gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys na vroege achterstand langs fc Rijnvogels

 

Gouda, 6 april 2019 - 20:19

Na de winst tegen Zwaluwen afgelopen zaterdag (en daarmee behalen van de tweede periode) en de midweekse winst in de districtsbeker tegen Capelle, heeft Jodan Boys vandaag wederom gewonnen. Na een vroege eigen goal van Beukers herpakte Jodan Boys zicht nog voor rust. Na de thee werd er nog één keer gescoord door Fanny Waandels en daarmee kwam het totaal voor Jodan Boys dus op 3 nadat in de eerste helft de Vries en el Kandoussi scoorden.

 

Jodan Boys trainer van den IJssel kon vandaag weer een beroep doen op een drietal spelers. Vincent Verbond kon weer in de basis startten, nadat hij samen met el Idrissi afgelopen dinsdag vanuit de sponsorhome moest toekijken hoe Jodan Boys van Capelle won. Jorn van Lunteren was na een week ook weer terug bij de selectie en nam net als el Idrissi plaats op de bank. Dirk Pieter Rietveld verving Roald Heerkens in het centrum van de verdediging.

Jodan Boys begon aardig aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten al een goede kans als Fanny Waandels goed doorkopt op el Kandoussi. Zijn kopbal mist echter kracht waardoor Jeffrey Verkerk eenvoudig kan vastpakken.

Aan de andere kant ontstaat na tien minuten spelen gevaar voor de goal van Jodan Boys. Beukers probeert de bal te pakken in de drukte, maar heeft 'm niet goed vast. Hij lepelt de bal op, maar doet dat te hard en tikt 'm zo in zijn eigen goal. Een domper aangezien Jodan Boys op dat moment zeker niet slechter was dan Rijnvogels, maar nu al wel twee keer moet gaan scoren om drie punten aan dit duel over te houden.

En dat lijkt lastig te worden, vooral omdat scheidsrechter Gems in het eerste deel van de eerste helft tegen Jodan Boys lijkt te fluiten. Vooral Waandels lijkt in de ogen van de leidsman elke actie met een overtreding aan te gaan.

Maar Jodan Boys zet door en halverwege de eerste helft volgt een goede kans voor Leroy Brank. Hij loopt de bal vanuit de corner naast. Jodan Boys blijft de goal van de tegenstander zoeken, maar moet vooral in deze fase waken voor de omschakeling van de bezoekers. Huntink mikt van afstand nog eens over de goal, waarna een aantal minuten later scheidsrechter Gems wel in het voordeel van Waandels fluit. Hij wordt in zijn maag geschopt in het strafschopgebied door Kevin Wijmer en Gems is resoluut. Wijmer krijgt geel en Jodan Boys een penalty. Natuurlijk een mooie kans voor Kevin de Vries om Jodan Boys op gelijke hoogte te schieten en dat doet hij dan ook!

Jodan Boys zet door en Waandels krijgt nog een paar kopkansen in het restant van de eerste helft. Ook de bezoekers zijn nog één keer gevaarlijk. Gelukkig gaat deze bal op het dak van de goal van Beukers, waarna Jodan Boys nogmaals de aanval zoekt. Dit keer komt de bal voor de voeten van el Kandoussi, die zich vrijs speel op de rand van het strafschopgebied en hard uithaalt. De bal in de kruising is buiten bereik van Jeffrey Verkerk en zo staat Jodan Boys vlak voor rust op voorsprong.

 

Na rust geen wissels bij Jodan Boys in de ploeg. Jodan Boys is de bovenliggende partij en heeft kleine kansen om de voorsprong uit te bouwen. Echter in de eerste twintig minuten na rust valt er nog weinig te vermelden, behalve een gele kaart voor Enzo Huntink.

Na een dubbele wissel van Rijnvogels gaat ook Jodan Boys wisselen. Jorn van Lunteren komt in de plaats van Jordi Tuithof als we halverwege de tweede helft zijn

De defensie van Jodan Boys staat goed en de bezoekers krijgen geen kans om echt nog gevaarlijk te worden. Aan de andere kant valt wederom een gele kaart bij een nieuwe overtreding op Waandels. Ook dit keer geel voor de bezoekers en een vrije trap voor Jodan Boys. Leroy Brank kopt dit keer helaas naast. Fanny Waandels lijkt alles op alles te zetten om vandaag ook een goal mee te pikken. Eerst is er nog een kopbal van de vertrekkende aanvaller die wordt gepakt en vervolgens mikt hij nog eens in het zijnet. Keeper Jeffrey Verkerk krijgt dan overigens ook nog geel, waarmee we inmiddels is de slotfase van de wedstrijd komen.

Acht minuten voor tijd lukt het Waandels dan wel. Hij springt hoog op en kopt de 3-1 binnen. Nu is de wedstrijd gespeeld, mag Waandels gaan douchen en is er nog even tijd voor el Idrissi om mee te doen.

Jodan Boys had nog een goede kans op 4-1, echter de bal van el Idrissi gaat op de paal. Rijvogels ontvangt overigens nog een gele kaart en de laatste poging van Bellahcen gaat ruim over.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-fcr

Zo wint Jodan Boys dus voor de derde keer in een week tijd. Het stijgt een plaatsje op de ranglijst, mwaar alles nog steeds dicht bij elkaar ligt. Zwaluwen staat vierde, met een voorsprong van twee punten op Jodan Boys. Jodan Boys heeft net als Jong fc Den Bosch, fc Rijnvogels en fc 's-Gravenzande 37 punten. Alleen zij hebben een beter doelsaldo. Achilles Veen (35), Swift (34), Smitshoek (33) en Spijkenisse (31) volgen. Capelle (25) en DFS (20) bezetten de nacompetitieplaats. Nootdorp is aan een ware inhaalslag bezig en heeft na de verrassende winst op koploper Volendam (3-1) inmiddels 16 punten. Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Spijkenisse. Bij winst kan het ervoor zorgen dat het in ieder geval omhoog kan blijven kijken.

 

Statistieken wedstrijd:

02-04-19: Jodan Boys           - fc Rijnvogels         3- 1  ( 2- 1)

Doelpunten: 11' Wouter Beukers (ed), 35' Kevin de Vries (p), 44' Yusri el Kandoussi, 82' Fanny Waandels.

Gele kaart: 34' Kevin Wijmers, 63' Enzo Huntink, 74' Max van Steen, 81' Jeffrey Verkerk, 85' Jesse Driebergen.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 450

Scheidsrechter: M. Germs

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers, Kevin de Vries, Dirk Pieter Rietveld, Mark Veerman, Kevin de Vries, Leroy Brank, Enzo Huntink, Yusri el Kandoussi, Fanny Waandels (83' Bradley el Idrissi), Mo Bellahcen, Jordi Tuithof (67' Jorn van Lunteren).