gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys op bezoek bij Pelikaan voor Rijnmond Cup

 

Gouda, 16 april 2018 - 07:09

Morgen gaat Jodan Boys in het kader van de Voetbal Rijnmond Cup op bezoek bij zaterdag tweedeklasser Pelikaan uit Zwijndrecht. Een onbekende tegenstander voor Jodan Boys, aangezien Pelikaan uitkomt in district Zuid 1. De ploeg van trainer Ron Tempelaar bezet momenteel de vierde positie in de competitie en heeft zo in ieder geval nog zicht op een toetje dit seizoen. Pelikaan speelde tot begin jaren '60 in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. In het tweede seizoen derde klasse werd de ploeg kampioen en zo kwam het opeens uit op het tweede zaterdagniveau. Na twee seizoenen degradeerde Pelikaan weer en begin jaren '80 degradeerde het uit de vierde klasse naar de onderbond. Pelikaan kwam na een jaar of tien weer terug op KNVB niveau en uiteindelijk belandde Pelikaan vanaf 1996 tot 2010 in de derde klasse. In 2010 werd Pelikaan kampioen en in 2012 kwam Pelikaan via de nacompetitie zelfs in de eerste klasse terecht. De eerste drie seizoenen weinig reden tot klagen met plaatsen in het linkerrijtje, maar in 2016 was directe degradatie door een dertiende plaats als eindklassering onafwendbaar.

Dit seizoen doet Pelikaan dus weer goed mee. Sinds half oktober werd slechts 1 competitiewedstrijd verloren van laagvlieger Tricht (3-2). Datzelfde Tricht werd overigens afgelopen zaterdag op een 4-0 nederlaag getrakteerd door Pelikaan.

Voor de Jodan Boys verdediging is het vooral oppassen voor Anouar Said en Sharog Susani. Zij scoorden respectievelijk 14 en 10 keer in competitieverband. Daarmee zijn zij verantwoordelijk voor meer dan de helft van de doelpuntenproductie namens Pelikaan.

Pelikaan bereikte de vierde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup door overwinningen op zaterdag tweedeklasser SSS (0-5), zaterdag eersteklasser Heinenoord (0-0, winst na strafschoppen) en zaterdag derdeklasser NSVV (3-0). Nu wacht dus de lastigste horde, zo lijkt het voor de ploeg uit Zwijndrecht door gekoppeld te worden aan Jodan Boys.

 

Jodan Boy bereikte via overwinningen op zaterdag derdeklasser Dilettant (7-0), zondag derdeklasser AGE/GGK (7-0) en zaterdag tweedeklasser Berkel (8-1) de vierde ronde.

Jodan Boys zou het seizoen nog een beetje goed kunnen afsluiten door zo hoog mogelijk te eindigen in de Voetbal Rijnmond Cup. De districtsbeker was namelijk een flinke domper dit seizoen doordat derdeklasser Excelsior Rotterdam in Gouda te sterk was voor de ploeg van trainer van den IJssel. Ook in competitieverband had Jodan Boys misschien wel meer verwacht. Hoewel het vier wedstrijden voor het einde in ieder geval al veilig is, is de zevende plaats waar het nu staat niet het doel waarmee men in september aan de competitie begon. Eigenlijk kan gezegd worden dat een aantal missers tegen laagvliegers daarbij de doorslag gaven.

Vorig seizoen moest Jodan Boys in de Voetbal Rijnmond Cup uiteindelijk buigen voor een eersteklasser uit Zwijndrecht. VVGZ was toen uiteindelijk te sterk voor Jodan Boys. Laten we hopen dat de mannen morgen dus een sportieve revanche zullen nemen tegen deze andere ploeg uit Zwijndrecht en zich zo zullen voegen bij de laatste veertien ploegen. Jodan Boys komt, als het wint, namelijk op dinsdag 1 mei in een thuiswedstrijd uit tegen de winnaar van het duel BVCB - SVV (zo), dat ook morgen gespeeld wordt.

 

De wedstrijd op sportcomplex Bakestein begint om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter B. van Roode.

 

Verder staan er nog drie wedstrijden op het programma en wordt er volgende week dinsdag en dinsdag 1 mei ook nog een wedstrijd in de vierde ronde afgewerkt. Stadsgenoot ONA sneuvelde overigens vorige week al in de vierde ronde door een 2-5 nederlaag op eigen veld tegen zaterdag tweedeklasser Alexandria '66 uit Rotterdam.

Bekijk hier het volledige programma in de vierde ronde en de wedstrijden die kunnen volgen in de tussenronde op 1 en 8 mei.

gallery/pel-jod