gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys en jong Sparta in evenwicht

 

Gouda, 9 augustus 2019 - 10:24

De oefenwedstrijd tussen Jodan Boys en tweede divisionist jong Sparta is geeindigd in een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen hadden wel kansen, maar misten de juiste afronding. Jeroen Borsboom moest overigens al vroeg de wedstrijd met een hoofdwond verlaten.

 

Trainer van Steensel begon vandaag met de meeste spelers die afgelopen seizoen ook een basisplaats hadden onder trainer van den IJssel. Bij de bezoekers een aantal opvallende namen. Ayoub Boukhari (broertje van Nourdin Boukhari), Abdella Aberkane (speelde in de D1 bij Jodan Boys en is via ADO Den Haag en Ajax bij Sparta gekomen) en Denzil James (oud Noordwijk).

De bezoekers starten goed op sportpark Oosterwei. Er wordt direct aanvallend gespeeld en dat resulteert al snel in een kans. Gelukkig is doelman Rondeltap namens Jodan Boys attent en weet het gevaar te elimineren.

Maar ook Jodan Boys bijt van zich af. Twee minuten later is er een goede kans voor el Idrissi. Een mooie voorzet van Jeroen Borsboom levert de aanvaller een kopkans op, maar de bal gaat uiteindelijk over de achterlijn. Twee corners volgen, maar hieruit ontstaat weinig gevaar.

Na een kwartier spelen moet trainer van Steensel overigens al noodgedwongen iemand warm laten lopen. Jeroen Borsboom komt in botsing en moet het veld met een hoofdwond verlaten. Enkele minuten later komt Jordi Tuithof voor hem binnen de lijnen.

Sparta is de betere ploeg in het eerste half uur, maar kan nauwelijks door de muur van Jodan Boys heen komen. Als er dan toch al een voorzet komt, wordt deze veelal onschadelijk gemaakt.

Aan de andere kant kan Jodan Boys ook niet profiteren. Na ongeveer een half uur spelen komt er een goede voorzet van Mohandis, maar niemand van Jodan Boys kan de bal een tikkie geven.

Roy Rondeltap pakt een schot van een Spartaan nog eenvoudig op, waarna zijn collega aan de andere kant bijna mis grijpt. Oog in oog met el Idrissi grabbelt Lipman mis, maar de spits kan niet profiteren.

Na deze kans komt Jodan Boys iets beter in de wedstrijd, maar in het restant van de eerste helft volgen weinig grote kansen meer. 

 

Na rust gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Het klasseverschil met Sparta is wel zichtbaar, maar in het begin volgen nog weinig grote kansen. Na zo'n twintig minuten spelen in de tweede helft worden Brank en Mohandis vervangen door de Berg en Pattinama. En enkele minuten later volgt el Idrissi de weg naar de zijlijn. Voor hem in de plaats komt van de Velde.

Sparta heeft inmiddels een aantal goede kansen gehad. Gelukkig staat Rondeltap zijn mannetje en keert diverse inzetten.

Bij Jodan Boys volgen nog twee wissels Jelle de Bruin en even later ook nog Yannick Saeijs komen in het veld. ZIj vervangen Jorn van Lunteren en Jordi Tuithof.

Na iets meer dan 90 minuten spelen fluit scheidsrechter van den Heuvel af en zo eindigd deze editie op sportpark Oosterwei in een 0-0 eindstand. Een uitslag die Jodan Boys in april niet wist vast te houden in de laatste vijf minuten in Rotterdam West tegen jong Sparta.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-jsp

Aankomende zaterdag staat de volgende oefenwedstrijd voor Jodan Boys op het programma. Het gaat dan op bezoek bij zaterdag eersteklasser RVVH uit Ridderkerk.

 

Statistieken wedstrijd:

08-08-19: Jodan Boys           - jong Sparta           0- 0  ( 0- 0)

Doelpunten: -

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: K. van den Heuvel

Opstelling Jodan Boys: Roy Rondeltap, Dirk Pieter Rietveld, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank (66' Tygo de Berg), Enzo Huntink, Nadir Mohandis (66' Elliot Pattinama), Jeroen Borsboom (21' Jordi Tuithof/84' Yannick Saeijs), Jorn van Lunteren (78' Jelle de Bruin), Bradley el Idrissi (70' Lion van de Velde).

gallery/thumbnail_20190808_215524

Mo Bellahcen (links) in gesprek met oud prof Nourdin Boukhari na de wedstrijd. Zijn broertje Ayoub speelt bij jong Sparta.