gallery/banner_nieuwe_site

Ruim verlies voor Jodan Boys in Noordwijk

 

Noordwijk, 16 december 2017 - 16:29

Jodan Boys heeft vanmiddag een ruime nederlaag geleden in Noordwijk. De koploper zegevierde met 5-2 nadat het binnen een half uur spelen al een 3-0 voorsprong had via Le Cogne, van Staveren en Wendt. Snel na de 3-0 maakte Romario Dos Santos er 3-1 van, maar voor rust werd het al weer 4-1 via James. Westdijk maakte na rust de 5-1 en Harold Vrolijk maakte de stand een kwartier voor tijd iets draaglijker door de 5-2 te scoren.

 

Bij Jodan Boys kon Fanny Waandels weer in de basis starten na lang blessureleed. Ook was er een basisplaats voor Romario Dos Santos. Bradley el Idrissi en Gilliomar Leona begonnen op de bank en Mo Faouzi was nog steeds afwezig en kon zodoende niet tegen zijn oude club aantreden. Overigens zat bij Noordwijk Jeroen Borsboom ook niet bij de wedstrijdselectie van Noordwijk. Bij Noordwijk begon keeper Amezrine niet onder de lat, hij werd vervangen door Rondeltap.

In de openingsfase van de wedstrijd vallen weinig kansen te noteren. Jodan Boys krijgt wel een vrije trap te nemen na een overtreding van Brocke. Hij had misschien wel een kaart moeten krijgen, maar scheidsrechter Oosting wilde er nog niet aan zo vroeg in de wedstrijd.

Na zeven minuten spelen krijgt Noordwijk wat ruimte van Jodan Boys en daar weet de thuisploeg direct van te profiteren. De bal wordt terug gelegd op Le Cogne die vervolgens de bal achter Swaneveld schiet. Zo staat Noordwijk dus al vroeg op voorsprong en zal Jodan Boys op zoek moeten naar de gelijkmaker.

Vijf minuten na de 1-0 had Fanny Waandels een aardige kans. Uit een slimme inworp van Huntink krijgt hij een goede kans, maar keeper Rondeltap weet nog te redden.

Direct aan de andere kant een kans voor Noordwijk. Eerst brengt Swaneveld redding en daarna smoort een schot in de verdediging. Twee minuten later is het dan wel raak voor Noordwijk, dat dus al snel een tweede treffer maakt via Nick van Staveren. Waandels krijgt al snel weer een goede kans op een treffer, maar deze poging gaat helaas in het zijnet. Zo lukt het bij Jodan Boys vooralsnog niet en bij Noordwijk is de afronding een stuk beter. De schade wordt voor Jodan Boys dan nog groter als Wendt na bijna een half uur de 3-0 voor Noordwijk mag aantekenen.

Gelukkig herstelt Jodan Boys zich een beetje na een goede actie van Marengo die vlak voor de achterlijn nog voor kan zetten. Romario Dos Santos kan de bal vervolgens eenvoudig binnen tikken.

Aan de andere kant volgens kansen voor de thuisploeg via James. Twee pogingen treffen geen doel, maar de derde uiteindelijk wel. Zo staat Jodan Boys bij rust met 4-1 achter en mag het blij zijn dat het wippertje van James vlak voor rust naast ging.

 

Na rust komt bij Jodan Boys dicht bij een tweede treffer, maar een schot van Huntink gaat net over. Vervolgens komt al snel de eerste wissel aan Jodan Boys zijde, waar Bradley el Idrissi de vervanger is van Enzo Huntink. Levi Marengo kreeg overigens vlak voor deze wissel de tweede gele kaart namens Jodan Boys. Mark Veerman ging vlak voor rust op de bon. Ook Mo Bellahcen krijgt even later geel en Leroy Brank vervolgens ook voor praten. Scheidsrechter Oosting is ruimhartig met het uitdelen van kaarten voor Jodan Boys, waarbij de verdeling toch niet helemaal fair lijkt.

De frustratie bij Brank kwam vermoedelijk ook nog uit het moment van een minuut of vijf geleden toen Jodan Boys een penalty claimde, maar niet kreeg. Ook het feit dat Marengo geel kreeg bij een overtreding die aan het begin van de wedstrijd niet bestraft werd voor Brocke zal meegeholpen hebben aan het feit dat Brank zich wilde beklagen bij de leidsman.

Voor Jodan Boys wordt het er niet beter op. Na bijna twintig minuten spelen in de tweede helft wordt het al weer 5-1 via Tjeerd Westdijk.

Trainer van den IJssel besluit even later Fanny Waandels naar de kant te halen. Hij wordt vervangen door Harold Vrolijk, die namens Jodan Boys misschien nog wat terug kan doen.

Rondeltap krijgt overigens vlak na de wissel een gele kaart voorgehouden wegens tijdrekken. Misschien onnodig in deze toch wel gelopen wedstrijd. Maar Noordwijk krijgt nog een tegengoal te verwerken. Harold Vrolijk is de maker van de 5-2 op aangeven van mede invaller Bradley el Idrissi. Kan Jodan Boys misschien toch nog terug komen. Het is nog maar veertien minuten spelen, maar je weet het maar nooit. In de 83e minuut had het zo maar 5-3 kunnen staan, ware het niet dat Bradley el Idrissi op de lat mikte.

Het lukt Jodan Boys helaas niet meer om te scoren en ook de ingevallen Leona (voor Bellahcen) kan niets meer uitrichten. Jodan Boys verlies dus ruim en gaat als nummer 6 de winterstop in.

Jodan Boys gaat in januari eerst op trainingskamp en op zaterdag 20 januari rolt de bal weer in de Hoofdklasse (als het weer het toelaat). Jodan Boys speelt dan een thuiswedstrijd tegen de nummer 12, Zwaluwen.

 

Statistieken wedstrijd:

 

16-12-17: Noordwijk             - Jodan Boys            5- 2  ( 4- 1)

Doelpunten: 8' Martijn le Cogne, 16' Nick van Staveren, 30' Emiel Wendt, 31' Romario Dos Santos, 38' Denzel James, 63' Tjeerd Westdijk, 77' Harold Vrolijk.

Gele kaart: 45' Mark Veerman, 51' Levi Marengo, 59' Mo Bellahcen, 61' Leroy Brank, 72' Rondeltap.

Rode kaart: -

Toeschouwers: ?

Scheidsrechter: M. Oosting

Opstelling Jodan Boys: Mathijs Swaneveld, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Mo Bellahcen (89' Gilliomar Leona), Romario Dos Santos, Fanny Waandels (71' Harold Vrolijk), Enzo Huntink (54' Bradley el Idrissi), Levi Marengo.