gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys en Smitshoek delen de punten

 

Barendrecht, 21 september 2019 - 19:34

Jodan Boys heeft in Barendrecht een punt overgehouden aan het duel met Smitshoek. Na een 0-0 ruststand bracht Ilyas Oulad-Ali Jodan Boys nog op voorsprong. Echter tien minuten voor tijd werd het weer gelijk waardoor Jodan Boys uiteindelijk genoegen moest nemen met een punt.

 

Jodan Boys begon nog goed aan de wedstrijd, maar al snel kwam Smitshoek beter in het spel. De thuisploeg had de uitgelezen kans om de score te openen binnen het kwartier. Echter Bart Deprez kreeg het voor elkaar om voor open doel te missen. Geluk voor Jodan Boys, dat hierdoor niet tegen een vroege achterstand aanliep.

Ondanks het feit dat Smitshoek beter in de wedstrijd zat, kreeg ook Jodan Boys een goede kans om de score te openen. Een foutje achterin zorgde ervoor dat de bal bij Borsboom terecht kwam. Hij mikte helaas net over. Aan de andere kant weer een levensgrote kans voor Smitshoek. Goncalvez mikt echter van een meter of acht naast.

Jodan Boys leek in het laatste deel van de eerst helft weer wat beter in het spel te komen. Er waren tot de rust nog kleine kansen via el Kandoussi (net naast) en Bellahcen (gepakt door de keeper), maar scoren deden beide ploegen nog niet.

 

Na rust een ongewijzigd Jodan Boys aan de aftrap. De mannen van trainer van Steensel hadden er zin in en dat liet ook Oulad-Ali na vijf minuten spelen zien. Hij was mee opgekomen en knalde een voorzet hard tegen de touwen. Zo kwam Jodan Boys al snel na rust op voorsprong en moest het nu zie door te stoten.

Dat zou in ieder geval zonder Lion van de Velden gebeuren. Hij moest geblesseerd het veld verlaten en zo mocht Elliot Pattinama weer eens speelminuten maken. Jodan Boys blijft de aanval zoeken en Yusri el Kandoussi had vier minuten na de wissel de 0-2 op zijn schoenen. Na slim de verdediging te omzeilen kon hij schieten, maar mikt net over.

Met nog zo'n twintig minuten op de klok nog twee zaken die het vermelden waard zijn. Bradley el Idrissi komt in het veld voor Jeroen Borsboom en er volgt nog een goede kans voor de thuisploeg. Een scrimmage voor het doel pakt gelukkig goed uit voor Jodan Boys en zo blijft het 0-1.

Jodan Boys heeft de wedstrijd onder controle en lijkt de overwinning binnen te halen. Maar niets is wat het lijkt in het voetbal, zo blijkt zes minuten later wel. Een vrije trap voor de thuisploeg lijkt houdbaar voor Rondeltap, maar door een stuit gaat de bal er toch in.

In de slotfase gingen beide ploegen nog voor de overwinning. Kevin de Vries kwam overigens nog in het veld voor Jordi Tuithof, waarna Jodan Boys doelman Rondeltap vlak voor tijd een goede inzet tegen hield. Hierdoor deelden beide ploegen de punten. Niet slecht, maar ongetwijfeld zal men bij Jodan Boys in mineur richting kleedkamer getogen zijn.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/smi-jod

Ondanks het gelijke spel staat Jodan Boys nog steeds in de top van de Hoofdklasse A. Het zakte wel een plaatsje op de ranglijst. Het is nog steeds ongeslagen, maar zag wel dat fc Rijnvogels en Sportlust '46 door hun winstpartij iets afstand nemen. Achilles Veen zette het andere Achilles even flink op de plaats. De hekkensluiter verloor met 7-0 en staat samen met fc 's-Gravenzande na vier wedstrijden nog puntloos onderaan. Die laatste ploeg verloor van DUNO, de tegenstander van Jodan Boys aankomende zaterdag. DUNO bezet de derde plaats met negen punten uit vier wedstrijden.

 

Statistieken wedstrijd:

21-09-19: Smitshoek            - Jodan Boys            1- 1  ( 0- 0)

Doelpunten: 51' Ilyas Oulad-Ali, 77' Jurien Reineta

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: ?

Scheidsrechter: M. Jobse

Opstelling Jodan Boys: Roy Rondeltap, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Ilyas Oulad Ali, Leroy Brank, Jordi Tuithof (87' Kevin de Vries), Mo Bellahcen, Jeroen Borsboom (71' Bradley el Idrissi), Yusri el Kandoussi, Lion van de Velde (57' Elliot Pattinama).