gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys neemt punt mee bij koploper Volendam

 

Volendam, 2 februari 2019 - 20:16

Aan de ontmoeting met koploper Volendam heeft Jodan Boys een punt over weten te houden. Na een vroege voorsprong door een goal van Michel Verkaik bleef het lang 0-1. Jodan Boys had wellicht nog een penalty moeten krijgen in de eerste helft, maar zag juist Joey Tol tien minuten voor tijd de gelijkmaker voor Volendam scoren.

 

Jodan Boys begon vandaag met een nieuwe naam in de basis. Ondanks het goede debuut van Rik Stalenberg vorige week tegen DFS kreeg de van Spakenburg gehuurde keeper Wouter Beukers de voorkeur van trainer van den IJssel.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en werd gesteund door een aardige groep meegereisde supporters vanuit Gouda. Die zagen dat Jodan Boys al binnen het kwartier op voorsprong kwam. Aan de basis van deze aanval stond Roald Heerkens, die de bal op Bellahcen af gaf. Vervolgens komt de bal in hte strafschopgebied voor de voeten van Michel Verkaik terecht die niet twijfelt en uithaalt. Zo heeft Jodan Boys al vroeg de voorsprong te pakken, maar moet het zeker waken voor de aanvallen van de thuisploeg. Vijf minuten na de openingstreffer is keeper Beukers gelukkig attent voor Jodan Boys na een slimme steekbal van de Volendamse voorhoede.

Inmiddels zijn we meer dan twintig minuten onderweg als Jodan Boys weer voor gevaar zorgt. Dit keer beroert een Volendamse verdediger de bal met de hand, maar scheidsrechter Wiersma wuift het weg.

Direct daarna aan de andere kant een goede kans voor de thuisploeg. Het afstandsschot knalt op de lat en hier komt Jodan Boys dus goed weg. Beukers moet even later nog een keer ingrijpen bij een afstandsschot en zo blijft het 0-1. Bradley el Idrissi had overigens nog kansen namens Jodan Boys vlak voor de thee. Eerst mist hij de bal en in de poging die binnen een minuut volgt brengt de Volendamse sluitpost redding.

Volendam had bijna voor rust nog de 1-1 binnen, maar gelukkig was Mark Veerman attent nadat Beukers een bal verkeerd inschat. Veerman brengt redding op de lijn en zorgt er daarmee voor dat het 0-1 is bij rust.

 

Na de rust komt er een ongewijzigd Jodan Boys aan de aftrap. Ook Yusri el Kandoussi begint terwijl hij halverwege de eerste helft nog geblesseerd leek uit te vallen.

In de eerste tien minuten van de tweede helft gaan beide ploegen gelijk op. Jodan Boys krijgt de eerste goede kans via Bradley el Idrissi, maar de Volendamse keeper grijpt in. Even later weet Beukers een bal in de korte hoek te keren.

Nadat Nick Tol een gelk kaart krijgt voor een overtreding op Mo Bellahcen brengt Beukers nog eens goed redding op een afstandsschot.

Inmiddels zijn er ruim twintig minuten gespeeld in de tweede helft als Yusri el Kandoussi toch vervangen wordt door Enzo Huntink. Niet veel later moet captain Brank ook geblesseerd naar de kant. Hij wordt vervangen door Vincent Verbond.

Met nog twintig minuten te spelen volgen er vervolgens twee goede kansen voor Jodan Boys. Eerst een vrije trap van Bellahcen die net naast gaat en in het zijnet terecht komt. Drie minuten later geeft Bradley el Idrissi een voorzet op Fanny Waandels, die vervolgens centimeters naast kopt.

Tja en als je zelf de 0-2 dan niet maakt gebeurt er juist waar Volendam ook al een tijdje op aandrong. De gelijkmaker valt tien minuten voor tijd dankzij een treffer van Joey Tol.

Drie minuten later volgt er ook nog een kopbal voor Volendam, maar deze komt gelukkig op het dak van de goal.

In de slotfase wordt het nog spannend. Beide ploegen kunnen de winst naar zich toe trekken, maar de grootste kansen zijn toch wel voor Volendam. Eerst een afstandsschot dat op de paal komt en ruim in blessuretijd nog een schot uit een vrije trap die over de goal van Beukers gaat.

Zo blijft het dus 1-1 en mag Jodan Boys misschien wel gelukkig zijn met een puntje.

 

Jodan Boys blijft op de vijfde plaats staan in de Hoofdklasse A. Naaste concurrent in de tweede periode, Ter Leede, won nipt van fc Rijnvogels (1-0) en volgt hierdoor op drie punten in de tweede periode, waarin Jodan Boys de koploper blijft. Jong fc Den Bosch kwam (nog niet) dichterbij. De wedstrijd bij DFS werd afgelast, net als Spijkenisse - Achilles Veen.

Achilles Veen is volgende week te gast op sportpark Oosterwei. Bij winst op de ploeg uit Veen kan Jodan Boys het over twee weken bij Capelle de periodetitel behalen.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/vol-jod

Aankomende zaterdag neemt Jodan Boys het in Volendam op tegen koploper RKAV Volendam. Deze wedstrijd begint om 14:30

 

Statistieken wedstrijd:

02-02-19: Volendam             - Jodan Boys            1- 1  ( 0- 1)

Doelpunten: 13' Michel Verkaik, 79' Joey Tol.

Gele kaart: 52' Nick Tol.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 350

Scheidsrechter: W. Wiersma

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank (68' Vincent Verbond), Fanny Waandels, Yusri el Kandoussi (58' Enzo Huntink), Bradley el Idrissi, Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren.