gallery/banner_nieuwe_site

Klasseverschil te groot om het Oss '20 moeilijk te maken

 

Oss, 25 september 2019 - 23:11

Op een druilerige herfstavond heeft Jodan Boys met ruime cijfers (5-1) van de koploper in de derde divisie zondag verloren. Na een vroege achterstand kwam een tweede treffer snel na rust. In de laatste tien minuten vielen nog vier doelpunten, waarvan slechts één voor Jodan Boys. Zo is Jodan Boys dus uitgeschakeld voor de KNVB beker en mag het zich gaan opmaken voor de districtsbeker en het vervolg van de competitie.

 

Het regende in Oss en zo konden redelijk wat toeschouwers onder herfstachtige omstandigheden gaan kijken naar twee ploegen die strijden om een plaats in de hoofdtoernooi van de KNVB beker. Wetende dat de winnaar van dit duel een thuiswedstrijd tegen eerste divisionist Top Oss zou gaan spelen.

 

Jodan Boys begint nog aardig aan de wedstrijd en krijgt zelfs nog een goede kans op de openingstreffer. Binnen vijf minuten komt een voorzet van Tygo de Berg bij Jeroen Borsboom die over schiet.

Maar een paar minuten later is het aan de andere kant al raak. Jos Peltzer schiet vanaf een meter of twintig goed binnen, buiten bereik van Rondeltap.

Jodan Boys probeert zich te herstellen, maar krijgt nauwelijks kansen in de eerste helft. Het is vooral tegen houden met het aanvallende spel van de thuisploeg. Jodan Boys heeft hier zichtbaar moeite mee. De thuisploeg krijgt vlak voor rust nog een goede kans. Een hachelijke situatie voor de goal van Rondeltap waar de bal een aantal keer vlak voor de doellijn gekeerd wordt.

Roald Heerkens krijgt overigens vlak voor rust nog een gele kaart.

 

Na rust moet Jodan Boys zien te herstellen. De schade is nog beperkt, dus het is nog mogelijk zou je zeggen. Maar als na vijf minuten spelen Tim Waterink vanuit een corner raak kopt, lijkt het lastig te gaan worden.

Direct na de goal volgt nog een vrije trap voor Jodan Boys, maar de bal gaat over. Niet veel later besluit Leen van Steensel in te grijpen. Er volgt een dubbele wissel en Leroy Brank en Jeroen Borsboom verlaten het veld. Bradley el Idrissi en Lion van de Velde moeten zorgen voor meer aanvallend spel en meer snelheid, iets wat de thuisploeg toch iets meer heeft tot dat moment.

Er volgt een fase waarin Jodan Boys probeert de aanval te zoeken en zo te aansluitingstreffer te forceren. Echter de ploeg moet oppassen voor de snelle omschakeling van de thuisploeg. Nadat ook Yusri el Kandoussi naar de kant is gegaan en Jordi Tuithof binnen de lijnen gekomen is, gaat het een paar minuten later weer mis. Dit keer kan Roy Rondeltap nog een aantal keer goed redding brengen, waarna een corner resteert voor de thuisploeg. Tony de Groot haalt vervolgens hard uit en zet de thuisploeg acht minuten voor tijd op 3-0. Er volgt even later nog een strafschop waaruit Tony de Groot scoort en direct daarna mag Bradley el Idrissi nog iets terug doen.

Na een goede combinatie bij Oss '20 zorgt Bob van Lith drie minuten voor tijd voor de 5-1 eindstand. Vier goals in een tijdsbestek van zes minuten zijn natuurlijk leuk voor de toeschouwer, maar niet als je van de ploeg bent die ze tegen krijgt.

 

Een iets geflatteerde uitslag mag toch wel gezegd worden, hoewel het klasseverschil tussen de koploper uit de derde divisie en de nummer vier uit de Hoofdklasse wel duidelijk werd vanavond. Velen zullen zich afvragen of Jodan Boys wel klaar is voor de derde divisie, maar je kunt ook zeggen; 'Hoort Oss '20 wel in de derde divisie thuis?'

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/oss-jod

Aankomende zaterdag is het weer hoofd omhoog. Dan komt DUNO op bezoek in Gouda. Deze ploeg bezet met een puntje meer de derde plaats in de Hoofdklasse A. Zaak voor Jodan Boys om zich te herstellen en zo de aansluiting met de top in de Hoofdklasse te behouden.

 

Statistieken wedstrijd:

25-09-19: Oss '20              - Jodan Boys            5- 1  ( 1- 0)

Doelpunten: 8' Jos Peltzer, 50' Tim Waterink, 82' Tony de Groot, 85' Tony de Groot (p), 86' Bradley el Idrissi, 87' Bob de Lith.

Gele kaart: 45' Roald Heerkens.

Rode kaart: -

Toeschouwers: ?

Scheidsrechter: E. Thijs

Opstelling Jodan Boys: Roy Rondeltap, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank (55' Lion van de Velde), Tygo de Berg, Mo Bellahcen, Jeroen Borsboom (55' Bradley el Idrissi), Enzo Huntink, Yusri el Kandoussi (75' Jordi Tuithof).