gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys met de hakken over de sloot

 

Rotterdam, 4 december 2018 - 23:19

Jodan Boys heeft vandaag met moeite gewonnen bij zondag tweedeklasser Antibarbari. Nadat het vlak voor rust eindelijk met enige moeite 0-1 werd via Harold Vrolijk, wist Jodan Boys niet verder afstand te nemen. Een fel spelend Antibarbari kopte uit een corner tien minuten voor tijd raak en zo werd het nog even billenknijpen voor Jodan Boys. Gelukkig hield Jodan Boys stand tijdens een eind offensief en zo kwam het op penalties aan. Via het ABBA-systeem mocht Jodan Boys beginnen aan de penalties. Nadat Marlon Oranje op de paal mikte, miste ook een speler van de thuisploeg even later, waarna Rik Stalenberg nog een penalty stopte. Mark Veerman schoot vervolgens de winnende binnen.

 

Jodan Boys begon op het sportpark in Rotterdam Kralingen met basisplaatsen voor Mo Balidou, Yusri el Kandoussi, Korstiaan Schuilenburg en Marolon Oranje. Bradley el Idrissi begon op de bank, samen met Daan Gabriels, Ismail AitsiMHand, Niels Linsen en Mike Sluijter.

In het eerste kwartier deelt Jodan Boys een aantal speldeprikken uit, maar weet nog niet gevaarlijk genoeg te worden. Zo is de grootste kans in het eerste kwartier wellicht voor Lion van de Velde. Hij krijgt de bal op zijn borst vlak voor de goal, maar kan niet controleren en de bal stuit zacht van zijn borst.

Coach van den IJssel en assistent Sol winden zich regelmatig op en zijn druk coachend langs de zijlijn te vinden. Zo nu en dan springt van den IJssel op om zijn tactische spel duidelijk te maken, maar tot nu toe weet de thuisploeg het spel van Jodan Boys goed te ontregelen.

Antibarbari wordt brutaler en zo volgen er een kopbal net over en een kopbal net naast de goal van Stalenberg.

Een minuut of tien later nog een goede kans voor van de Velde, maar hij kopt uit de corner naast. Gelukkig voor de meegereisde supporters kan er even later zacht gejuicht worden. Wanneer Antibarbari de bal voor de goal niet weg krijgt springt Vrolijk hoog op en kopt binnen. Even is er nog twijfel, maar scheidsrechter van Rooden, die het bij vlagen moeilijk had, wees resoluut naar de middenstip.

Jodan Boys had via Marlon Oranje vlak voor rust nog op 0-2 kunnen komen, maar zijn inzet uit een snel genomen vrije trap kwam op de lat terecht.

Zo gaat Jodan Boys dus met een kleine voorsprong de rust in en zal het toch wel een tandje bij moeten zetten in de tweede helft om verder uit te lopen.

 

Na rust komt direct de eerste wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Bradely el Idrissi vervangt Harold Vrolijk. Al snel gaat het bijna mis als er achterin geblunderd wordt bij Jodan Boys. Gelukkig is Schuilenburg uiteindelijk attent en kan ingrijpen. De thuisploeg krijgt even later nog een kans met een schot uit de tweede lijn, maar dit schot gaat naast.

Maar ook Jodan Boys krijgt kansen. Nadat Schuilenburg met kramp het veld verlaat en Ismail AitsiMHand invalt kan een goede voorzet op El Idrissi gegeven worden, maar deze is net te hard waardoor de Rotterdamse keeper kan ingrijpen.

Direct daarna een kopbal van Lion van de Velde, maar deze gaat helaas naast. Jodan Boys probeert het wel en speelt bij vlagen goed voetbal Vooral Yusri el Kandoussi heeft een aantal mooie acties in huis, net als de goede passes van Verbond en de snelle loopacties van Bradley el Idrissi. Toch heeft Jodan Boys het lastig met Antibarbari, dat bij balbezit van de tegenstander fel druk zet en Jodan Boys vaak achteruit dringt. Het loert op fouten om zo in een snelle omschakeling toe te slaan.

Nadat Verbond (licht geblesseerd) en Lion van de Velde naar de kant gaan en Mike Sluijter en Daan Gabriels invallen, kan werderom een goede kans aan Jodan Boys toegeschreven worden. Met een mooie actie aan de linkerkant komt uiteindelijk een voorzet op Tuithof. Zijn schot wordt echter gekeerd door een verdediger. Een minuut later wederom een kans voor Tuithof. Dit keer na een snelle uitbraak van Bradley el Idrissi.

Maar ook aan de andere kant komen dan de kansen. Gelukkig grijpt Stalenberg goed in na een snelle uitbraak. Inmiddels tikt de tijd weg en Jodan Boys heeft nu toch wel aardig wat kansen gekregen om de voorsprong te verdubbelen. Zo had elf minuten voor tijd Mo Balidou kunnen profiteren van een strakke voorzet. Hij kan het hoofd echter niet tegen de bal krijgen, waardoor deze uitgelezen kans voorbij gaat.

En dan gaat het toch fout voor Jodan Boys. Aan de andere kant komt een corner en daaruit wordt de bal achter Rik Staleberg gekopt. Zo staat het gelijk en lijkt Antibarbari zich op te gaan maken voor een slotoffensief. Aan beide kanten nog wat kansen, maar gescoord wordt er niet meer. Jodan Boys komt vier minuten voor tijd ook nog goed weg bij een schot dat voorlangs gaat. Het worden dus penalties volgens het ABBA-systeem geeft scheidsrechter van Rooden direct aan.

 

Jodan Boys mag beginnen aan de penaltyreeks en Bradley el Idrissi schiet raak. Vervolgens twee penalties voor de thuisploeg die raak zijn, waarna Marlon Oranje de paal raakt. Yusri el Kandoussi schiet wel raak, waarna Antibarbari naast schiet en raak schiet. Zo staat het 3-2 en mag Jodan Boys weer twee keer aanleggen. Tuithof en Heerkens schieten naast, waarna de eerste van Antibarbari raak is en de volgende door Stalenberg gepakt wordt. Mark Veerman mag dan aanleggen voor de winnende en doet wat hij moet doen, scoren. Zo is Jodan Boys door naar de volgende ronde, maar wel met de hakken over de sloot.

Of Jodan Boys dit als mentale opsteker kan gebruiken voor het treffen met Spijkenisse is maar de vraag, maar het is toch beter dan verliezen. Kortom snel vergeten, hoewel we ook Antibarbari kunnen complimenteren met het spel van vanavond. Zij wisten Jodan Boys bij vlagen in de tang te houden.

 

Statistieken wedstrijd:

04-12-18: - Antibarbari          - Jodan Boys            1- 1  ( 0- 1)

Doelpunten: 37' Harold Vrolijk, 80' Onbekende speler.

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: 40

Scheidsrechter: B. van Rooden

Opstelling Jodan Boys: Rik Stalenberg, Mo Balidou, Roald Heerkens, Mark Veerman, Vincent Verbond (73' Mike Sluijter), Yusri el Kandoussi, Korstiaan Schuilenburg (61' Ismail AitsiMHand), Jordi Tuithof, Harold Vrolijk (46' Bradley el Idrissi), Marlon Oranje, Lion van de Velde (73' Daan Gabriels).

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/advertentie
gallery/ant-jod