gallery/banner_nieuwe_site

Jodan Boys eenvoudig door naar volgende ronde Rijnmond Cup

 

Gouda, 28 november 2017 - 22:45

Jodan Boys heeft vandaag op eenvoudige wijze de volgende ronde van de Voetbal Rijnmond Cup weten te bereiken. Na een 3-0 ruststand dankzij treffers van Mo Belahcen, Harold Vrolijk en Michel Verkaik. In de tweede helft scoorden Rayvano Salhuteru (2x) en miste Levi Marengo nog eens strafschop. De eindstand werd uiteindelijk op 6-0 bepaald dankzij een bal die via een verdediger van AGE binnen viel.

 

Jodan Boys begon vandaag zonder Leroy Brank en Patrick Fonseca. Beide spelers vielen afgelopen zaterdag uit en kregen rust.

Marvin Straver begon onder de lat er waren basisplaatsen voor Harold Vrolijk, Romario Dos Santos en Rayvano Salhuteru. Op de bank namen Kees Middelkoop en Esli Begeer plaats.

 

Jodan Boys begon direct aanvallend en kreeg al snel twee corners te nemen, maar echt grote kansen waren er nog niet in de eerste vijf minuten. Slechts een schamele 35 toeschouwers stonden langs de lijn of zaten op de tribune, terwijl evenveel mensen in de sponsorhome genoten van een wedstrijd van de oranje dames.

De eerste goede kans namens Jodan Boys is voor Gilliomar Leona. Hij kan na zeven minuten spelen echter net niet bij de voorzet van Harold Vrolijk. Daarna volgt nog een goede kans voor Harold Vrolijk die de bal in tweede instantie van dichtbij tegen de keeper aan lepelt. Daarna wordt een vrije trap van Bellahcen achter gekopt en ook een kans voor Marengo treft geen doel. Hoewel Marengo in de korte hoek misschien beter af had kunnen geven op Harold Vrolijk die vrij voor de goal stond. Marengo koos echter voor eigen succes waarna de bal in het zijnet ging.

Jodan Boys krijgt snel daarna al loon naar werken. Bij een slechte opbouw van AGE kan Mo Bellahcen vanaf randje strafschopgebied de bal binnen schuiven. Zo komt Jodan Boys dus binnen het kwartier al op voorsprong en kan het voorzichtig op zoek gaan naar meer.

Toch krijgen ook de bezoekers een aantal kansen. In de 18e minuut een hard schot dat over gaat en een minuut of vijf later moet Marvin Straver in actie komen. Hij brengt prachtig redding op een gevaarlijke inzet van de Rotterdammers. Tussendoor kreeg ook Marengo nog een kans, maar hij schoot over.

Jodan Boys lijkt even later op weg naar de 2-0, maar Michel Verkaik vindt de Rotterdamse doelman op zijn weg. Na een slimme steekbal van Marengo werd hij in de gelegenheid gesteld om de marge te verdubbelen.

Harold Vrolijk mikt ook nog eens over en ondertussen komt er toch ook wel enige frustratie naar boven bij een aantal Jodan Boys spelers. Levi Marengo krijgt nog enkele vermanende woorden naar zijn hoofd van scheidsrechter van der Kraan. Die geeft aan dat het genoeg is met protesteren en dat de volgende keer een kaart zal volgen. Overigens wordt ook bij AGE nogal geprotesteerd. Vooral de nummer twaalf is nogal van mening dat hij een aantal keer een overtreding tegen hem krijgt die niet gezien wordt. Scheidsrechter van der Kraan reageert daar niet op en laat telkens doorspelen.

Ondanks de frustratie dat Jodan Boys misschien wel op een grotere voorsprong had moeten staan, loopt het niet onaardig. Behalve de twee kansen van AGE geeft Jodan Boys niets weg. Toch zal het tegen een derdeklasser beter moeten en gelukkig is daar Harold Vrolijk die dan eindelijk de 2-0 binnen kopt op aangeven van Gilliomar Leona.

En dan gaat het snel. Na een goede voorbereiding van Marengo kan Salhuteru schieten. Zijn inzet wordt nog gekeerd, maar Michel Verkaik kan de rebound vervolgens binnen schieten. Er volgen nog kansen voor Vrolijk (naast) en Salhuteru (via een verdediger op de lat), maar het blijft 3-0. Op slag van rust krijgt Roald Heerkens overigens nog geel wegens protesteren na een overtreding, maar daarna kan Jodan Boys dus met een comfortabele voorsprong de kleedkamer op gaan zoeken.

Na rust komen bij Jodan Boys de eerste wissels binnen de lijnen.  Kevin Quint en Mike Sluijter vervangen Mark Veerman en Michel Verkaik.  Er volgen al snel een paar kleine kansen voor Jodan Boys via Marengo (in de handen van de keeper) en Vrolijk (schot in de korte hoek gepakt) en zo lijkt Jodan Boys de lijn dus door te zetten.

Achterin bij AGE wordt er weer moord en brand geschreeuwd na een verondersteld overtreding, maar ook nu gaat van der Kraan er niet in mee.

Levi Marengo had na zes minuten spelen een mooie actie kunnen belonen met een doelpunt. Met een slim hakje kapt hij zijn tegenstander uit, maar zijn schot gaat net naast. Ook de poging van Salhuteru na goed doorgaan van Kevin Quint mag geen doelpunt worden. Hij schuift de bal net naast. Maar het is een voordbode voor succes. Waar Salhuteru misschien eerst nog een paar keer ongelukkig was, wordt hij binnen twee minuten de gevierde man met twee treffers. Eerst schiet hij binnen nadat Marengo net voor de achterlijn kan voorgeven en twee minuten later staat het al weer 5-0 doordat Bellahcen slim afgeeft op Salhuteru, die wederom de trekker over kan halen.

Er ontstaan nog een paar hachelijke situaties voor AGE in de minuten daarop volgend. Eerst heeft de keeper niet goed vast en kan met enige moeite de bal tot corner verwerken. Vlak daarna schiet Sluijter nog naast uit een corner.

Scheidsrechter van der Kraan is overigens niet heel erg in vorm vanavond. Vooral na een uur spelen volgt een vreemde beslissing. Hij fluit voor Jodan Boys, maar aangezien de grensrechter van AGE niet reageert en de spelers fel protesteren, draait hij de beslissing opeens om. De spelers van Jodan Boys laten het maar zitten aangezien de wedstrijd er niet naar is om hier tegen te protesteren.

 

Tien minuten later volgt een handsbal bij een voorzet van Marengo. Marengo zelf legt aan voor de penalty, maar mikt tot ieders verbazing over. Misschien was de sterk spelende Marengo iets teveel gebrand op eigen succes, iets wat overigens wel terecht was gezien zijn tomeloze inzet vanavond. Marengo was werkelijk overal te vinden en was sterk aan de bal.

Met nog iets meer dan een kwartier spelen volgt er een driedubbele wissel. Esli Begeer, Nadir Mohandis en Kees Middelkoop komen het veld in. Leona, Salhuteru en Bellahcen verlaten het veld.

Direct na de wissel is het alweer raak. Een schot, of halve voorzet van Kevin Quint komt net niet bij Harold Vrolijk aan, maar gaat via de nummer drie van AGE in het net. Zo staat het na 74 minuten spelen 6-0.

 

Jodan Boys speelt de wedstrijd vervolgens rustig uit. Marvin Straver heeft slecht nog 1 keer in actie hoeven te komen bij een schot wat door niemand van de bezoekers meer gehaald kon worden. Harold Vrolijk had vlak voor het eindsignaal nog een kans op 7-0, maar zijn inzet werd gepakt door de Rotterdamse doelman.

Zo weet Jodan Boys nu wel van een derdeklasser te winnen, na de zepert enkele weken geleden tegen Excelsior Rotterdam en mag het zich nu gaan opmaken voor de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

Statistieken wedstrijd:

28-11-17: Jodan Boys           - AGE GGK               6- 0  ( 3- 0)

Doelpunten: 14' Mo Bellahcen, 36' Harold Vrolijk, 38' Michel Verkaik, 64' Rayvano Salhuteru, 66' Rayvano Salhuteru, 74' onbekende speler (e.d.)

Gele kaart: 45' Roald Heerkens

Rode kaart: -

Toeschouwers: 35

Scheidsrechter A. van der Kraan

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Enzo Huntink, Roald Heerkens, Mark Veerman (46' Mike Sluijter), Michel Verkaik (46' Kevin Quint), Romario Dos Santos, Gilliomar Leona (73' Esli Begeer), Mo Bellahcen (73' Kees Middelkoop), Harold Vrolijk, Levi Marengo, Rayvano Salhuteru (73' Nadir Mohandis)

gallery/20171128_203647

Een aardige kans voor Harold Vrolijke in de openingsfase. (foto: Jodanboyssupporter.nl)

gallery/20171128_203715

Het bleef de hele wedstrijd gevaarlijk voor het Rotterdamse doel. Hier wederom een poging van Jodan Boys bij 0-0. (foto: Jodanboyssupporter.nl)