gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys eenvoudig door naar halve finale districtsbeker

 

Gouda, 16 april 2019 - 23:47

Dankzij twee treffers binnen een tijdsbestek van zes minuten (Jorn van Lunteren en Jordi Tuithof) heeft Jodan Boys de halve finale van de districtsbeker bereikt. Mede hierdoor hebben de mannen van trainer van den IJssel ook een ticket voor de voorrondes vor de grote KNVB beker op zak. ...

 

Het was goed toeven op sportpark Oosterwei waar een kleine 150 toeschouwers op een heerlijke voorjaarsavond konden genieten van een potje bekervoetbal. De inzet was niet geheel onbelangrijk; Een plaats bij de laatste vier in de districtsbeker en volgend seizoen de voorronde van de grote KNVB beker.

Jodan Boys startte vandaag weer met Wouter Beukers onder de lat. Mo Bellahcen zat op de bank. Verder waren er basisplaatsen voor Enzo Huntink, Yusri el Kandoussi en Jorn van Lunteren.

Jodan Boys begint goed aan de wedstrijd. Het is nadrukkelijk aanwezig op de helft van de bezoekers en komt zo nu en dan gevaarlijk voor de goal, onder andere via corners. Toch krijgt Jodan Boys nog geen echt goed uitgespeelde kansen, waar de bezoekers dat na bijna een kwartier spelen wel krijgen. Het schot is echter niet gevaarlijk genoeg voor Beukers.

Even later grijpt Mark Veerman goed in in het eigen strafschopgebied waardoor het gevaar weer even geweken is.

Na iets meer dan twintig minuten spelen volgt de grootste kans tot dan toe. Een schot van afstand gaat net over de goal van Beukers.

Jodan Boys is naarstig op zoek naar een doelpunt en zoekt veelvuldig de aanval. Sportlust zakt een beetje in en hoopt op een fout bij de thuisploeg waardoor zij kunnen counteren.

Na wederom een goede aanval van Jodan Boys, waarbij Waandels na goed spel van Yusri el Kandoussi en Jordi Tuithof net niet bereikt wordt, is het even later wel raak. Vanuit een afgeslagen corner komt de bal bij van Lunteren die uithaalt en raak schiet. Hij laat oud Jodan Boys goalie Michael de Leeuw kansloos.

Een aantal minuten later weer gevaar voor de Woerdense goal. Dit keer komt de bal voor de voeten van Tuithof en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

In het restant van de eerste helft weinig grote kansen meer. Jodan Boys controleert de wedstrijd en Sportlust lijkt de schade te willen beperken door niet op een grotere achterstand te komen.

 

Na rust al direct een goede kans voor Sportlust. Gelukkig voor Jodan Boys blijft het 2-0. Overigens had Fanny Waandels bijna de 3-0 kunnen maken, hij stond echter buitenspel. Bij Jodan Boys zal de bekerwedstrijd in Woerden nog wel in het geheugen staan. Twee jaar geleden leek Jodan Boys met een 0-2 ruststand eenvoudig door te gaan in de beker, maar toen wist Sportlust de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe te trekken en won met 4-2.

Maar dit scenario lijkt vanavond niet echt van toepassing. Sportlust weet niet echt een vuist te maken en Jodan Boys.

Met nog een kwartier spelen volgt nog een goede kans voor Bradley el Idrissi. Hij is net ingevallen voor Jordi Tuithof, maar prikt de bal net naast. Overigens is Mo Bellahcen vijf minuten eerder al in het veld gekomen voor Enzo Huntink.

Met nog tien minuten op de klok volgt dan de laatste wissel aan Jodan Boys zijde. Jorn van Lunteren verlaat het veld en Nadir Mohandis komt in de ploeg.

Jodan Boys speelt de wedstrijd rustig uit, hoewel het de bezoekers nog bijna aan een aansluitingstreffer hielp. Slordig balverlies achterin zorgt ervoor dat de bezoekers nog een kans krijgen. Gelukkig voor Jodan Boys profiteert Sportlust niet en zo blijft het 2-0. Jodan Boys is dus door naar de halve finale en heeft een ticket voor de KNVB beker binnen.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/jod-spo

Ook competitiegenoot fc 's-Gravenzande heeft zich geplaatst voor de halve finale. Zij wonnen met 4-0 van Ter Leede 2. Volgende week staan de twee andere wedstrijden op het programma. Sc Feyenoord speelt in Sassenheim tegen Ter Leede en ARC gaat op bezoek bij fc Rijnvogels. Aankomende zaterdag staat er voor Jodan Boys weer een competitiewedstrijd op het programma. Hekkensluiter XerxesDZB komt dan op bezoek aan de sportlaan in Gouda.

 

Statistieken wedstrijd:

09-04-19: Jodan Boys           - Sportlust '46            2- 0  ( 2- 0)

Doelpunten: 32' Jorn van Lunteren, 38' Jordi Tuithof

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: 140

Scheidsrechter: B. Oosterlaken

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Vincent Verbond, Leroy Brank, Jordi Tuithof (75' Bradley el Idrissi), Enzo Huntink (70' Mo Bellahcen), Fanny Waandels, Yusri el Kandoussi, Jorn van Lunteren (80' Nadir Mohandis).