gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys langs Capelle naar 1/4 finale districtsbeker

 

Gouda, 2 april 2019 - 23:03

Jodan Boys heeft vanavond een releatief eenvoudige overwinning op Capelle geboekt (2-0) in de 1/8 finale van de districtsbeker West II. Na een 0-0 ruststand drukte Jodan Boys dankzij een rode kaart voor Omar Gomez Shee vlak voor rust door. Kevin de Vries en Mo Bellahcen waren trefzeker namens Jodan Boys en zo schaart Jodan Boys zich bij de laatste acht clubs in het toernooi.

 

Zonder de geblesseerden Vincent Verbond en Bradley el Idrissi begon Jodan Boys aan de wedstrijd. Ook Jorn van Lunteren ontbrak, net als afgelopen weekend in de gewonnen beslissingswedstrijd tegen Zwaluwen om de 2e periode in de Hoofdklasse A.

Jodan Boys begon al direct goed aan de wedstrijd en binnen twee minuten spelen liet Waandels al zien dat Jodan Boys fel zou beginnen. Hij gaat goed door met een Capelse verdediger in zijn rug en komt tot aan de achterlijn. Helaas zit er niet meer dan een corner in die niets oplevert.

Een minuut later weer gevaar voor het Capelse doel. Er wordt geapelleerd voor hands, maar scheidsrechter van de Helder laat doorgaan.

Er volgt een wat rustigere fase qua kansen. Jodan Boys maakt het spel en heeft veel balbezit. Behalve een blessurebehandeling voor Bellahcen gebeurt er in de eerste twintig minuten niet veel meer. Hoewel Capelle wel druk naar voren probeert te zetten, lijkt Jodan Boys rustig op zoek naar de juiste combinaties en een gaatje voorin.

Het eerste echte wapenfeit is dan van Capelle in de twintigste minuut. De poging wordt gelukkig van richting veranderd en gaat voorlangs.

Dan komt ook Jodan Boys er beter uit. Er volgen kansen voor Brank (kopbal naast), Bellahcen (net over) en Waandels (kopbal net over). Aan de andere kant komt Beukers met een goede redding op een laag schot in de verre hoek. De kleine keeper met snelle reflex is snel genoeg in de hoek en weet de bal te pakken. Drie minuten later kan Beukers eenvoudig voor een Capelse aanvaller oppakken. Het goede hinderen van Heerkens bij het geven van de voorzet hielp daar ook bij.

Aan de andere kant had Tuithof ook kunnen scoren, maar zijn schot gaat een centimeter of 50 naast de goal. Capelle mag dan gelukkig zijn dat het nog 0-0 staat, maar ook Jodan Boys mag even later blij zijn dat de Capellenaren niet goed afronden. Bij een voorzet komt een aanstormende Capelle speler gevaarlijk inlopen. Hij zou eenvoudig kunnen scoren, ware het niet dat hij gewoonweg over de bal stap in plaats van de voet er tegenaan te zetten.

Aan de andere kant lijkt het wederom een handsbal als Jodan Boys in de aanval is. Ook dit keer laat van de Helder, die overigens nogal wat commentaar op sommige beslissingen kreeg, doorspelen. Met nog een paar minuten tot de rust lijkt er weinig meer te gebeuren. Capelle krijgt nog een grote kans, maar het schiet in kansrijke positie weer naast. Dan gaat Omar Gomez Shee in de fout met een forse overtreding. Met hoog been komt hij inglijden op Yusri el Kandoussi waarna hij direct mag gaan douchen. Zo heeft Jodan Boys in de tweede helft een mannetje meer.

Overigens krijgt Verkaik in de blessuretijd nog een gele kaart als hij een aanval van Capelle onschadelijk probeert te maken.

 

Na rust geen wijzigingen aan de kant van Jodan Boys. We zijn amper drie minuten onderweg al er weer een claim voor een penalty is namens Jodan Boys. Ook deze keer wil van de Helder er niet aan en het spel gaat dus door. Er volgen al snel weer kansen voor Jodan Boys via el Kandoussi (gepakt door de keeper) en Waandels (kopt net naast na een goede actie van Tuithof).

Weer een goede aanval na zo'n tien minuten spelen. Nu wordt er een overtreding gemaakt op Waandels die naar de kant moet om zich te laten helpen aan een bloedneus. Kevin de Vries gaat dan staan voor de vrije trap en krult 'm over de muur in de hoek, 1-0!

Capelle probeert er nog wat van te maken, maar met tien tegen elf lijkt Capelle geen vuist meer te kunnen maken. Jodan Boys jaagt door op de 2-0. De Capelse keeper moet bij een gevaarlijke situatie op de doellijn ingrijpen als Brank van dichtbij binnen probeert te koppen. Ook een kopbal van Waandels gaat nog op de lat.

Mark Veerman heeft inmiddels ook een gele kaart ontvangen als hij een uitbraak van Capelle wil onderbreken. Het lukt en Jodan Boys blijft uiteindelijk de gevaarlijkste ploeg. Er volgen nog twee kansen voor el Kandoussi (schot gekeerd) en na goed doorgaan van Waandels, die al vallend de bal nog bij el Kandoussi krijgt, wordt de inzet van de lijn gehaald.

Een kwartier voor tijd legt Mo Bellahcen aan voor een schot van afstand, welke er prachtig in gaat. Jodan Boys staat zo op 2-0 en er kan niets meer mis gaan zou je zeggen.

Toch komen de bezoekers er ook nog af en toe gevaarlijk uit, maar Beukers heeft weinig moeite met de pogingen van de Capellenaren.

Trainer van den IJssel besluit dan de eerste twee wissels te brengen. Vedettes Brank en Bellahcen mogen naar de kant en worden vervangen door Mohandis en Oranje.

Er volgt dan vijf minuten later, met vijf minuten op de klok nog een goede kans voor Capelle, maar van vijf meter afstand wordt er gemist. Geluk voor Jodan Boys dat de aansluitingstreffer niet valt, want dan had het misschien nog spannend kunnen worden. Direct na deze poging wordt Tuithof vervangen door Vrolijk die al direct twee keer gevaarlijk voor de goal komt.

Het laatste wapenfeit is van Marlon Oranje, die van afstand net over schiet. Jodan Boys wint dus en is door naar de 1/4 finale van de districtsbeker. Als Jodan Boys ook de volgende wedstrijd weet te winnen is het verzekerd van een plekje in de voorrondes van de grote KNVB beker aankomend seizoen.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-cap

Eerder kwamen overigens al een aantal clubs in actie in de 1/8 finale van de districtsbeker. Afgelopen zaterdag won ARC met 4-1 van RVVH, Sportlust '46 won met 0-3 bij fc Oegstgeest en Ter Leede won met 0-1 bij TAC '90. Vanavond waren er penalties nodig bij fc 's-Gravenzande - Nootdorp (1-1). De Westlanders gingen uiteindelijk door. Ter Leede 2 won eenvoudig van Zwaluwen (5-3) en sc Feyenoord - Portugaal werd afgelast. Morgen staat Wippolder - fc Rijnvogels nog op het programma.

 

Statistieken wedstrijd:

02-04-19: Jodan Boys           - Capelle               2- 0  ( 0- 0)

Doelpunten: 56' Kevin de Vries, 75' Mo Bellahcen.

Gele kaart: 45' Michel Verkaik, 61' Mark Veerman.

Rode kaart: 44' Omar Gomez Shee.

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: B. van de Helder

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Kevin de Vries, Leroy Brank (80' Nadir Mohandis), Enzo Huntink, Yusri el Kandoussi, Fanny Waandels, Mo Bellahcen (80' Harold Vrolijk), Jordi Tuithof (85' Marlon Oranje).