gallery/banner_nieuwe_site
gallery/rvv-jod

Ruime overwinning Jodan Boys in Ridderkerk

 

Gouda, 31 maart 2018 - 16:49

Jodan Boys heeft vandaag een nette 0-3 overwinning bij RVVH geboekt. Fanny Waandels was voor rust twee keer trefzeker en tien minuten na rust nogmaals. Ook waren er debuutbeurten voor A-junioren Poot en Aitsimhad. Noamen Benjafaar maakte zijn debuut in de basis bij Jodan Boys, dat met veel afwezigen kampte. Dankzij deze overwinning en het puntverlies van een aantal teams boven Jodan Boys blijft de aansluiting met de subtop behouden.

 

Jodan Boys had in de openingsfase op sportpark Ridderkerk een paar goede kansjes via Vrolijk en Faouzi. Het had verreweg het meeste balbezit in deze fase van de wedstrijd. Na iets meer dan een kwartier spelen volgt een goede kans voor Jodan Boys. Een mooie voorzet van Patrick Fonseca lijkt een prooi voor het hoofd van Mohammed Faouzi. Hij schampt echter de bal en raakt 'm niet goed waardoor deze kans niet tot een doelpunt kon promoveren. Een minuut later een identieke situatie. Wederom Fonseca met de voorzet, maar nu is Fanny Waandels de man die de bal met het hoofd raakt. En nu gaat de bal er wel in en zo staat Jodan Boys dus na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong.

RVVH heeft nog weinig in te brengen in het eerste half uur, maar krijgt toch nog wel een aardige kans in de 29e minuut. De bal gaat uiteindelijk over het doel van Straver.

Het is de inleiding van een iets mindere fase voor Jodan Boys. RVVH krijgt een aantal kansen, maar de afronding bij de thuisploeg is nog niet goed. Met nog een minuut of zeven op de klok moet Marvin Straver voor het eerst een goed schot met inspanning stoppen, waarna Jodan Boys even later toch weer het heft in handen neemt. Met nog twee minuten tot de rust komt een voorzet van Michel Verkaik op het hoofd van Waandels en wederom is het raak. Zo mag Jodan Boys met een nette voorsprong de rust in gaan en zal het deze voorsprong moeten proberen uit te bouwen in de tweede helft.

 

Na rust nog geen wijzigingen aan de kant van Jodan Boys. De mannen van trainer van den IJssel lijken een overwinning wel veilig te kunnen stllen. Hoewel, vlak na rust was er toch even een hachelijke situatie voor het doel van Straver. Gelukkig valt de aansluitingstreffer niet en kan Jodan Boys weer overnemen.

Hoe mooi is het dan ook niet dat een A-junior bij de volgende goal de assist mag leveren. Yannick Poot geeft de voorzet en Fanny Waandels maakt wederom af met het hoofd. De aanvaller maakt hiermee een hattrick in deze wedstrijd en scoort ook nog eens drie keer met het hoofd.

Vervolgens is debutant Poot ook nog zelf dicht bij een goal. Hij schiet vanaf 25 meter op de lat!

Een aantal minuten later, als er een kwartier gespeeld is in de tweede helft, moet Straver weer in actie komen. Hij brengt goed redding op een inzet van dichtbij.

Trainer van den IJssel zet vervolgens de eerste wissel in. Harold Vrolijk wordt vervangen door Bradley el Idrissi.

Jodan Boys speelt de wedstrijd vervolgens rustig uit. Er zijn weinig grote kansen meer te noteren. Michel Verkaik krijgt nog wel een gele kaart en ook komen Leona (voor Faouzi) en Aitsimhad (voor Fonseca) nog binnen de lijnen.

 

Jodan Boys boekt zo een nette en ruime overwinning op RVVH en zag Achilles Veen en SteDoCo gelijk spelen. Achtervolgers Zwaluwen, fc Rijnvogels en Swift verspeelden ook punten. Koploper Noordwijk won eenvoudig van Argon (5-0). AFC, Nootdorp, Rijsoord en Smitshoek verspeelden ook punten, dus Jodan Boys hoeft zich feitelijk geen zorgen meer te maken.

 

 

 

Statistieken wedstrijd:

 

31-03-18: RVVH                 - Jodan Boys            0- 3  ( 0- 2)
Doelpunten: 18' Fanny Waandels, 43' Fanny Waandels, 55' Fanny Waandels
Gele kaart: 66' Michel Verkaik
Rode kaart: -
Toeschouwers: ?
Scheidsrechter: T. Gommans
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Nouamen Benjafaar, Patrick Fonseca (82' Ismail Aitsimhad), Leroy Brank , Harold Vrolijk (61' Bradley el Idrissi), Nadir Mohandis, Mohammed Faouzi (73' Gilliomar Leona), Fanny Waandels, Yannick Poot.