gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys wint eenvoudig van Swift

 

Gouda, 24 februari 2018 - 17:09

Jodan Boys heeft vanmiddag een eenvoudige overwinning op Swift geboekt. Voor rust zette Pattinama de 1-0 op het scorebord en in de slotfase maakte Waandels er 2-0 van. Swift kreeg overigens wel kansen, maar Straver had weinig moeite met de pogingen van de bezoekers. Toch was het nog wel even billenknijpen met een minimale voorsprong, maar de punten bleven uiteindelijk op het eigen sportpark.

 

Bij Jodan Boys ontbraken vandaag Levi Marengo (ribblessure) en Patrick Fonseca (schorsing). Mark Veerman stond weer in de basis, nadat hij vorige week geschorst moest toekijken.

In de eerste minuten van de wedstrijd aan beide kanten een klein kansje. Eerst een kopbal van Swift over en daarna aan de andere kant Fanny Waandels die de bal niet over keeper Constantin kan tikken als hij uitkomt. Overigens is er ook nog een schot van Navaez dat naast gaat.

Even volgt een fase waarin weinig grote kansen zijn, maar na een kwartier spelen brengt Fanny Waandels collega Vrolijk in de gelegenheid te schieten. Waandels kopt netjes door en de bal valt voor de voeten van de jonge spits, die vervolgens hard over schiet.

gallery/jod-swi

Aan de andere kant ontstaat direct een kans voor de bezoekers, maar deze bal gaat uiteindelijk voor de goal van Straver langs.

Jodan Boys lijkt iets meer grip te krijgen op de wedstrijd en begint ook iets betere kansen te krijgen. Zo wordt een goed schot van Waandels nog gekeerd, waarna de bal richting de zijlijn gaat en een speler van Swift wel een heel vreemd capriool uithaalt. Hij krijgt de bal onder de benenen door gestuiterd en via zijn hoofd gaat de bal vervolgens over de zijlijn. Een mooie plek voor Enzo Huntink voor een ingooi, alleen jammer dat de kopbal van Brank wel een heel eenvoudige prooi voor Constantin is.

Aan de andere kant een wat betere poging van Navaez die hoog opspringt en kopt. Gelukkig ook hier in de handen van de keeper.

Het spel is wat boeiender in deze fase en er zijn wat kansen over en weer. Harold Vrolijk krijgt een mooie pass. Er gaat een speler van Swift neer en Vrolijk schiet overigens naast. Scheidsrechter ter Brake fluit en kent Swift een vrije trap toe, klaarblijkelijk voor buitenspel.

Ook Waandels probeert het even later nog met een schot, dat net over gaat. Daarvoor had Swift nog een kansje, maar hier ging de bal ruim naast.

Wederom een aanval van Jodan Boys die volgt en nu wordt de bal netjes afgelegd op Elliot Pattinama, die van zo'n twintig meter hard uithaalt en keeper Constantin het nakijken geeft. Jodan Boys heeft de voorsprong en dat is niet geheel onverdiend.

Toch moet de thuisploeg voorzichtig zijn. De marge is minimaal en Swift krijgt ruim tien minuten na de 1-0 een zeer goede kans op de 1-1. Gelukkig ligt Marvin Straver in de weg en zorgt er zo voor dat het 1-0 blijft.

Maar ook Swift mag van geluk spreken dat het bij rust nog maar 1-0 is. Vlak voor het rustsignaal had Huntink bij de 2-0 binnen geschoten. Allen nu verdedigde Navaez goed mee en via hem beland de bal uiteindelijk in het zijnet. De corner levert uiteindelijk niets op en beide ploegen gaan zich opmaken voor de rust.

gallery/jodan boys-swift 24-02-18 (3)

Navaez probeert Waandels van de bal te houden. Verkaik kijkt van een afstandje toe. (Foto: Leo Radder)

Na rust volgt aan Jodan Boys zijde direct een dubbele wissel Enzo Huntink en Elliot Pattinama worden vervangen door Nadir Mohandis en Bradley el Idrissi.

Jodan Boys krijgt de eerste grote kans in de tweede helft. Inmiddels is het sportpark Oosterwei al wat beter gevuld als vlak voor de aftrap. Klaarblijkelijk volgenden velen nog de Olympische spelen, of waren nog niet geheel overtuigd van het feit dat het best aardig was in het zonnetje op sportpark Oosterwei. Kevin de Vries had na een snelle uitbraak voor wat meer warmte kunnen zorgen aan de Sportlaan na een goede aanval met Fanny Waandels aan de basis daarvan. Hij stuit echter op doelman Constantin.

Ook Harold Vrolijk is vijf minuten later dicht bij een treffer. Hij krijgt de bal van Mohandis, maar stuit ook op doelman Constantin.

Met nog zo'n twintig minuten op de klok is invaller el Idrissi ook dicht bij een treffer. Hij schiet de bal overigens wel achter doelman Constantin, maar deed dit vanuit buitenspelpositie.

In de slotfase van de wedstrijd is Bradley el Idrissi overigens wel betrokken bij de tweede goal van Jodan Boys. Hoewel de aanvaller de bal niet helemaal goed onder controle heeft, weet hij toch nog voor te geven. Een schot volgt, maar dat wordt gekeerd. Gelukkig kan Waandels vanuit de rebound wel binnen schieten en zet zo Jodan Boys op 2-0. Een einde aan alle twijfel aangezien deze voorsprong toch niet meer weggegeven zal worden in de resterende zeven minuten.

In de laatste minuut is er nog wel een laatste wissel aan Jodan Boys zijde. Harold Vrolijk gaat er af en Dirk Pieter Rietveld komt in de ploeg.

gallery/jodan boys-swift 24-02-18 (8)

Doelman Constantin ziet de bal achter hem in de goal knallen na een goed schot van Pattinama. (Foto: Leo Radder)

Swift kan geen vuist meer maken en geen aansluitingstreffer. Zo blijven de drie punten aan de Sportlaan en blijft Jodan Boys in het spoort van de subtop.

Overigens moet gezegd worden dat scheidsrechter ter Brake de boel goed onder controle had. Hij hield de kaarten op zak en er zullen vanuit het publiek weinig aanmerking zijn geweest op zijn rol vanmiddag.

 

Volgende week zaterdag komt Jodan Boys niet in actie. Wel zijn er een aantal inhaalwedstrijden. Zo gaat Nootdorp op bezoek bij fc 's-Gravenzande, neemts Smitshoek het op tegen Swift en ontvangt Zwaluwen hekkensluiter Argon.

Jodan Boys komt dinsdag 6 maart weer in actie. Het speelt dan in de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup tegen zaterdag tweedeklasser Berkel. Zaterdag 10 maart speelt Jodan Boys wederom een thuiswedstrijd. Dan komt Smitshoek op bezoek aan de Sportlaan.

 

Klik hier voor de fotoreportage van de wedstrijd Jodan Boys - Swift.

 

 

Statistieken wedstrijd:

 

24-02-18: Jodan Boys           - Swift                 2- 0  ( 1- 0)
Doelpunten: 28' Elliot Pattinama, 83' Fanny Waandels.
Gele kaart: -
Rode kaart: -
Toeschouwers: 350
Scheidsrechter: F.E. ter Brake
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Harold Vrolijk (89' Dirk Pieter Rietveld), Enzo Huntink (46' Nadir Mohandis), Fanny Waandels, Elliot Pattinama (46' Bradley el Idrissi), Mo Bellahcen.

gallery/jodan boys-swift 24-02-18 (22)

Fanny Waandels kan in de rebound de 2-0 binnen schieten. (Foto: Leo Radder)