gallery/banner_nieuwe_site
gallery/jod-ber

Jodan Boys eenvoudig door naar volgende ronde Rijnmond Cup

 

Gouda, 6 maart 2018 - 23:19

Jodan Boys heeft vanavond een eenvoudige overwinning geboekt op zaterdag tweedeklasser Berkel. In de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup waren de gasten uiteindelijk niet opgewassen tegen Jodan Boys, dat twee niveaus hoger acteert.

Vorm maakte nog 0-1 voor Berkel na iets meer dan tien minuten spelen, maar Bradley el Idrissi bracht Jodan Boys al twee minuten later op gelijke hoogte.  De Vries, Waandels, Vrolijk en wederom Waandels brachten de stand op 5-1 bij rust.  Tot acht minuten voor tijd stond het nog steeds 5-1, maar toen scoorden Faouzi, de Vries en el Idrissi nog. Overigens wilde Berkel van geen wijken weten. Ondanks de grote achterstand bleven de bezoekers op zoek naar een goal om toch nog iets meer eer naar werken te krijgen. Helaas zat dat er voor de gasten niet in.

 

Jodan Boys moest het vandaag zonder een aantal spelers doen. Zo ontbraken Levi Marengo en Elliot Pattinama. Ook Dos Santos, Huntink en Fonseca ontbraken. Michael van Bilsen viel overigens in de warming up uit. Hij werd op de bank vervangen door Sven Scholte.

In de openingsfase is Jodan Boys wel een paar keer dreigend voor het doel. Maar de eerste kans is voor Berkel, dat naast schiet.

De eerste goede kans voor Jodan Boys volgt enkele minuten later. Mo Bellahcen dribbelt goed het strafschopgebied in, maar zijn poging wordt onschadelijk gemaakt.

De bezoekers krijgen een vrije trap, maar met deze poging van zo'n 25 meter afstand is het geen echt gevaar voor Straver, die de hoge bal uit de lucht kan plukken.

Maar even later is het dan toch raak. Een snelle aanval van de bezoekers, waarbij Buitenhuis aflegt op Vorm, die vervolgens Straver kan verschalken. Zo komen de gasten dus op voorsprong en lijkt het misschien nog wel eens een lastige avond te gaan worden voor Jodan Boys.

Maar twee minuten later wordt deze gedachtengang al weer snel de wereld uit geholpen. Na een goede lange bal kan el Idrissi controleren en zo de 1-1 achter keeper Stigt schieten.

Toch weet Berkel vervolgens nog twee keer voor flink wat gevaar te zorgen, maar gelukkig voor Jodan Boys valt er geen goal voor de bezoekers.

Maar dan pakt Jodan Boys gelukkig de draad op. Eerst levert een corner nog niets op, maar drie minuten later kan Kevin de Vries een afgeslagen bal opvangen en met een nonchalante trap met buitenkant voet schiet hij de bal hard binnen. Zo staat Jodan Boys voor het eerst op voorsprong en gaat het naarstig op zoek naar een derde treffer. Toch moet Straver eerst nog een voorzet van de bezoekers onschadelijk maken voordat Verkaik aan de andere kant een goede kans via het hoofd op het dak van het doel ziet belanden.

Met nog zo'n tien minuten op de klok pakt Straver nog een inzet van de bezoekers. Even een kleine grabbel, maar hij heeft de bal vast. Een aanvaller van de bezoekers schopt dan nog even een paar keer tegen de bal, maar Straver laat niet los en scheidsrechter Gommans fluit voor een overtreding.

Direct daarna volgt een goede voorzet van Bradley el Idrissi op Fanny Waandels, die vervolgens de 3-1 kan aantekenen.

De laatste minuten in de eerste helft tikken door als Mo Bellahcen een goede steekbal op Harold Vrolijk geeft. Die omspeelt keeper Stigt en kan de bal in de verre hoek schuiven. En vlak voor rust is Fanny Waandels weer trefzeker. Een hoge bal van Bellahcen op Waandels wordt nog net door het achterhoofd geschampt. Keeper Stigt lijkt de zacht vallende bal te kunnen houden, maar vergist zich en ziet de bal tussen de hand en paal binnen vallen. Zo staat Jodan Boys dus op ruime voorsprong bij rust en zal Berkel flink aan de bak moeten om nog enig resultaat te boeken.

 

In de tweede helft begint Jodan Boys ongewijzigd aan de wedstrijd. De bezoekers krijgen de eerste kans met een vrije trap die voorlangs gaat en daarna rommelt het ook nog even achterin bij Jodan Boys. Een paar keer ontstaan wat hachelijke situaties rondom het strafschopgebied, maar uiteindelijk komt Jodan Boys er uit.

Jodan Boys krijgt ook weer kansen en waar voor.. Na een minuut of vijf spelne geeft Waandels af op de snel inlopende el Idrissi. Hij mikt daardoor misschien wel net naast.

Daarna volgen er in een korte periode meerdere pogingen van Jodan Boys. Het lijkt even een flipperkast achterin bij Berkel met schoten van Brank en Mohandis, maar de bal wordt elke keer weer de zestien uitgewerkt.

Vervolgens aan beide kanten nog snelle uitbraken. Eerst ziet Vrolijk keeper Stigt net eerder bij de bal komen en aan de andere kant is een poging van Berkel uiteindelijk uitgevoerd in buitenspelpositie. De bal wordt nog wel binnen geschoten, maar Gommans had al gefloten.

Dan volgen er diverse wissels aan beide kanten. Eerst gaan Vrolijk en Waandels er af. Een paar minuten later volgen Bellahcen en Brank. Leona, Faouzi, Quint en Poot komen vervolgens binnen de lijnen. Daartussen wisselen ook de bezoekers nog.

 

Inmiddels zijn er zo'n twintig minuten gespeeld in de tweede helft. Het staat nog steeds 5-1 en Jodan Boys blijft de bovenliggende partij. Ondanks de tomeloze inzet van de bezoekers hebben zij nog niet weten te scoren en zo het leed weten te verzachten. Jodan Boys doet zeker wel pogingen om nog meer goals te maken, maar tot de wissels vielen het aantal kansen wel wat tegen.

Maar er komen weer kansen. Eerst een hard schot van Heerkens dat ruim over gaat. Hier had misschien wel meer in kunnen zitten, maar het blijft toch meer iets voor de aanvallers om de kansen in het strafschopgebied te maken. Bradley el Idrissi dribbelt vervolgens met een aantal mooie bewegingen van af de middenlijn aan de zijkant zo het strafschopgebied in. Helaas gaat zijn inzet, mede door het uitkomen van Stigt, net naast. Stigt blesseert zicht overigens ook nog bij deze actie, maar wordt snel weer opgelapt.

Aan de andere kant krijgt Berkel een goede kans. Een snelle aanval lijkt onschadelijk gemaakt te worden door Veerman. De bal schiet die hij er uit haalt valt echter precies voor een aanvaller van Berkel, maar gelukkig weten zij niet te profiteren. Het wordt nog wel een corner, maar ook dit levert niets op.

Dan is Mohammed Faouzi met een goede actie vlak voor de goal. Hij ziet echter meer heil in het afleggen van de bal op de opkomende Mohandis, die vervolgens hard over schiet.

Zo tikken de minuten weg in de tweede helft en is er nog maar een kwartier te spelen. Dan valt overigens ook de eerste en uiteindelijk enige gele kaart in de wedstrijd. Roald Heerkens is de speler die op de bon gaat na een schijnbaar noodzakelijke overtreding. Gelukkig gaat de vrije trap dan ook nog over.

In de slotfase gaat Jodan Boys nog nadrukkelijke op zoek naar de goal. Leona heeft een schot dat net naast gaat en ook een lob van el Idrissi kan helaas geen doelpunt worden. Hij wipt de bal op de lat en als deze terug schiet, kan hij nog uithalen, maar wordt daarbij op de huid gezeten door de verdediging waarna de bal over gaat.

Aan de andere kant brengt Straver nog even goed redding op een kopbal, die zo maar de 5-2 had kunnen zijn. Daarna speelt het spel zich de laatste minuten voornamelijk op de helft van Berkel af. Jodan Boys zet nog even een tandje bij en nadat Faouzi scoort volgt er al snel weer een goal. Bradley el Idrissi krijgt de bal goed aangespeeld van Yannick Poot en kan zo proberen op goal te schieten. Zijn poging wordt onschadelijk gemaakt, maar dan komt de bal voor de voeten van Kevin de Vries, die nog maar eens uithaalt van afstand. Ook dit keer is het raak en nu dus 7-1.

Jodan Boys is nog niet klaar. Het wordt nog 8-1 na een goede voorzet van Mohandis op el Idrissi na een snel genomen corner. El Idrissi kan de bal eenvoudig binnen koppen doordat de verdediging van Berkel nog niet helemaal alert is. Er volgen nog meer pogingen, maar het blijft uiteindelijk bij 8-1. Zo is Jodan Boys eenvoudig door naar de volgende ronde. Net als Nieuwerkerk en Alexandria '66, die ook in actie kwamen vanvond. Het duel van stadsgenoot ONA wordt uiteindelijk op 23 maart gespeeld.

 

Mo Bellahcen probeerde ons overigens nog te overtuigen dat hij de maker van de 5-1 was, maar toen hij doorhad dat wij al zeker wisten dat Waandels de bal geraakt had, gaf hij toe. Desondanks een goed assist Mo!

 

Klik hier voor uitslagen en het programma in de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

 

Statistieken wedstrijd:

 

06-03-18: Jodan Boys           - Berkel                8- 1  ( 5- 1)
Doelpunten: 11' T. Vorm, 13' Bradley el Idrissi, 21' Kevin de Vries, 36' Fanny Waandels, 41' Harold Vrolijk, 45' Fanny Waandels, 82' Mohammed Faouzi, 85' Kevin de Vries, 88' Bradley el Idrissi.
Gele kaart: 75' Roald Heerkens
Rode kaart: -
Toeschouwers: 50
Scheidsrechter: T. Gommans
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank (63' Kevin Quint), Bradley el Idrissi, Nadir Mohandis, Fanny Waandels (60' Gilliomar Leona), Mo Bellahcen (63' Yannick Poot), Harold Vrolijk (60' Mohammed Faouzi).