gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys wederom via penalties door

 

Bergschenhoek, 11 december 2018 - 22:43

Net als vorige week dinsdag in de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup is Jodan Boys nu ook weer na penalties door. Dit keer in de tweede ronde van de KNVB beker. Jodan Boys kwam al snel op voorsprong via el Kandoussi, maar tien minuten later was het al weer gelijk in Bergschenhoek. In het restant van de wedstrijd was Jodan Boys wel de bovenliggende partij, maar tot scoren kwam het niet meer. Jodan Boys nam uiteindelijk de penalties beter en is zo door naar de volgende ronde van de districtsbeker West II.

 

Jodan Boys begon vanavond zonder Michel Verkaik en Leroy Brank. Wel was er weer een basisplaats voor Dirk Pieter Rietveld en Marvin Straver. Ook Fanny Waandels begon in de basis, net als Mo Bellahcen.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en na nog geen tien minuten spelen stond het 0-1. Op aangeven van Tuithof kon el Kandoussi de 0-1 scoren. Lang kon Jodan Boys echter niet genieten want binnen tien minuten was het alweer gelijk via Youssif de Kock. Jodan Boys was in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg en had controle, maar grote kansen waren er verder niet.

 

Na rust kwam Lion van de Velde in het veld voor Fanny Waandels en een kwartier later kwamen ook el Idrissi en Oranje in het veld. Zij vervingen Schuilenburg en de Vries.

In de tweede helft dringt Jodan Boys wel meer aan, maar weet niet echt gevaarlijk te worden. Bij de kansen is het overigens oppassen voor de counter van de thuisploeg, maar zij gaan uiteindelijk meer verdedigen en het lijkt dus op penalties aan te komen.

Na 90 minuten staat er inderdaad nog steeds een 1-1 stand op het scorebord en zo mag er wederom aangelegd gaan worden voor penalties volgens het ABBA-systeem.

BVCB schiet de eerste raak, waarna Bellahcen en el Kandoussi raak schieten. Het staat 1-2 als BVCB de tweede penalty mist, maar nadat de volgende wel raak is, mist el Idrissi. Zo staat het 2-2 en mag Jordi Tuithof gaan aanleggen. Hij schiet raak, net als BVCB vervolgens weer. Dan Mist BVCB bij een 2-3 stand en pakt Straver de volgende penalty. Daarmee is Jodan Boys door naar de volgende ronde! Het was misschien niet groots vanavond, maar de tegenstander die derde staat in de 1e klasse en nog volop meedoet in de kampioensrace mag er ook zijn.

 

Aankomende zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor Jodan Boys voor de winterstop. Dan komt Nootdorp op bezoek.

 

 

Statistieken wedstrijd:

04-12-18: - BVCB                 - Jodan Boys            1- 1  ( 1- 1)

Doelpunten: 10' Yusri el Kandoussi, 19' Youssif de Kock.

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: 50

Scheidsrechter: B. Oosterlaken

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries (61' Bradley el Idrissi), Roald Heerkens, Mark Veerman, Dirk Pieter Rietveld, Vincent Verbond, Mo Bellahcen, Fanny Waandels (46' Lion van de Velde), Yusri el Kandoussi, Korstiaan Schuilenburg (61' Marlon Oranje), Jordi Tuithof.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/advertentie
gallery/bvc-jod