gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys vervolgt oefenreeks tegen jong Sparta

 

Gouda, 6 augustus 2019 - 12:01

Na de nipte nederlaag tegen zondag Hoofdklasser Unitas (3-2) vervolgt Jodan Boys aankomende donderdag het oefenprogramma tegen 2e divisionist jong Sparta. De ploeg uit Rotterdam West eindigde vorig seizoen op de twaalfde plaats in de 2e divisie, een plaats lager dan het seizoen ervoor.

 

De tegenstander van aankomende donderdag oefende afgelopen week tegen Seattle Pacific University. Dit team komt uit in de NCAA Division II in Amerika. Na een 4-0 ruststand eindigde de wedstrijd op het Kasteel in een eenvoudige 11-0 overwinning. Daarvoor won men van jong Zeeland (2-6). Ook verloor Sparta van Umm Salal (de club waar Mounir el Hamdoui in 2016 actief was) met 2-3. Sparta had een 2-0 voorsprong, maar wist dit niet vast te houden tegen de club uit de hoogste competitie in Quatar, de Quatari Leaugue.  Daarvoor was jong Sparta nog met 4-0 te sterk voor Progress Sport, jong Almere City (2-3), Steeds Hooger (0-10) en Argon (0-5).

Bij jong Sparta is een bekend gezicht de keeperstrainer. Frank Kooiman, als keeper actief voor Sparta, VVV, fc Utrecht, PSV en fc Dordrecht was ook al trainer bij sv Gouda (za) en Olympia.

 

Voor Jodan Boys is de wedstrijd tegen jong Sparta de derde oefenwedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Leen van Steensel. In de eerste twee oefenwedstrijden kwamen veel spelers in actie, iets dat vanavond niet zal gebeuren. In de eerste wedstrijd tegen OFC (zondag 3e divisie) ging dit goed, maar afgelopen zaterdag tegen zondag hoofdklasser Unitas ging een 1-2 voorsprong uiteindelijk op in een 3-2 verlies. De vele wissels deden het spel vooral in de tweede helft niet veel goed.

Met het treffen tegen jong Sparta is het wellicht een eerste goede krachtmeting voor de spelers van Jodan Boys. De poeg had, zoals eerder gezegd, al weinig moeite met amateurteams in de voorbereiding.

 

Aan het einde van vorig seizoen stonden beide ploegen in Rotterdam tegenover elkaar. In een oefenwedstrijd won jong Sparta uiteindelijk, nadat een moe gestreden Jodan Boys het lang op 0-0 wist te houden. Pas vijf minuten voor tijd begon de doelpuntenmachine van de Rotterdammers te lopen. In de 86e minuut en de 87e minuut scoorde Elayis Tavsan. Twee minuten later was het Gianni dos Santos de de eindstand op 3-0 bepaalde. Beide spelers zijn nog actief bij jong Sparta, dus de verdediging is alvast gewaarschuwd.

 

De wedstrijd van aankomende donderdag op sportpark Oosterwei begint om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter Karel van den Heuvel. De toegang tot deze wedstrijd is gratis!

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-jsp