gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys eenvoudig langs PPSC

 

Gouda, 17 oktober 2018 - 06:17

Jodan Boys heeft gisteren op eenvoudige wijze van zaterdag vierdeklasser PPSC gewonnen. In de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup liep Jodan Boys na een 3-1 ruststand uit tot 9-1. Huntink scoorde drie keer namens Jodan Boys. Verkaik scoorde ongelukkig een eigen goal vlak voor rust toen hij een voorzet onschadelijk wilde maken.

 

Ook gisteren ontbrak Levi Marengo bij de selectie. Marvin Straver ontbrak ook en daardoor nam Robin Boot plaats onder de lat. Verder waren er basisplaatsen voor Yusri el Kandoussi en Lion van de Velde. Ook Elliot Pattinama begon in de basis.

In de openingsfase controleert Jodan Boys de wedstrijd. Het eerste kansje is voor de thuisploeg als er uit de voorzet van Pattinama een kopkans ontstaat. Enkele minuten later schiet Jordi Tuithof de bal voor de goal langs.

De bezoekers proberen er uit te komen, maar weten niet ver te komen. Jodan Boys laat zich in de openingsfase niet verrassen, maar speelt zeker ook niet geweldig. Gelukkig valt na iets meer dan een kwartier spelen dan het eerste doelpunt. Lion van de Velde mikt de bal achter de Schiedamse sluitpost en zet Jodan Boys op voorsprong.

Het duurt ook niet lang voordat de score verdubbeld is. Acht minuten later schiet van de Velde van dichtbij in de korte hoek, maar de keeper kan redding brengen. Dit moet wel ten koste van een corner. Kevin de Vries plaatst vervolgens de bal op het hoofd van Harold Vrolijk die binnen kopt.

Zo'n zelfde situatie volgt een kleine tien minuten later. Weer van de Velde in kansrijke positie. Hij raakt de bal echter niet goed en via een verdediger van PPSC wordt het dan nog een gevaarlijk balletje. Gelukkig voor de bezoekers gaat de bal net naast. Dit keer wordt er een korte corner genomen en krijgt Tuithof de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Hij draait naar binnen en mag uithalen van de Schiedamse verdediging. Tuithof laat de keeper kansloos en zet zo de 3-0 op het scorebord.

Toch komt PPSC vlak voor rust een beetje terug in de wedstrijd. Bij een snelle uitbraak van de bezoekers volgt een lange voorzet vanaf de zijkant. Het lijkt een eenvoudige prooi voor Verkaik te worden, maar in plaats van de bal weg te schieten, raakt hij hem verkeerd en verschalkt daarmee zijn eigen keeper. Zo is er nog wel een ruime voorsprong bij rust, maar moet Jodan Boys niet gaan verslappen.

 

Na rust direct twee wissels aan de kant van Jodan Boys. Leroy Brank en Elliot Pattinama blijven in de kleedkamer achter. Mo Bellahcen en Enzo Huntink komen dan binnen de lijnen.

Het eerste wapenfeitje is van Jodan Boys als Harold Vrolijk kan koppen op doel. Hij doet dit echter recht in de handen van de keeper. Dan komt Jodan Boys er een paar minuten later goed vanaf. De bezoekers lijken zich te beseffen dat met een snelle aansluitingstreffer er misschien nog wel wat in zou kunnen zitten. Gelukkig gaat deze poging op de lat en is de kans verkeken.

Wederom volgen er twee wissels aan Jodan Boys zijde. Dit keer gaan Lion van de Velde en Vincent Verbond naar de kant en komen Bradley el Idrissi en Nadir Mohandis binnen de lijnen.

Nadat PPSC de bal een paar minuten later in het zijnet schiet, gaat het dan eindelijk draaien bij Jodan Boys. De bezoekers hebben nauwelijks meer een aandeel in het spel en via Enzo Huntink en Nadir Mohandis is het binnen twee minuten opeens 5-1. Diezelfde Huntink mag dan vervolgens ook de 6-1 scoren en dan staan er net 70 minuten op de klok. Er volgen nog kansen voor Verkaik (kopt naast) en Vrolijk (naast) en ook nog een goede poging uit een vrije trap die door de keeper van PPSC net over getikt kan worden.

De volgende kans voor Huntink gaat dan ook naast, waarna invaller El Idrissi een paar minuten later wel scoort. Mo Bellahcen en wederom Huntink zorgen voor het slotakkoord en zo wint Jodan Boys met 9-1 van PPSC. Geen dubbele cijfers, hoewel Jodan Boys wel tien keer gescoord heeft....

 

Gisteren kwamen ook stadsgenoten DONK en ONA in actie. Zij troffen elkaar op het terrein van DONK. Bij een 1-2 stand in het voordeel van ONA kreeg DONK vlak voor tijd een strafschop en zo moesten penalties uitkomst bieden. ONA trok hierbij aan het langste eind en zo won de zondag tweedeklasser dus van de zondag derdeklasser.

Stadsgenoot Olympia komt op 6 november in actie tegen MSV '71. SV Gouda neemt geen deel aan de Voetbal Rijnmond Cup

Verder in onze regio tot nu toe te verwachten uitslagen. Alleen verrassend dat Alexandria '66 op eigen veld verslagen is door Antibarbari en zaterdag tweedeklasser Soccer Boys na strafschoppen van zondag Hoofdklasser Leonidas gewonnen heeft.

 

De loting voor de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup zal naar verwachting op dinsdag 6 november verricht worden.

 

Statistieken wedstrijd:

15-09-18: - Jodan Boys           - Smitshoek             9- 1  ( 3- 1)

Doelpunten: 18' Lion van de Velde, 26' Harold Vrolijk, 35' Jordi Tuithof, 39' Michel Verkaik (ed), 64' Enzo Huntink, 65' Nadir Mohandis, 70' Enzo Huntink, 83' Bradley el Idrissi, 86' Mo Bellahcen, 90' Enzo Huntink.

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: 40

Scheidsrechter: .

Opstelling Jodan Boys: Robin Boot, Kevin de Vries, Michel Verkaik, Mark Veerman, Vincent Verbond (57' Nadir Mohandis), Leroy Brank (46' Mo Bellahcen), Jordi Tuithof, Yusri el Kandoussi, Lion van de Velde (57' Bradley el Idrissi), Elliot Pattinama (46' Enzo Huntink), Harold Vrolijk.

gallery/voetbalrijnmondcup50_60
gallery/pbr_hardcore_poster_small_image