gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys wint bij Rijnvogels ondanks late gelijkmaker

 

Katwijk, 2 december 2017 - 16:29

Jodan Boys heeft in een spannende slotfase alsnog de winst veilig weten te stellen in Katwijk. Nadat de thuisploeg bij rust met 1-0 voor stond, scoorden el Idrissi en Michel Verkaik. Lang leek het erop dat Jodan Boys met 1-2 ging winnen, maar toen werd het twee minuten voor tijd nog 2-2.  Gelukkig voor Jodan Boys kon Bradley el Idrissi even later weer scoren en zo werd het uiteindelijk 2-3.

 

Jodan Boys startte vandaag toch met Levi Marengo in de basis, terwijl het eerst nog leek dat deze niet zou starten. Leroy Brank begon vandaag op de bank.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en dat leverde al na een minuut spelen een vrije trap op. Van Duijn mocht aanleggen voor het schot dat gekeerd werd. Ook Jodan Boys kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar het kwam nog niet tot grote kansen in de eerste vijftien minuten.

Vervolgens wederom een goede uitbraak waarbij een schot van Levi Marengo tot corner verwerkt kan worden. Een goede poging van de behendige speler, die even later op de bon gaat als er wederom commentaar op de leiding gegeven wordt.

Even later is het dan toch raak, maar niet voor Jodan Boys. Bij een slimme steekpass van van der Stoep op Jaap van Duijn, kan laatstgenoemde de bal binnen schieten. Zo staat Jodan Boys halverwege de eerste helft met 1-0 achter, statistisch gezien geen goede uitgangsituatie. Rijnvogels wist dit seizoen nauwelijks punten te halen op het eigen sportpark, maar als men wist te scoren, werd er in ieder geval niet verloren. Daarbij is ook maar de vraag of de trainerswissel afgelopen week nog enig effect heeft op de selectie.

Jodan Boys krijgt nog wel wat kansen in het vervolg van de eerste helft. Zo kan Mo Bellahcen uit een corner opeens aanleggen voor een schot, maar hij schiet hard en hoog over. Enkele minuten voor rust krijgt ook Enzo Huntink nog een goede kans, maar hij ziet zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn rollen.

Vlak voor het rustsignaal volgt overigens ook nog een gele kaart voor van der Stoep na een overtreding op Mo Bellahcen, waarna al snel gefloten wordt om de kleedkamer op te gaan zoeken.

 

Na rust zal Jodan Boys snel langszij moeten zien te komen, maar gezien de verhoudingen in het veld geen onmogelijke opgave. Iemand die in ieder geval niet voor een goal gaat zorgen is Gilliomar Leona. Hij blijft na de rust achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Bradley el Idrissi. Een slimme keuze blijkt zeven minuten later als el Idrissi de gelijkmaker binnen geschoten heeft. Na een goede pass van Mo Bellahcen kan el Idrissi naar binnen steken en afronden.

Drie minuten later een soortgelijke actie, maar dit keer schiet el Idrissi ruim naast. Jodan Boys is nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en zet vol in op de aanval. Enkele minuten later is het weer el Idrissi met een goed schot. Dit keer moet keeper de Ruiter met zijn vuisten de bal wegboxen.

Rijnvogels krijgt daarna ook nog een kansje, maar gelukkig belandt de bal op het dak van de goal. Maar het spel verplaatst zich al weer direct naar de andere kant, waar el Idrissi vandaar aardig met kansen weet te strooien. Dit keer weet keeper de Ruiter er nog net een teen tussen te krijgen anders was de 1-2 een feit geweest.

Maar het is uitstel van executie, zo blijkt drie minuten later. Jodan Boys krijgt een corner te nemen via Enzo Huntink. De mee naar voren gekomen Michel Verkaik kan vervolgens zijn hoofd tegen de bal zetten en zet daarmee Jodan Boys op voorsprong.

Maar de thuisploeg geeft niet op van der Stoep raakt op aangeven van van Duijn de paal, waarmee Jodan Boys goed wegkomt. Overigens schoot Bradley el Idrissi op aangeven van Mo Bellahcen daarvoor nog over de goal van de Ruiter.

Met nog iets meer dan een kwartier spelen komt Leroy Brank in de ploeg voor Levi Marengo. Ook deze invalbeurt levert al snel een goede kans op voor Jodan Boys waarbij de invaller betrokken is. Dit keer geeft Brank af op Huntink, die met een schot de beslissing leek te kunnen forceren, maar zijn schot werd gebokkeerd.

Bij Rijnvogels zijn inmiddels een aantal wissels binnen de lijnen gekomen. De thuisploeg lijkt koste wat kost punten over willen te houden aan dit duel. Jodan Boys moet dus nog even aan de bak in de laatste zeven officiele minuten in de wedstrijd en daarbij moet soms ook wel eens een ingreep gedaan worden die volgens de scheidsrechter niet kan. Zo krijgt Mo Bellahcen geel na het vasthouden van zijn tegenstander.

Iets meer dan twee minuten voor het einde van het verstrijken van de officiele speeltijd krijgt Rijnvogels met de aanvallende impuls gegeven door trainer Jimmy Simons dan toch effect. Staal kopt de 2-2 binnen en Jodan Boys lijkt opeens weer twee punten verloren te hebben.

Maar zoals eerder al bleek in de tweede helft, heeft Bradley el Idrissi er wel zin in vadaag.  Op aangeven van Enzo Huntink knalt hij de 2-3 binnen.

Nog even in het billenknijpen aangezien er nogal wat blessurtijd bij komt. Keeper de Ruiter gaat zelfs nog maar eens mee naar voren bij een aanval, maar ook dat mag niet baten. Dan krijgt van der Vlugt, die halverwege de tweede helft inviel ook nog eens zijn tweede gele kaart als hij een corner er uit wil halen. Het haalt allemaal niets meer uit. Het blijft 2-3 en Jodan Boys wint dus weer.

 

Door het verlies van Rijsoord op eigen veld tegen fc 's-Gravenzande (1-4), stijgt Jodan Boys weer naar plaats vijf. Bovenin verspeelden Noordwijk en SteDoCo punten door rescpectievelijk te verliezen (2-3) en gelijk te spelen (1-1). Bij Zwaluwen - Achilles Veen bleef de beginstand de gehele wedstrijd op het scorebord staan, waardoor Jodan Boys dus weer wat inloopt op de ploegen die het boven zich heeft. Alleen Ter Leede wist te winnen en dat nam dan ook de tweede plaats van SteDoCo over.

Onderin schoten Smitshoek en RVVH weinig op met een 1-1 gelijkspel. Argon blijft hekkensluiter na de 2-1 nederlaag tegen AFC, dat op haar beurt over Rijnvogels heen ging.

 

Statistieken wedstrijd:

 

02-12-17: fc Rijnvogels        - Jodan Boys            2- 3  ( 1- 0)

Doelpunten: 25' Jaap van Duijn, 53' Bradley el Idrissi, 66' Michel Verkaik, 88' Ivailo Staal, 90' Bradley el Idrissi.

Gele kaart: 23' Levi Marengo, 45' Romano van der Stoep, Bright Ampong, Ivailo Staal, Ricardo de Vlugt, 80' Mo Bellahcen.

Rode kaart: 95' Ricardo de Vlugt (2x geel)

Toeschouwers: 300

Scheidsrechter: I. Virancikli

Opstelling Jodan Boys: Mathijs Swaneveld, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Mo Bellahcen, Gilliomar Leona (46' Bradley el Idrissi), Romario Dos Santos, Harold Vrolijk, Enzo Huntink, Levi Marengo (63' Leroy Brank)