gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys sluit jaar af met vijfde competitiezege op rij

 

Gouda, 15 december 2018 - 21:16

In de laatste competitiewedstrijd tegen Nootdorp heeft Jodan Boys wederom de volle winst behaalt. Met een relatief eenvoudige 4-1 zege sloot Jodan Boys de eerste seizoenshelft en daarmee ook een goede reeks af.  Twee keer was Yusri el Kandoussi trefzeker voor rust, waarna Brank en el Idrissi in de tweede helft scoorden. Vlak voor tijd maakte Nootdorp via Agbor Eyongakpa nog wat terug deed.

 

Trainer van den IJssel begon vandaag wederom met Yusri el Kandoussi. De jongeling bewees de afgelopen weken al van waarde te zijn met goed verzorgd spel en lijkt feilloos mee te kunnen op het Hoofdklasse niveau. Fanny Waandels was vandaag bij de afwezigen, net als Enzo Huntink, Elliot Pattinama, Nadir Mohandis, Omar el Hadotti en Romario dos Santos.

 

Jodan Boys begint aanvallend aan de wedstrijd en krijgt al snel een corner. Deze corner wordt nog weggekopt door de Nootdorpse verdediging, waarna een minuut later bijna el Idrissi in een kansrijke positie kwam.

Maar de grootste kans in de eerste vijf minuten spelen is voor de bezoekers. Marvin Straver kan de bal nog net uit de hoek tikken en tot corner verwerken. Zo ontsnapt Jodan Boys aan een snelle achterstand. Twee minuten later nog een kans voor de bezoekers, maar deze inzet is niet op doel en gaat naast.

Aan de andere kant krijgt Jodan Boys dan een goede kans. Als er net buiten het strafschopgebied hands gemaakt wordt, vlak voor de achterlijn, mag Bellahcen aanleggen. Hij kiest voor een verrassend schot in de lastige korte hoek, maar deze inzet treft geen doel. De keeper maakt er een corner van. Wederom Bellahcen die mag aanleggen en nu geeft hij 'm hoog voor. Leroy Brank springt al op, maar de bal gaat door de harenmassa van de middenvelder heen en zo is de kans vekeken.

Drie minuten later is Bellahcen wederom belangrijk. Een slimme steekbal op el Kandoussi, die vervolgens kan afronden. Zo staat het al snel 1-0 en lijkt Jodan Boys de wedstrijd naar zich toe te trekken.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/advertentie
gallery/jod-ndo

Diezelfde el Kandoussi is een minuut later al weer in scoringspositie. Dit keer met een kopbal, alleen de bal gaat recht op de keeper af. Toch geeft Nootdorp het nog niet op. Direct een kans aan de andere kant. Een schot volgt en de verdediging van Jodan Boy blokkeert. Vervolgens de tweede poging uit de rebound die door Straver gekeerd wordt. Ondanks de 1-0 voorsprong van Jodan Boys lijkt Nootdorp nu weer iets beter in het spel te komen. Weinig aanvallen van Jodan Boys meer, maar juist de gasten die voor gevaar zorgen. Zo ook na twintig minuten spelen als de bal op de lat boven Straver komt. De Nootdorpse spelers komt na het schot met Straver in botsing en blessert zich.

Yusri el Kandoussi is aan de andere kant in staat om een poging te wagen, maar zijn afstandsschot mist kracht om de Nootdorpse doelman te verschalken.

Maar met de kansen die el Kandoussi gehad heeft, zal niemand vreemd opkijken dat juist hij na bijna een half uur spelen voor de 2-0 zorgt. Als Tuithof de bal heeft op de rand van het strafschopgebied vraagt de instormende de Vries luidkeels een aantal keer om de bal. Het lijkt erop dat de spelers van Nootdorp hierdoor even afgeleid zijn van het feit dat el Kandoussi recht voor de keeper in het strafschopgebied staat. Tuithof kiest uiteindelijk slim voor el Kandoussi en hij kan eenvoudig afronden. Zo staat het binnen het half uur 2-0 en lijkt het er op dat de vijfde competitiezege op rij niet echt meer in gevaar gaat komen.

Er volgen in het restant van de eeste helft nog een aantal kansen. Zo is er een goede kans voor el Idrissi uit de voorzet van Tuithof, maar de kopbal gaat net naast. Yusri el Kandoussi schiet nog over uit een corner en aan de andere kant moet Straver nog even ingrijpen om te voorkomen dat Nootdorp vlak voor rust de aansluitingstreffer kan maken.

Na rust nog geen wijzigingen bij Jodan Boys in de ploeg. Het eerste gevaar is al snel voor de bezoekers die snel de aansluitingstreffer willen forceren. Uit de vrije trap vlak buiten het strafschopgebied valt echter geen doelpunt. De bal gaat via de muur naast. De daarop volgende corner levert ook niets op voor de bezoekers.

Direct aan de andere kant een goede kans voor Korstiaan Schuilenburg. Zijn inzet gaat echter via de keeper naast. Iets meer dan een minuut later is het dan wel raak. Uit de voorzet van Mo Bellahcen kopt Leroy Brank de bal binnen. Zo laat de routinier wederom zien van waarde te zijn.

Acht minuten later weer een goal van Jodan Boys. Nu krijgt Bradley el Idrissi net na de middenlijn de bal aangespeeld en kan hij met het passeren van een paar man aanleggen voor een schot. Geen makkelijke hoek, maar de bal gaat er hard en prachtig in!

Een aantal minuten later mag Leroy Brank dan naar de kant. De speler krijgt rust van de trainer er Marlon Oranje komt in zijn plaats. De van Barendrecht overgekomen aanvaller heeft mede door blessureleed nog niet veel kunnen laten zien bij Jodan Boys, maar toch laat hij soms zien waarom hij van waarde kan zijn. Met nog een kwartier op de klok brengt hij Korstiaan Schuilenburg met een slim steekballetje in stelling. De inzet van Schuilenberg kan door de keeper helaast tot corner verwerkt worden.

Dan volgt bij Jodan Boys de tweede wissel. Dit keer mag Schuilenburg naar de kant en Lion van de Velde komt voor hem in de plaats. 

In de resterende tien minuten krijgt Jodan Boys nog een aantal kansen. Eerst klungelt Nootdorp achterin, waardoor el Idrissi op de keeper kan afstormen. Hij is echter net eerder bij de bal. Vervolgens schiet Lion van de Velde net naast en een paar minuten later een leek de 5-0 gemaakt te worden. Marlon Oranje legt af op van de Velde, maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald.

Maar ook Nootdorp probeert het zo nu en dan nog eens. Er komt na een aantal wissels een kort slotoffensiefje en dat levert zelfs een treffer op die waarschijnlijk niemand meer verwacht had. Agbor Eyongakpa mag de treffer maken en zo wordt Marvin Straver in zijn laatste optreden namens Jodan Boys helaas toch gepasseerd.

Aan de andere kant had de poging van el Idrissi na een goede slalom beter uit moeten pakken. De poging gaat net naast de goal waardoor het 4-1 blijft. Scheidsrechter Paarhuis laat terecht weinig extra minuten doorgaan. Jodan Boys wint dus voor de vijfde keer op rij en sluit de eerste seizoenshelft daarmee goed af.

Volendam verloor verrassend bij fc Rijnvogels (3-2) en ook fc 's-Gravenzande verloor (2-4) nadat het met 2-0 voor stond tegen Ter Leede. Spijkenisse won met 3-0 van Capelle en Zwaluwen speelde met 1-1 gelijk tegen sc Feyenoord.

Door deze resultaten gaat Jodan Boys alleen aan kop in de tweede periode, die nu halverwege is. Nog vijf wedstrijden knallen en een klein cadeau is al binnen voor de mannen van van den IJssel. Op de ranglijst stijgt Jodan Boys een plaatsje, het passeert Zwaluwen. De onderste plaatsen liggen voor Jodan Boys nu ver achter zich (16 punten), maar meer boven Jodan Boys ligt het dichter bij elkaar. Door het verlies van fc 's-Gravenzande (dat nu vierde staat) is het verschil met deze plaats slechts drie punten!

Na de winterstop gaat Jodan Boys op bezoek bij Smitshoek en daarna komt DFS op bezoek in Gouda. Twee belangrijke wedstrijden waar de boys zich de komende tijd optimaal op kunnen gaan voorbereiden. Zoals gezegd zonder Marvin Straver, maar met Jorn van Lunteren, die na de winterstop de overstap maakt vanaf competitiegenoot Capelle.

gallery/jb-nootdorp 15-12-18  (2)

Het was koud op sportpark Oosterwei. Op de bank zitten de wisselspelers goed ingepakt. (foto: Leo Radder)

gallery/jb-nootdorp 15-12-18  (5)

Aanvoerder Leroy Brank probeert boven de keeper uit te komen. De routinier zou uiteindelijk een goal maken. (foto: Leo Radder.)

gallery/jb-nootdorp 15-12-18  (18)

Felicitaties voor Bradley el Idrissi. Hij scoorde op fantastische wijze de 4-0. (foto: Leo Radder)

gallery/jb-nootdorp 15-12-18  (24)

De eerstvolgende wedstrijd na het trainingskamp van Jodan Boys is op zaterdag 12 januari. Dan komt zaterdag eersteklasser ARC op bezoek in Gouda.

 

Bekijk hier het fotoalbum van de wedstrijd Jodan Boys - Nootdorp.

 

Statistieken wedstrijd:

15-12-18: - Jodan Boys           - Nootdorp               4- 1  ( 2- 0)

Doelpunten: 11' Yusri el Kandoussi, 29' Yusri el Kandoussi, 50' Leroy Brank, 58' Bradley el Idrissi, 87' Agbor Eyongakpa.

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: 325

Scheidsrechter: M. G. Paarhuis

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Vincent Verbond, Leroy Brank (64' Marlon Oranje), Jordi Tuithof, Yusri el Kandoussi, Bradley el Idrissi, Mo Bellahcen, Korstiaan Schuilenburg (80' Lion van de Velde).

Spelers, staf en supporters klappen voor Marvin Straver die vertrekt bij Jodan Boys om keeperstrainer bij Sparta te worden. (foto: Leo Radder)