gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys en Capelle scoren niet en delen de punten

 

Gouda, 14 september 2019 - 17:59

In de derde competiewedstrijd van Jodan Boys viel er voor het eerst geen doelpunt. Daarmee deelden de gedeelde koplopers Jodan Boys en Capelle de punten. Jodan Boys raakte nog wel een keer de lat, maar in deze fase waar juist Capelle iets sterker was, wist de ploeg niet te profiteren.

 

Wederom een aantal geblesseerden bij Jodan Boys. Hoewel Enzo Huntink, Jorn van Lunteren, Romario dos Santos, Tygo de Berg en Elliot Pattinama kwamen uiteindelijk niet in acite. Huntink zat overigens wel op de bank, was het niet met zijn arm in het gips.

Jodan Boys begon direct fel in de wedstrijd, maar na de eerste kans voor Borsboom in de vierde minuut, hij maaide over de bal heen in het strafschopgebied, viel het een beetje stil. Kleine kansjes voor Jodan Boys en Caplle kwam bijna niet in de buurt van het strafschopgebied. Jodan Boys probeerde het spel te maken, maar Capelle zakte in en zo was het geen aangename eerste helft voor de neutrale toeschouwer. Alleen vlak voor rust was er nog een aardige kans voor Jodan Boys via Roald Heerkens, maar zijn kopbal uit de corner ging (rakelings) langs.

 

Na rust kwamen beide ploegen ongewijzigd aan de aftrap. De eerste kans in de tweede helft is voor de bezoekers, maar de bal gaat voorlangs.

Een minuut of zeven daarna krijgt el Idrissi een grote kans, maar hij mikt naast de goal van van Tienen.

Capelle krijgt in het eerste kwartier van de tweede helft iets meer overwicht, maar ook zij weten nog niet te scoren. Wel pakt Jansen namens Capelle de eerste gele kaart in de wedstrijd.

Aan Jodan Boys zijde volgt dan de eerste wissel. Bradley el Idrissi wordt vervangen door Yusri el Kandoussi. Beide ploegen gaan inmiddels weer gelijk op en zoeken de aanval, zonder grote kansen. Veelal is de verdediging in staat om de aanvallen onschadelijk te maken. Ook aan Jodan Boys zijde waar Mark Veerman een goed blok zet halverwege de tweede helft en zo een gevaarlijke voorzet onschadelijk maakt.

Dan komt de tweede wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Jeroen Borsboom wordt vervangen door Lion van de Velde.

Maar inmiddels tikken de minuten weg en degene die nu nog gaat scoren zal ongetwijfeld de winnaar worden. Wellicht dat Jodan Boys daar de beste kans op had met nog een minuut officieel te spelen. Een kopbal van Brank lijkt via de lat te gaan en wordt van de lijn gehaald.

Daarmee ook de laatste kans voor Jodan Boys, dat in de blessuretijd nog even alle zeilen bij moet zetten om het punt in eigen huis te houden.

 

Zo delen beide ploegen de punten en door de winst van fc Rijnvogels bij fc 's-Gravenzande (0-1) en het uiteindelijke gelijkspel van sc Feyenoord tegen Sportlust '46 (2-2, sc Feyenoord stond met 2-0 voor). staan er nu vier ploegen bovenaan met 7 uit 3. Jodan Boys bezet nu officieel de derde plaats.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-cap

Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Smitshoek in Barendrecht. Zij speelden vandaag met 3-3 gelijk bij Zwaluwen en bezetten met 5 uit 3 de 8e plaats in de Hoofdklasse A.

 

Statistieken wedstrijd:

14-09-19: Jodan Boys           - Capelle               0- 0  ( 0- 0)

Doelpunten: -

Gele kaart: 59' Eric Jansen.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: J. Vries

Opstelling Jodan Boys: Roy Rondeltap, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Ilyas Oulad Ali, Leroy Brank, Kevin de Vries, Mo Bellahcen, Jeroen Borsboom (71' Lion van de Velde), Jordi Tuithof, Bradley el Idrissi (64' Yusri el Kandoussi).