten zetten om in de Hoofdklasse te overleven.

 

Jodan Boys heeft vorige week flink wat vertrouwen getankt in de thuiswedstrijd tegen sc Feyenoord. Hoewel de bezoekers meer balbezit hadden en ook gevaarlijker waren, wist de verdediging inclusief de goed keepende Rondeltap het aantal tegengoals op 0 te houden. Roald Heerkens en Jordi Tuithof zorgden op aangeven van jongeling de Berg voor de 2-0, waarmee een goede start gemaakt werd in de Hoofdklasse A. De ploeg zal ongetwijfeld de lijn willen doorzetten en krijgt daarvoor de uitgelezen kans tegen Achilles '29. Qua naam en als degradant uit de derde divisie zou je normaal gesproken een lastige wedstrijd verwachten, maar hoe het zaterdag zal verlopen is maar de vraag. Gaan de Groesbekers zich herpakken, of kan Jodan Boys profiteren en in de top van de Hoofdklasse blijven.

Ondanks een aantal geblesseerden, waaronder Jorn van Lunteren en Enzo Huntink (gebroken arm) kan trainer van Steensel beschikken over genoeg spelers tegen Achilles '29.

 

De wedstrijd van aankomende zaterdag op sportpark de Heikant begint om 18:00! en staat onder leiding van scheidsrechter B. Elissen.

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

Achilles Veen - Capelle
DHSC          - Spijkenisse
FC Rijnvogels - ARC
SC Feyenoord  - AZSV
Smitshoek     - FC 's-Gravenzande
Sportlust '46 - Rijsoord
Zwaluwen      - vv DUNO

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/a29-jod