gallery/banner_nieuwe_site

Excelsior Maassluis elimineert Jodan Boys in Voetbal Rijnmond Cup

 

Gouda, 10 april 2019 - 06:39

Jodan Boys is klaar in de Voetbal Rijnmod Cup. In de 1/8 finale was tweede divisionist Excelsior Maassluis met 3-2 te sterk voor de mannen van trainer van den IJssel. Ondanks dat Jodan Boys niet onaardig speelde, moest het na 35 minuten spelen al tegen een 3-0 achterstand aankijken. Vincent van den Berg, Jeremy Moreno en Giovanni da Fonseca bezorgden de thuisploeg een snelle ruime voorsprong. Velen waren wellicht bang voor een monsterscore voor de tweede divisionist, maar dat bleef gelukkig uit. Wellicht had er nog meer in gezeten voor Jodan Boys als de aansluitingstreffer eerder gevallen was. Een kwartier voor tijd scoorde Korstiaan Schuilenberg de 3-1 en diep in blessuretijd viel nog de 3-2 van Nadir Mohandis. Te laat om nog op gelijke hoogte te komen en zo strafschoppen af te dingen.

 

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten spelen kreeg het een goede kans. Een voorzet van Huntink komt terecht bij el Kandoussi, die op doel kopt. Zijn inzet kan nog net gepakt worden door keeper Duijvestijn. Namens de thuisploeg kreeg oa Redert een goede kans, maar Rik Stalenberg weet op twee goede kansen redding te brengen.

Aan de andere kant is Fanny Waandels in kansrijke positie. Na een slimme steekbal van Yusri el Kandoussi kan hij schieten, maar zijn schot mist kracht. Zo gaat de wedstrijd gelijk op en zijn er kansen voor beide ploegen geweest.

Toch is het de thuisploeg die na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong komt. Vincent van den Berg verschalk Rik Stalenberg en zo is het 1-0.

Drie minuten later had de gelijkmaker kunnen vallen. Jorn van Lunteren mag aanleggen voor een schot, maar ziet zijn inzet door Duijvestijn onder de lat weggetikt worden.

Heel zuur is het dan vijf minuten later als Jeremy Moreno vanuit een corner vrij kan inkoppen en zo de thuisploeg op 2-0 kan zetten. Het lijkt even een mentale tik voor Jodan Boys, dat niet veel later nog een treffer te verwerken krijgt. Dit keer een slechte trap van Stalenberg en zo kan Giovanni da Fonseca uiteindelijk eenvoudig scoren.

Ook nu had Jodan Boys snel na de goal kunnen scoren, ware het niet dan Fanny Waandels oog in oog met Duijvestijn op de buitenkant van de paal schiet.

Het zit Jodan Boys duidelijk niet mee. Het heeft zo'n beetje evenveel kansen gehad en het mag concluderen dat de thuisploeg net iets effectiever is. De 3-0 stand blijft tot de rust op het scorebord staan. Gelukkig, want het leek er even op dat bij zo'n snelle 3-0 de score misschien nog wel hoger had kunnen uitvallen.

 

Na rust gaat Jodan Boys op zoek naar de aansluitingstreffer. Na bijna een kwartier spelen is er een kans voor Bradley el Idrissi, maar zijn schot wordt geblokt. Tien minuten later volgt een grotere kans voor Fanny Waandels. Na een goede voorzet van Jorn van Lunteren kan hij strak inkoppen, echter deze poging gaat net naast.

Pas na 25 minuten spelen in de tweede helft volgt een goede kans voor de thuisploeg. Een lobbal gaat over Rik Stalenburg, maar ook over de goal.

Vier minuten later is Jodan Boys gelukkiger in de afronding. Na een fout achterin bij Excelsior Maassluis kan Korstiaan Schuilenburg profiteren. Hij zorgt voor de aansluting en wellicht dat Jodan Boys in het laatste kwartier nog terug kan komen in de wedstrijd.

Mike Sluijter gaat namens Jodan Boys overigens nog op de bon en de thuisploeg mikt een kleine tien minuten voor tijd nog net naast de goal van Stalenburg.

Jordi Tuithof had namens Jodan Boys de 3-2 kunnen maken in de 89e minuut, maar zijn poging gaat centimeters over de goal van Duijvestijn. Het lijkt er dus op dat het 3-1 blijft, maar daar denkt Mohandis een aantal minuten later, diep in blessuretijd, anders over. Hij zet Jodan Boys alsnog op 3-2. Het is helaas te laat om nogmaals gevaarlijk te worden en de gelijkmaker te scoren. Zo wordt Jodan Boys verslagen door de titelhouder van de Voetbal Rijnmond Cup. Geen schande om van een tweede divisionist te verliezen, maar jammer is het natuurlijk wel.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/exm-jod

Bij Jodan Boys zullen de koppies weer omhoog moeten. Aankomende zaterdag wacht weer een belangrijke competitiewedstrijd. De ploeg van trainer van den IJssel gaat dan op bezoek bij Spijkenisse. Jodan Boys moet zich snel veilig gaan spelen en deze wedstrijd kan daar aan bijdragen. Ook zal Jodan Boys bij winst wellicht nog kunnen stijgen op de ranglijst om zo de aansluiting met de subtop te behouden. Volgende week dinsdag wacht ook een belangrijke wedstrijd. Dan neemt Jodan Boys het in de kwartfinale van de districtsbeker op tegen Sportlust '46 op eigen veld. Bij winst staat Jodan Boys in de halve finale van de districtsbeker en is het verzekerd van een plaatsje in de voorronde van de grote KNVB beker in het komende seizoen.

 

Statistieken wedstrijd:

09-04-19: Excelsior Maassluis  - Jodan Boys            3- 2  ( 3- 0)

Doelpunten: 17' Vincent van den Berg, 26' Jeremy Moreno, 35' Giovanni da Fonseca, 74' Korstiaan Schuilenberg, 93' Nadir Mohandis.

Gele kaart: 75' Mike Sluijter.

Rode kaart: -

Toeschouwers: ?

Scheidsrechter: P. Korsius

Opstelling Jodan Boys: oa Rik Stalenburg, Mike Sluijter, Nadir Mohandis, Jordi Tuithof, Enzo Huntink, Yusri el Kandoussi, Fanny Waandels, Bradley el Idrissi, Jorn van Lunteren.