gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys en sc Feyenoord in evenwicht

 

Gouda, 5 mei 2019 - 23:23

Jodan Boys heeft aan de thuiswedstrijd tegen sc Feyenoord een verdienstelijk punt overgehouden. In een levendige wedstrijd kwamen beide ploegen in de eerste helft niet tot scoren. Na rust bracht Korstiaan Schuilenburg Jodan Boys op voorsprong. Een kwartier voor tijd scoorde oud Jodan Boys speler Adil Akanaoui de gelijkmaker en die stand bleef uiteindelijk op het scorebord staan.

 

Trainer van den IJssel moest noodgedwongen een wijziging in de opstelling maken. Yusri el Kandoussi bleek uiteindelijk toch niet te kunnen spelen en hierdoor kreeg Korstiaan Schuilenburg een basisplaats.

De bezoekers kregen na vijf minuten spelen al een goede kans, echter konden niet profiteren van Roald Heerkens die in de fout ging. Ook Jodan Boys krijgt in het eerste kwartier kansen. Zo komt Schuilenburg net te kort na een goede actie van Waandels en laat diezelfde Waandels een paar minuten later een goede voorzet van Bellahcen helaas van zijn voet stuiten.

De wedstrijd gaat tot dan toe redelijk gelijk op en wellicht dat Jodan Boys na ongeveer twintig minuten dan wel de leiding had moeten pakken. Goed doorkoppen van Brank op Waandels levert bijna een doelpunt op. Echter Waandels kopt net naast.

Maar vervolgens komt Jodan Boys aan de andere kant goed weg als een schot van de bezoekers keihard op de onderkant van de lat knalt. Gelukkig kan er opgeruimd worden en blijft het 0-0.

Direct aan de andere kant mogen de bezoekers dan weer blij zijn met het houtwerk. Jorn van Lunteren mikt op aangeven van Tuithof op de paal.

Diezelfde van Lunteren is twee minuten later weer dichtbij een treffer. Dit keer op aangeven van Schuilenburg, echter het voetje van de keeper zit een treffer in de weg.

Inmiddels zijn we ruim een half uur onderweg als sc Feyenoord een kans cadeau krijgt. Een slappe terugspeelbal van Kevin de Vries zorgt voor een goede kans voor de bezoekers, echter Beukers weet knap redding te brengen.

Jodan Boys krijgt het wat moeilijker en moet zo nu en dan aan de rem trekken. Ook vijf minuten voor rust als de verdediging in de fout gaat. Bellahcen offert zich op en begaat de overtreding waarvoor hij gestraft wordt met geel. Het blijft 0-0 en beide ploegen zoeken de kleedkamer op.

 

Na rust geen wijzigingen bij Jodan Boys, dat direct een kans voor de bezoekers moet toelaten. Een goede actie van Akanaoui wordt gelukkig ruim over geschoten. Gelukkig is Jodan Boys wakker uit de kleedkamer gekomen en bij de tegenaanval is het Tuithof die met een goede voorzet Schuilenburg in de gelegenheid stelt om van dichtbij binnen te schieten.

In het vervolg wat kleine kansen over en weer. Feyenoord brengt twee wissels en inmiddels zijn er dan nog maar twintig minuten te spelen. En dan had Feyenoord bijna de 1-1 kunnen maken. Er ontstaat gevaar voor de goal als Beukers niet goed vast heeft. Gelukkig kan de bal in de scrimmage weggewerkt worden.

Dan komt ook bij Jodan Boys een wissel binnen de lijnen. Jordi Tuithof mag gaan douchen en Bradley el Idrissi komt in het veld. Luttele seconden later is het dan oud Jodan Boys speler Adil Akanaoui die bij de tweede paal een voorzet langs Beukers kan schieten en zo komt sc Feyenoord verdiend op 1-1.

In het laatste kwartier nog kleine kansen aan beide kanten. Mohandis komt overigens ook nog in het veld voor Schuilenburg, maar een goal zit er voor beide ploegen niet meer in.

Beide ploegen behouden hierdoor hun plaats op de ranglijst. Zwaluwen loopt wel in op sc Feyenoord, dat nu nog maar één punt voorsprong heeft op de Vlaardingers. Jong fc Den Bosch, de tegenstander van Jodan Boys over twee weken speelde ook gelijk en staat nog steeds twee punten voor op Jodan Boys.

Koploper Volendam won bij hekkensluiter XerxesDZB, dat nu definitief gedegradeerd is. Spijkenisse hield Ter Leede op 2-2, waardoor Volendam op basis van doelsaldo weer koploper is. Capelle won van Nootdorp en zou zich ten koste van Spijkenisse (1 punt meer) of Smitshoek (2 punten meer) misschien nog veilig kunnen spelen. Jodan Boys is nu definitief veilig. Het gat met Capelle is nu tien punten en met drie wedstrijden te spelen kan de ploeg ook in theorie niet meer langs Jodan Boys.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-scf

Aankomende dinsdag speelt Jodan Boys een belangrijke uitwedstrijd tegen Ter Leede. In de halve finale van de districtsbeker staan beide ploegen dan tegenover elkaar. Vier dagen later reist Jodan Boys wederom af naar Ter Leede, maar dan in competitieverband. Kan Jodan Boys twee keer stunten tegen de ploeg uit Sassenheim?

 

Statistieken wedstrijd:

04-05-19: Jodan Boys           - sc Feyenoord          1- 1  ( 0- 0)

Doelpunten: 50' Korstiaan Schuilenburg, 75' Adil Akanaoui.

Gele kaart: 40' Mo Bellahcen

Rode kaart: -

Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: A. v/d Ketterij

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Kevin de Vries, Leroy Brank, Jordi Tuithof (75' Bradley el Idrissi), Korstiaan Schuilenburg (82' Nadir Mohandis), Fanny Waandels, Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren.