gallery/banner_nieuwe_site

Derde competitiezege op rij voor Jodan Boys

 

Rotterdam, 1 december 2018 - 20:44

Na de winst bij fc Rijnvogels (0-2) en thuis tegen Zwaluwen (2-1) is het vandaag wederom gelukt een competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A winnend te eindigen. In Rotterdam werd XerxesDZB met 0-2 verslagen. Beide doelpunten vielen in het laatste kwartie van een vrij matige wedstrijd. Yusri el Kandoussi en Jordi Tuithof bewerkstelligden in een tijdsbestek van drie minuten de zege voor Jodan Boys.

 

Van de beide kanten was het in de eerste helft een matige wedstrijd in de openingsfase voor beide kanten kansen. De eerste was voor Jodan Boys uit een vrije trap van Bellahcen. Hier wist de Rotterdamse keeper redding te brengen voor de thuisploeg.

Aan de andere kant moest Straver ingrijpen nadat er een goede kans voor de thuisploeg ontstond na onnodig balverlies van Jodan Boys. Beide ploegen gaan dus rusten met een 0-0 stand.

 

Na rust is er al snel een goede poging voor Jodan Boys via Lion van de Velde. Zijn inzet wordt echter gekeerd. Trainer van den IJssel besluit na een kwartier spelen in de tweede helft de eerste wissel binnen de lijnen te brengen. Harold Vrolijk verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Jordi Tuithof. Acht minuten later de volgende wissel. Korstiaan Schuilenburg vervangt Lion van de Velde.

Diezelfde Schuilenburg komt al snel oog in oog met de Rotterdamse keeper, maar weet niet te scoren. Als dan even later een vrije trap op de rand van het strafschopgebied genomen mag worden door Jodan Boys is inmiddels het laatste kwartier van de wedstrijd al ingegaan. De vrije trap smoort in de muur, maar toch zal het niet lang duren voordat het wel raak is. Yusri el Kandoussi kan namelijk al snel met een afstandsschot de 0-1 maken. Het feest is voor Jodan Boys helemaal compleet als drie minuten later de 0-2 door Jordi Tuithof gemaakt wordt.

Xerxes probeerde in de laatste tien minuten nog wel aan te zetten, maar dit leverde de thuisploeg geen goals meer op. Ook Jodan Boys scoorde niet meer, hoewel er veel meer ruimte viel voor de mannen van trainer van den IJssel.

 

Belangrijk is dat Jodan Boys dus wederom weet te winnen. Een goed gevoel voor het midweekse treffen met Antibarbari in de Voetbal Rijnmond Cup, maar zeker ook voor de aankomende thuiswedstrijd tegen Spijkenisse volgende week.

Jodan Boys stijgt door de winst een aantal plaatsen op de ranglijst. Het laat Nootdorp en XerxesDZB met een voorsprong van tien punten voorlopig achter zich op de directe degradatieplaatsen.

 

 

Statistieken wedstrijd:

01-12-18: - XerxesDZB            - Jodan Boys            2- 1  ( 1- 0)

Doelpunten: 79' Yusri el Kandoussi, 82' Jordi Tuithof.

Gele kaart: Jordan Kroon.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 200

Scheidsrechter: R. Weiland

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Vincent Verbond, Leroy Brank, Fanny Waandels, Yusri el Kandoussi, Harold Vrolijk (60' Jordi Tuithof), Mo Bellahcen, Lion van de Velde (68' Korstiaan Schuilenburg).

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/advertentie
gallery/xer-jod