gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys start goed tegen derde divisionist OFC

 

Gouda, 30 juli 2019 - 22:37

Jodan Boys heeft vanavond een 2-0 overwinning geboekt op zondag derde divisionist OFC. Na een toch wat saaie eerst helft was de tweede helft een stuk aantrekkelijker. Mooie goals van Borsboom en el Idrissi bezorgden de overwinning. Overigens raakte Jodan Boys ook nog twee keer de paal.

 

Onder toeziend oog van zo'n 125 toeschouwers begon Jodan Boys aan de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer Leen van Steensel was de ploeg vorige week begonnen aan de training. Hoewel de selectie nog niet compleet is, kon van Steensel al over een aardig grote groep beschikken waaronder ook veel spelers die voor Jong Jodan Boys uit zullen gaan komen.

De nieuwe keeper Roy Rondeltap begon onder de lat. Illias Oulad-Ali en Jeroen Borsboom stonden als nieuwe aanwinst en terugkeerder ook direct in de basis. Ook was het fijn om te zien dat Elliot Pattinama weer in de basis kon beginnen na veel blessureleed de afgelopen jaren.

De eerste helft was weinig boeiend voor de bezoekers van sportpark Oosterwei. Slechts een enkel speldenprikje van beide kanten en dat was het dan ook wel. Beide ploegen kwamen meestal niet in het strafschopgebied van de tegenstander.

De beste kans in de eerste helft voor de bezoekers was een schot dat net naast ging in de 15e minuut. Even later na zo'n 20 minuten spelen was het goed doorgaan van Tuithof aan de rechterkant. Hij loopt zich helaas vast in het strafschopgebied waarna het maximale resultaat een zwak voorzetje is die hij al vallend moet produceren.

Zo gaan beide ploegen de kleedkamer opzoeken met een 0-0 ruststand.

 

Na rust komt de eerste wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Tygo de Berg vervangt Jorn van Lunteren.

Jodan Boys komt beter uit de startblokken. Al snel komt het gevaarlijk op richting de goal van OFC. Ook Jeroen Borsboom krijgt na vijf minuten spelen al een goede kans. Hij probeert net voor de Oostzaanse keeper de bal nog een wipje te geven, maar dit mislukt maar net.

Ook de bezoekers krijgen een goede kans als de defensie even niet alert is. De bal gaat voor de goal van Rondeltap lang en gelukkig kan geen speler van OFC een voet tegen de bal krijgen.

Vervolgens aan de andere kant weer een goede actie van Tuithof. Hij geeft goed voor, maar de keeper kan de bal uit de lucht plukken.

Jodan Boys wordt sterker en dat resulteert een minuut later dan in een verdiende treffer voor de thuisploeg. Een voorzet van Enzo Huntink wordt netjes door Borsboom hoog over de keeper gekopt en valt binnen.

Diezelfde Borsboom had DE kans om de 2-0 binnen een minuut te maken. Zijn poging gaat echter op de paal.

Enkele minuten later komt een ware massawissel aan bod. Alleen Rondeltap, Huntink en de eerder ingevallen Tygo de Berg blijven staan. Dirk Pieter Rietveld, Daan Gabriels, Jelle de Bruin, Rob den Boon, Yannick Saeijs, Bradley el Idrissi, Bram de Wolf en Bilal el Boayadi komen binnen de lijnen.

Ook met deze jonge ploeg weet Jodan Boys zich eenvoudig staande te houden tegen de ploeg die vorig jaar als derde eindigde in de zondag derde divisie. OFC krijgt wel kansen, maar de eerste kans na de wissels wordt door Rondeltap onschadelijk gemaakt. Ook de corner die daarop volgt is een prooi voor de nieuwe keeper.

Direct daarna aan de andere kant is ivaller Bram de Wolf gevaarlijk. Hij kan vrij schieten, maar mikt op de buitenkant van de paal. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok brengt Rondeltap nog redding op een inzet van de bezoekers, waarna wederom een paar wissels plaats vinden aan Jodan Boys zijde. Roy Rondeltap en Enzo Huntink worden vervangen door Brian Groeneveld en Korstiaan Schuilenburg.

Niet lang na de wissel is er weer een goede kans voor Jodan Boys. Dit keer gaat Bradley el Idrissi goed door aan de linkerkant en passeert twee tegenstanders. Vervolgens legt hij vanaf de hoek van het strafschopgebied aan en schiet hard in de verre hoek. Ondanks het feit dat de bal nog licht geraakt werd door een Oostzaanse verdediger was de ingevallen keeper van OFC kansloos.

In de slotfase zet Jodan Boys nog aan en de Wolf krijgt nog een goede kans, maar ook dit keer staat het vizier nog niet op scherp. Het blijft dus 2-0 en zo kan Jodan Boys terug kijken op een goede start van de voorbereiding in aanloop naar de competitie en natuurlijk de KNVB beker!

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-ofc

Aankomende zaterdag staat de volgende oefenwedstrijd voor Jodan Boys op het programma. Het gaat dan op bezoek bij zondag Hoofdklasser Unitas uit Gorinchem.

 

Statistieken wedstrijd:

30-07-19: Jodan Boys           - OFC                   2- 0  ( 0- 0)

Doelpunten: 57' Jeroen Borsboom, 77' Bradley el Idrissi.

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: 125

Scheidsrechter: A. v/d Ketterij

Opstelling Jodan Boys: Roy Rondeltap (75' Brian Groeneveld), Enzo Huntink (75' Korstiaan Schuilenburg), Michel Verkaik (61' Dirk Pieter Rietveld), Mark Veerman (61' Daan Gabriels, Ilias Oulad-Ali (61' Jelle de Bruin), Roald Heerkens (61' Rob den Boon), Nadir Mohandis (61' Yannick Saeijs), Jorn van Lunteren (46' Tygo de Berg), Jeroen Borsboom (61' Bradley el Idrissi), Elliot Pattinama (61' Bram de Wolf), Jordi Tuithof (61' Bilal el Bouyadi).