gallery/banner_nieuwe_site

Goede hervatting Jodan Boys tweede competitiehelft

 

Barendrecht, 21 januari 2019 - 06:43

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag een goed start gemaakt in het tweede deel van de competitie. In Barendrecht werd Smitshoek op een 0-3 nederlaag getrakteerd. Jorn van Lunteren was met twee treffers de matchwinner. Fanny Waandels opende de score op sportpark Smitshoek.

 

Jodan Boys begon met Marvin Straver onder de lat. Straver was in principe al vertrokken bij Jodan Boys, maar omdat de nieuwe keeper Twan Verweij nog niet fit is begon Straver in Barendrecht alsnog in de basis.

Jodan Boys begon met Jorn van Lunteren en Bradley el Idrissi in de basis. El Idrissi kreeg overigens al snel twee goede kansen, maar wist helaas nog niet het net te vinden.

Na bijna twintig minuten spelen kreeg Jodan Boys waar het recht op had. Jorn van Lunteren wist met een goed geplaatste voorzet Fanny Waandels te bereiken en hij rondde vervolgens af.

Jodan Boys bleef geconcentreerd spelen en na iets meer dan een half uur spelen mocht Jodan Boys een corner nemen. Uit de korte variant kwam de bal bij van Lunteren terecht, die vervolgens mooi in de kruising schoot.

 

Na rust gaat een ongewijzigd Jodan Boys verder om de voorsprong uit te breiden. Lang duurt dat niet. Er zijn nog geen tien minuten gespeeld als Marvin Straver met een snelle spelhervatting zorgt voor de basis van een nieuwe aanval. Jorn van Lunteren kan vervolgens de 0-3 binnen schieten. Zo lijkt de wedstrijd gespeeld. Enzo Huntink, Korstiaan Schuilenburg en Jordi Tuithof vallen vervolgens gedurende de laatste 25 minuten nog in voor el Kandoussi, Bellahcen en el Idrissi.

In de slotfase had Jordi Tuithof overigens nog de 0-4 kunnen maken, maar zijn inzet wordt nog net op de lijn gekeerd. Zo blijft het 0-3, maar Jodan Boys wint dus wel weer en doet goede zaken. Op de ranglijst stijgt het naar plaats zes en staat gelijk met fc 's-Gravenzande in punten (25 uit 16). Nummer vier, sc Feyenoord won ook en staat twee punten voor op Jodan Boys.

In de tweede periode zijn jong fc Den Bosch en Ter Leede waarschijnlijk de enige twee concurrenten. Jong fc Den Bosch won ook en staat daarin drie punten achter op Jodan Boys. Ter Leede verloor en staat in de tweede periode vijf punten achter op Jodan Boys, gevolgd door Volendam, dat al een periode heeft.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/smi-jod

Aankomende zaterdag neemt Jodan Boys het thuis op tegen DFS, dat momenteel de twaalfde plaats bezet in de Hoofdklasse A.

 

Statistieken wedstrijd:

19-01-19: Smitshoek            - Jodan Boys            0- 3  ( 0- 2)

Doelpunten: 20' Fanny Waandels, 33' Jorn van Lunteren, 54' Jorn van Lunteren.

Gele kaart: Leroy Brank, Jochem van den Biggelaar, Ryan van Dijk.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: T. Voncken

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Fanny Waandels, Yusri el Kandoussi (67' Enzo Huntink), Mo Bellahcen (74' Korstiaan Schuilenburg), Bradley el Idrissi (80' Jordi Tuithof), Jorn van Lunteren.