gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys heeft twintig minuten nodig om wedstrijd te beslissen

 

Numansdorp, 19 februari 2019 - 22:56

Jodan Boys heeft een eenvoudige overwinning geboekt op zaterdag tweedeklasser NSVV uit Numansdorp in de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup. Na twintig minuten spelen stond het al 0-3 dankzij goals van el Idrissi, Heerkens en el Kandoussi. NSVV scoorde nog in de tweede helft maar wist uiteindelijk niet meer doelpunten te maken en zo is Jodan Boys dus eenvoudig door naar de volgende ronde in de Rijnmond Cup.

 

Jodan Boys begon met een aangepaste opstelling tegen NSVV. Zo ontbraken Kevin de Vries, Michel Verkiak, Leroy Brank, Fanny Waandels, Mo Bellahcen. Hierdoor konden Dirk Pieter Rietveld, Mike Sluijter en Nadir Mohandis onder andere weer speelminuten maken. Op de bank zaten naast Marlon Oranje en Harold Vrolijk een aantal jongelingen. Tygo van den Berg en Luc Dielhof komen normaliter uit voor Jodan Boys o19.

Jodan Boys begon fel aan de wedstrijd en dit resulteert al snel in een kans voor van Lunteren. Hij schiet een meter naast de goal.

Maar ook de thuisploeg krijgt twee kansen. Twee schoten van afstand gaan echter ruim over de goal van Beukers. Na bijna tien minuten spelen krijgt el Idrissi vervolgens een goede kans. Zijn schot wordt echter door de keeper gekeerd. Een minuut later kan diezelfde el Idrissi wel juichen. Hij laat zijn directe tegenstander achter zich en maakt de 0-1.

Jodan Boys drukt door en al snel is het 0-2. Dit keer kopt Roald Heerkens een op maat gegeven voorzet binnen. De wedstrijd lijkt dan bijna al beslist en als Jodan Boys snel nog een goal maakt lijkt NSVV rijp voor de slacht. Toch gebeurt dit niet. De goal valt overigens nog wel redelijk snel, negen minuten na de 0-2, maar dan is het ook even gedaan. Wederom staat Jorn van Lunteren aan de basis van de goal. Hij geeft een goede voorzet vanaf links en stelt daarmee Yusri el Kandoussi in staat om te scoren.

Er zijn nog wel kansen voor Jodan Boys in het restant van de eerste helft, maar uiteindelijk krijgt ook de thuisploeg kansen. Eerst nog een bal van el Kandoussi die via de keeper op de lat gaat, maar daarna komt NSVV er uit. Gelukkig wordt het schot nog gekeerd en zo wordt het een corner. Drie minuten later weer een kans voor de thuisploeg. Dit keer keert Beukers de bal met de voet.

Vlak voor rust is NSVV nogmaals gevaarlijk. Dit keer gaat de inzet voorlangs en zo mag Jodan Boys met een ruime voorsprong gaan rusten.

 

Na rust komen direct de eerste wissels binnen de lijnen. Harold Vrolijk en ook Marlon Oranje starten vanaf het fluitsignaal.

Het begin van de tweede helft verloopt rustig. Jodan Boys heeft het meeste balbezit en er zijn niet echt kansen te noteren. Tien minuten na rust de volgende wissel bij Jodan Boys. Dirk Pieter Rietveld gaat naar de kant en jongeling Tygo van den Berg mag zijn opwachting gaan maken in het eerste.

Harold Vrolijk heeft nog twee kleine kansen maar scoren zit er nog niet in voor de spits. Aan de andere kant is het even later wel raak. Jodan Boys speelt slordig op het middenveld en raakt de bal kwijt. NSVV kan profiteren en doet wat terug.

Direct besluit Dennis van den IJssel twee wissels te brengen. Wouter Beukers en Nadir Mohandis gaan naar de kant. Voor hen in de plaats komen Brian Groeneveld en Luc Dielhof. Zij mogen het laatste half uur meespelen.

In het restant van de tweede helft heeft Jodan Boys het meeste balbezit. Er valt weinig meer te beleven tot in de laatste minuten van de wedstrijd. Harold Vrolijk had acht minuten voor tijd de 1-4 moeten maken. Na geklungel achterin komt hij oog in oog met de keeper te staan, maar weet hem niet te passeren.

Aan de andere kant is invaller Groeneveld attent met een redding op een schot van afstand. Enkele minuten later fluit scheidsrechter van der Helm af en zo is Jodan Boys door naar de volgende ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.

In de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup moeten nog diverse wedstrijden gespeeld worden. Op 19 maart lijkt de laatste op het programma te staan. Daarna volgt dan een tussenronde waarin zes clubs zullen gaan strijden voor een plaats in de 1/8e finale. Dertien overige clubs zullen vrijgeloot worden.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/nsv-jod

Aankomende zaterdag heeft Jodan Boys rust. De week daarop neemt Jodan Boys het op tegen Schipluiden uit het gelijknamige dorp in de buurt van Delft. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de KNVB districtsbeker West II.

 

Statistieken wedstrijd:

16-02-19: NSVV                 - Jodan Boys            1- 3  ( 0- 3)

Doelpunten: 10' Bradley el Idrissi, 12' Roald Heerkens, 21' Yusri el Kandoussi.

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: 50

Scheidsrechter: L. van der Helm

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers (62' Brian Groeneveld), Dirk Pieter Rietveld (55' Tygo van den Berg), Roald Heerkens, Mike Sluijter, Vincent Verbond, Yusri el Kandoussi, Jordi Tuithof, Nadir Mohandis (62' Luc Dielhof), Bradley el Idrissi (46' Harold Vrolijk), Mo Balidou, Jorn van Lunteren (46' Marlon Oranje).