gallery/banner_nieuwe_site

Gemakkelijke middag voor Jodan Boys in Schipluiden

 

Schipluiden, 2 maart 2019 - 17:23

Jodan Boys heeft zich dankzij een eenvoudige 0-6 overwinning een plaatsje bij de laatste 16 in de districtsbeker weten te plaatsen. In Schipluiden stond de ploeg van trainer van den IJssel bij rust met 0-2 voor dankzij goals van Verkaik, en van Lunteren. Na rust voerde Jodan Boys eenvoudig de score op. Brank scoorde al snel na de thee, waarna Bradley el Idrissi twee keer trefzeker was en ook Jordi Tuithof met een goal eer naar werken kreeg. Zo won Jodan Boys dus eenvoudig en gaat het woensdagmiddag om 14:00 met nog 15 andere ploegen mee in de loting voor de 1/8e finale.

 

Jodan Boys begon vandaag in een ietswat gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. Enzo Huntink, Fanny Waandels en ook de geblesseerde Pattinama ontbraken bij de selectie. Er was een basisplaats voor Verkaik en de Vries begon op de bank.

Jodan Boys begint met een overwicht aan de wedstrijd en zoek het doel van de tegenstander. Toch weet de ploeg op een ietswat fris sportpark onder de rook van Delft nog niet echt gevaarlijk te worden. Na iets meer dan tien minuten de eerste goede kans voor Jodan Boys. Bradley el Idrissi zet goed druk en de bal komt uiteindelijk bij Tuithof. Die kan echter niet helemaal goed bij de bal, maar probeert het wel. Helaas is de poging niet krachtig genoeg waardoor de keeper eenvoudig kan pakken.

Enkele minuten later weer een goede kans voor Jodan Boys. Dit keer geeft Brank de bal af op el Idrissi. El Idrissi draait goed naar binnen en schiet net over.

Ook de thuisploeg laat van zich zien. De bal komt goed terecht en een voorzet voor de goal langs wordt door Heerkens tot corner verwerkt. Ook aan de andere kant wordt een poging tot corner verwerkt. Dit keer een poging van el Idrissi. Hij komt oog in oog met de keeper te staan, die vervolgens met de hand tot corner kan verwerken.

Jodan Boys blijft gevaarlijk en het mag een wonder zijn dat het nog geen 0-1 is. Ook nu weer een goede kans voor el Idrissi. Na een goede actie levert hij een schot dat door de keeper gekeerd wordt. Vervolgens kan Jorn van Lunteren er niet goed bij om van de rebound te profiteren.

Maar twee minuten later is het dan wel raak. Jorn van Lunteren schiet van afstand op goal en de keeper kan niet klemvast pakken. De bal stuit via zijn kin weer terug en daardoor kan Michel Verkaik eenvoudig binnen tikken.

En dat Jorn van Lunteren goed kan schieten laat hij zeven minuten latert wel zien. Van zo'n twintig meter krult hij de bal binnen en zo staat Jodan Boys na bijna 35 minuten spelen op een comfortabele 0-2 voorsprong.

Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar toch komt Schipluiden nog gevaarlijk dichtbij de aansluitingstreffer. Gelukkig gaat de kopbal over de goal van Beukers. Direct aan de andere kant had Schipluiden Jodan Boys kunnen helpen. Bij een goede aanval kopt een speler van de thuisploeg bijna in eigen goal. Gelukkig voor de thuisploeg gaat de bal voorlangs.

Uiteindelijk kopt Leroy Brank nog net naast uit een corner van Bellahcen. Yusri el Kandoussi krijgt overigens even later een flinke tik van een speler van Schipluiden. Hij krijgt geel waarna het al snel rust is.

Jodan Boys staat dus voor en het is hopen dat scheidsrechter Dogterom wat beter gaat fluiten in de tweede helft. De jongeman laat veel doorgaan waar een vrije trap toch wel op zijn plaats was.

 

Na rust gaat Jodan Boys vrolijk verder. Het wil snel de 0-3 maken om de thuisploeg niet meer terug te laten komen in de wedstrijd. Overigens zijn er wel twee wissels geweest direct na rust. Michel Verkaik en Yusri el Kandoussi bleven in de kleedkamer achter en Kevin de Vries en Nadir Mohandis zijn in de ploeg gekomen. Al na drie minuten spelen een goede voorzet van Jordi Tuithof op Leroy Brank. Brank kan al vallend binnen koppen en vergroot zo de marge.

Brank was zelfs even dicht bij een tweede goal een aantal minuten later. Bradley el Idrissi kopt door en Brank probeert over de keeper te stiften. De bal wordt echter gepakt.

Ook een inzet van el Idrissi wordt gekeert door de keeper nadat Mohandis net geel gehad heeft.

We zijn inmiddels bijna twintig minuten onderweg als Jordi Tuithof de bal binnen schiet. Echter voordat de bal de lijn gepasseerd heeft is al duidelijk dat het feest niet doorgaat. Tuithof stond buitenspel.

Gelukkig is het even later wel raak. Bradley el Idrissi, die zijn harde werken beloond ziet worden mag op aangeven van Brank de 0-4 maken. En een minuut later mag hij de tweede maken. Dit keer is het Tuithof met de assist. Zo is het 0-5 en lijkt Schipluiden rijp voor de slacht.

Mike Sluijter vervangt Veerman dan nog en er staan nog iets meer dan twintig minuten op de klok. Kansen van Mohandis (lob op de lijn weggehaald) en Tuithof (speelt de bal te hard voor zich uit) worden niet benut. En dan kan Schipluiden aan de andere kant ook niet profiteren van een fout achterin. Dan weet Jodan Boys het halve dozijn in ieder geval vol te maken. Jordi Tuithof, die behalve een assist nog niet succesvol was mag ook scoren. Hij profiteert van een mooie steekbal van Mohandis. Jodan Boys probeert het nog wel, net als de thuisploeg, die niet meer dan een schot hoog over kunnen afleveren. Het blijft uiteindelijk 0-6 en zo is Jodan Boys eenvoudig door naar de volgende ronde.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/sch-jod

Aankomende zaterdag komt Jodan Boys weer in actie voor de competitie. De eerste wedstrijd in de derde periode is een uitwedstrijd bij fc 's-Gravenzande.

 

Statistieken wedstrijd:

02-03-19: Schipluiden          - Jodan Boys            0- 6  ( 0- 2)

Doelpunten: 27' Michel Verkaik, 34' Jorn van Lunteren, 49' Leroy Brank, 67' Bradley el Idrissi, 68' Bradley el Idrissi, 80' Jordi Tuithof.

Gele kaart: 45' Onbekende speler, 52' Mo Bellahcen, 54' Nadir Mohandis.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 100

Scheidsrechter: T. Dogterom

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers, Michel Verkaik (46' Kevin de Vries), Roald Heerkens, Mark Veerman (68' Mike Sluijter), Vincent Verbond, Leroy Brank, Jordi Tuithof, Yusri el Kandoussi (46' Nadir Mohandis), Bradley el Idrissi, Mo Balidou, Jorn van Lunteren.