Levi Marengo valt na weken blessureleed voortijdig in. Mo Bellahcen gaat geblesseerd naar de kant. (foto: Leo Radder)

Het was een heerlijke middag op sportpark Oosterwei. Onder het genot van een heerlijk zonnetje genoten de toeschouwers van een biertje, broodje hamburger, of wat dan ook. Het was een middag waarin twee wedstrijden de belangstelling trokken. Jodan Boys nam het op tegen SteDoCo, maar ook Jodan Boys 10 kwam in actie. Dat elftal maakt zich op voor de finale van kampioenskoorts en wordt de komende weken getraind

gallery/banner_nieuwe_site
gallery/jod-fcr

Nette overwinning op nummer twee, SteDoCo

 

Gouda, 21 april 2018 - 20:05

Onder het genot van een heerlijke zomer zonnetje konden de Goudse bezoekers genieten van de overwinning van hun ploeg. Elftal van de week, Jodan Boys 10, liep hand in hand met de selectie het veld op. In de eerste helft kwam Jodan Boys twee keer op voorspong. Eerst een fraaie goal van Fonseca, waarna SteDoCo via Buist langszij kwam. Lang stond het niet gelijk aangezien Harold Vrolijk twee minuten later de bal al langs de Hoornaarse goalie schoot. Na rust kreeg Jodan Boys nog een penalty, die bij afwezigheid van Marengo benut werd door de Vries.

Ondanks het verlies blijft Jodan Boys zesde. Wel zijn fc 's-Gravenzand en fc Rijnvogels wat dichterbij Jodan Boys gekomen. Het gat met Achilles Veen en Hoek is na gisteren wat groter geworden en het lijkt er op dat plaats zes nu het hoogste einddoel zal gaan worden voor Jodan Boys. Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Nootdorp, dat op de veertiende plaats staat.

 

Statistieken wedstrijd:

 

07-04-18: Jodan Boys           - fc Rijnvogels          1- 2  ( 1- 1)
Doelpunten: 2' Romano van der Stoep, 33' Michel Verkaik, 85' Romano van der Stoep.
Gele kaart: 33' Leroy Brank, 45' Ricardo de Vlugt, 85' Mark Veerman.
Rode kaart: -
Toeschouwers: 625
Scheidsrechter: J. S. Boringa
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Harold Vrolijk (77' Mohammed Faouzi), Enzo Huntink, Fanny Waandels, Mo Bellahcen (25' Levi Marengo), Nadir Mohandis (77' Kevin de Vries).

gallery/jb-rijnvogels  (8)

In de tweede helft had Jodan Boys al snel een goede kans. Wederom moet de Ruiter de vingertoppen gebruiken bij een poging van Marengo. Fanny Waandels is uit de corner bijna trefzeker en er volgen nog een aantal kansen voor de thuisploeg. Harold Vrolijk ziet zijn poging net naast getikt worden en Fanny Waandels ziet ook zijn inzet gekeerd worden.

Inmiddels is de tweede helft al weer een half uur oud als Enzo Huntink een goede kans krijgt. Hij kan van dichtbij binnen koppen, maar ziet zijn inzet voor de lijn gekeerd worden.

Direct daarna bij Jodan Boys een dubbele wissel. Harold Vrolijk en Nadir Mohandis verlaten het veld. Voor hen in de plaats komen Faouzi en de Vries.

Vijf minuten voor tijd gaat het dan toch mis. Vanuit een vrije trap volgt een scrimmage voor de goal van Straver en wederom is het Romano van der Stoep die het laatste tikje geeft. 

Jodan Boys zet nog aan in de slotfase, een heeft nog wel een goede kans vlak voor het einde. In blessuretijd had Jodan Boys zeker nog een penalty moeten krijgen nadat er wel heel opzichtig hands gemaakt werd. De bal gaat niet op de stip en Jodan Boys kan uiteindelijk niet meer scoren. Het blijft dus 1-2 en voor de derde keer dit seizoen verliest Jodan Boys een thuiswedstrijd in competitieverband.

gallery/jb-rijnvogels  (11)

Harold Vrolijk kopt op het doel van de Ruiter. Michel Verkaik zal de rebound uiteindelijk benutten. (foto: Leo Radder)

gallery/jb-rijnvogels  (27)

Fanny Waandels zoals we hem weer vaak zagen. Hoog in de lucht de bal doorkoppen. (foto: Leo Radder)