gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys walst over hekkensluiter heen, 7-2

 

Gouda, 23 april 2019 - 22:00

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag met 7-2 van hekkensluiter XerxesDZB gewonnen. Al na vijf minuten spelen stond het 1-0, maar Xerxes kwam al snel op gelijke hoogte. Vervolgens liep Jodan Boys via onder andere een penalty uit naar 3-1, maar vlak voor rust kwam Xerxes toch nog terug.

 

Het was weer heerlijk toeven op sportpark Oosterwei. Met zomerse temperaturen gingen de sproeiers weer aan om het veld in optimale staat te brengen voor de wedstrijd tegen het Rotterdamse XerxesDZB.

Jodan Boys begint al met een goede kans binnen een minuut. Fanny Waandels schiet uit een moeilijke hoek, maar de keeper kan met enige moeite redden.

Het duurt niet lang voordat het wel raak is. Na iets meer dan vier minuten spelen is het diezelfde Waandels die mag scoren. Hij schiet de bal laag in de hoek en laat keeper Spierings kansloos.

Jodan Boys controleert de wedstrijd tot dan toe, maar als de bezoekers plots de mogelijkheid krijgen om van afstand te schieten is het raak. Reyes schiet via de paal buiten bereik van Beukers binnen.

Jodan Boys lijkt toch even geschrokken van de snelle gelijkmaker en Xerxes komt even iets meer in het spel. Toch weet Jodan Boys uiteindelijk weer het net te vinden. Jordi Tuithof schiet op aangeven van Waandels onder keeper Spierings door. Jodan Boys kan vervolgens verder uitlopen als het een penalty krijgt. Een schot van Jodan Boys wordt met de hand geraakt en Kevin de Vries mag gaan aanleggen. De Vries doet waar hij goed in is, scoren vanaf elf meter. Zo staat Jodan Boys met twee doelpunten verschil en lijkt de wedstrijd toch wel gespeeld. Dat lijkt het een aantal minuten later helemaal bij een omhaal van Jorn van Lunteren. Deze gaat via de paal echter weer het veld in en Roald Heerkens kan de rebound vervolgens niet scoren.

Dan een domme actie van Jordan Kroon. Bij een ferme duw van Enzo Huntink knalt hij tegen de reclameborden. Scheidsrechter Jobse vond dit wel wat erg hard in het duel om de bal en geeft Huntink geel. Kroon is echter woest en gaat over de rooie, wat hem uiteindelijk rood oplevert.

Met nog vijf minuten voor rust lijkt het duel nu dus helemaal beslist, vooral als van Lunteren bijna de 4-1 maakt. Niets is echter minder waar als op slag van rust Xerxes toch nog terug komt. Bij een voorzet worden twee spelers van de bezoekers bijna ongemoeid gelaten en dan is het Sanches die de 3-2 kan binnen koppen.

Zo zal trainer van den IJssel toch nog wel wat te bespreken hebben in de rust.

 

En dat blijkt ook wel als direct na de aftrap Jordi Tuithof met een flitsende actie de 4-2 maakt. Het verzet lijkt nu gebroken. Leroy Brank wordt na een kwartier vervangen door Bradley el Idrissi, die gelijk duidelijk maakt er wel zin in te hebben tegen zijn oude club. Zijn eerste poging gaat centimeters over de goal van Spierings. Spierings moet al snel weer in actie komen bij kansen van Waandels en el Kandoussi, maar de sluitpost weet erger (nog) te voorkomen.

Een voorbode voor wat er nog komen gaat. Bij een goede aanval met een snelle uitbraak van el Idrissi, is hij collegiaal en legt breed op Waandels die eenvoudig af kan maken. Diezelfde Waandels is drie minuten later weer succesvol en op aangeven van de Vries mag hij de 6-2 scoren.

Een aantal minuten later volgt dan een dubbele wissel. Waandels krijgt een publiekswissel en gaat er samen met Huntink vanaf. Ismael Aitsi M-Hand en Korstiaan Schuilenburg komen binnen de lijnen.

Twee minuten na de wissels is de zevende voor Jodan Boys een feit. Yusri el Kandoussi levert eigenlijk niet eens zo'n heel goed schot af, maar Spierings heeft in ieder geval vandaag niet zijn dag. Hij kan er niet bij en zo rolt de bal binnen.

Jodan Boys heeft nog kansen via Schuilenburg (wild over) en el Idrissi (inzet met voet gekeerd), maar tot scoren komt het niet meer. Ook de bezoekers hadden in de slotfase plots nog kansen. Zij leken nog een eretreffer te willen maken aangezien degradatie eigenlijk niet meer valt te ontlopen. Eerst een schot op de lat en vervolgens nog even een hachelijke situtatie voor de goal van Beukers waar Xerxes niet van kan profiteren. Zo blijft het 7-2 en wint Jodan Boys voor de twaalfde keer dit seizoen.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-xer

Jodan Boys mag dus weer drie punten bijschrijven. Inmiddels is het eigenlijk zo goed als veilig. In theorie kan Capelle nog op gelijke hoogte komen met Jodan Boys, maar dan moet Jodan Boys geen punt meer pakken en Capelle alles winnen en dan ook nog eens het huidige doelsaldo opschroeven aangezien men een gat van 20 heeft met Jodan Boys. Jodan Boys is ook naar plaats zes gestegen op de ranglijst en heeft met wedstrijden tegen sc Feyenoord, jong fc Den Bosch nog alles in de hand om hoger op de ranglijst te eindigen. Bij winst op sc Feyenoord is er nog maar een gat van twee punten met deze club, die op plaats drie staat.

 

Statistieken wedstrijd:

20-04-19: Jodan Boys           - XerxesDZB             7- 2  ( 3- 2)

Doelpunten: 5' Fanny Waandels, 12' Wembly Paulino Reyes, 25' Jordi Tuithof, 29' Kevin de Vries (p), 45' Michael Navajas Sanches, 46' Jordi Tuithof, 70' Fanny Waandels, 73' Fanny Waandels, 81' Yusri el Kandoussi.

Gele kaart: 40' Enzo Huntink, ' Robin Driesse

Rode kaart: 40' Jordan Kroon

Toeschouwers: 425

Scheidsrechter: M. Jobse

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers, Enzo Huntink (80' Ismael Aitsi M-Hand), Roald Heerkens, Mark Veerman, Kevin de Vries, Leroy Brank (60' Bradley el Idrissi), Jordi Tuithof, Yusri el Kandoussi, Fanny Waandels (80' Korstiaan Schuilenburg), Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren.