gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys herpakt zich en wint ruim van Smitshoek

 

Gouda, 15 september 2018 - 20:17

Jodan Boys heeft vanmiddag een ruime overwinning geboekt op Smitshoek. De ploeg van trainer van den IJssel kwam via Mark Veerman op voorsprong. Voor rust werd het nog 2-0 door el Idrissi, waarna Marengo en Verbond de score na rust opvoerden. Door de overwinning stijgt Jodan Boys op de ranglijst en is zo niet langer puntloos.

 

Na twee competitienederlagen moest Jodan Boys vandaag de matige competitiestart een beter gevolg zien te geven. De tegenstander mag dan niet al te hoog ingeschat worden, maar voor Jodan Boys is Smitshoek nog al eens een lastige horde om te nemen. Gelukkig kon trainer van den IJssel beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Zo was Enzo Huntink weer aangesloten na een blessure en zat ook Marlon Oranje op de bank.

In het eerste kwartier kreeg Jodan Boys al twee goede kansen. Eerst lijkt Waandel op de goal af te gaan, maar de verdediging van Smitshoek grijpt in. Daarna komt Tuithof oog in oog met de keeper, maar zijn inzet is niet goed genoeg. Ook de bezoekers zorgen een keer voor gevaar, maar Straver grijpt goed in.

Inmiddels zijn we bijna 25 minuten onderweg als een goede aanval van Jodan Boys volgt. De voorzet van Tuithof wordt tot corner verwerkt. Bij de corner komt ook Mark Veerman mee naar voren. Hij staat dan vervolgens op de juiste plaats om vanaf dichtbij binnen te schieten en Jodan Boys zo op voorsprong te zetten.

Jodan Boys heeft de wedstrijd onder controle, maar veel grote kansen volgen niet. Naarmate we richting de rust kruipen moet Jodan Boys het hoofd koel zien te houden. Eenvoudig balverlies zou de bezoekers zomaar in de kaart kunnen spelen. Gelukkig verdubbeld Jodan Boys vlak voor rust de voorsprong. Op aangeven van Waandels kan Bradley el Idrissi de 2-0 binnen schieten.

Maar het had zomaar anders kunnen uitpakken bij rust. Een vrije trap van Marengo gaat aan een handjevol vrijstaande Jodan Boys spelers langs. Aan de andere kant had vlak voor rust de aansluitingstreffer kunnen vallen. Gelukkig voor Jodan Boys gaat de inzet na de snelle counter over de flank voorlangs. Zo blijft het dus 2-0 en zal Jodan Boys de voorsprong moeten verdedigen en wellicht snel verder kunnen uitbouwen.

 

Na rust nog geen wissels aan Jodan Boys zijde. Smitshoek had in de beginfase van de tweede helft al een goede kans, maar door goed naar de hoek te gaan weet Straver redding te brengen. Niet veel later moet er door Smitshoek ook ingegrepen worden. Dit resulteert uiteindelijk in twee gele kaarten. Thijs Oomsen van Smitshoek had er al 1 en mag dus met rood het veld verlaten. Ook Bellahcen gaat op de bon, maar Jodan Boys heeft vanaf dan wel een mannetje meer.

Het moment om toe te slaan voor de thuisploeg, zal ook Marengo gedacht hebben. Twee minuten later haalt hij na een goede kapbeweging hard uit en schiet zo de bal in de verre hoek.

Geen vuiltje meer aan de lucht voor Jodan Boys, waar de eerste wissel doorgevoerd gaat worden. Marlon Oranje vervangt Bradley el Idrissi en het aanvallen gaat vrolijk verder. Waandels kan de 4-0 achter zijn naam zetten, maar hij scoort een minuut na de wissel uit buitenspelpositie. Toch is het niet veel later wel raak. Dit keer schiet Verbond vanaf de rand van het strafschopgebied hard binnen. Zo staat het 4-0 en kan trainer van den IJssel opgelucht de volgende wissel brengen. Na maanden blessureleed vervangt Enzo Huntink Mo Bellahcen. Vlak daarna gaat ook Waandels naar de kant en wordt vervangen door Harold Vrolijk.

De overwinning is in het laatste kwartier niet meer in gevaar gekomen. De bezoekers raken nog wel het houtwerk, maar scoren dus niet. Zo boekt Jodan Boys de eerste competitieoverwinning van dit seizoen.

 

Jodan Boys stijgt hierdoor een aantal plaatsen op de ranglijst. Aankomende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Jong fc Den Bosch. Deze wedstrijd begint om 18:00!

 

Statistieken wedstrijd:

15-09-18: - Jodan Boys           - Smitshoek             4- 0  ( 2- 0)

Doelpunten: 24' Mark Veerman, 41' Bradley el Idrissi, 59' Levi Marengo, 71' Vincent Verbond.

Gele kaart: Lorenzo Braaf, Thijs Oomsen, John van Vugt, 56' Mo Bellahcen.

Rode kaart: 56' Thijs Oomsen (2x geel)

Toeschouwers: 425

Scheidsrechter: N. Wenneker.

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Vincent Verbond, Leroy Brank, Bradley el Idrissi (66' Marlon Oranje), Mo Bellahcen (72' Enzo Huntink), Fanny Waandels (73' Harold Vrolijk), Levi Marengo, Jordi Tuithof.

gallery/jod-smi