gallery/banner_nieuwe_site

Afwachten voor Jodan Boys na gelijkspel in Capelle

 

Capelle aan den IJssel, 16 februari 2019 - 18:40

Jodan Boys en Capelle hebben vandaag de punten gedeeld. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, die overigens nog een half uur stilgelegd werd nadat iemand op de tribune onwel werd, kon Jodan Boys uiteindelijk niet profiteren van het verlies van Ter Leede in de tweede periode. Sterker nog, Zwaluwen wist door een ruime overwinning bij Spijkenisse (0-3) opeens de grootste kanshebber voor de tweede periode te worden. Zij staan nu welliswaar drie punten achter Jodan Boys, maar het doelsaldo is van dien aard dat met een minimale winst (2-0) op Nootdorp de periodetitel naar de Vlaardigers gaat.

 

Trainer van den IJssel moest zaterdag noodgedwongen schuiven in de basisopstelling. Mark Veerman was plotseling ziek en daardoor was er naast Michel Verkaik een basisplaats voor Vincent Verbond.

Jodan Boys en Capelle speelden een rommelige eerste helft. Jodan Boys moest scoren en daar maakte Capelle gebruik van. Het trok zich terug en liet Jodan Boys het spel maken. Zelf loerde het op de counter.

Jodan Boys had niet veel grote kansen in de eerste helft. Waandels had een kans en een vrije trap van Kevin de Vries ging over. Gelukkig voor Jodan Boys was Roald Heerkens nog attent op de lijn bij een inzet van Capelle en zo stond het bij rust nog 0-0.

Na rust startte Jodan Boys beter. Al snel kreeg Waandels een kans, maar hij kon uiteindelijk niet profiteren. Na drie minuten spelen leek Jodan Boys op voorsprong te komen. Jorn van Lunteren gaf goed voor op Waandels, die de 0-1 leek te maken. Scheidsrechter Stegeman, die overigens niet zijn beste dag leek te hebben, net als één van de assistenten, concludeerde buitenspel. Een uiterst discutabele beslissing, maar toch.

Ook Capelle probeerde het eens vanuit de vrije trap, maar deze smoorde in de muur.

Na bijna een kwartier spelen besloot van den IJssel te wisselen. Yusri el Kandoussi mocht naar de kant en Elliot Pattinama mocht gaan invallen.

 

Een minuut of vijf later werd het spel plots stil gelegd nadat bleek dat een toeschouwer op de tribune onwel geworden was. Toeschouwerd werden weggestuurd en hulp werd geboden aan het slachtoffer. Ook brandweer en ambulance kwamen direct naar sportpark 't Slot waar de wedstrijd ruim een half uur stil gelegd werd.

Toen bleek dat de meneer in kwestie weer bij was en onderweg was naar het ziekenhuis, werd de wedstrijd na overleg weer hervat.

 

Vlak na de hervatting had Capelle een grote kans. Gelukkig wist Beukers met een goede redding de 1-0 te voorkomen.

Capelle countert er af en toe gevaarlijk uit en als dat weer gebeurt probeert Pattinama met uiterste inspanning een bal weg te werken voor de voeten van de tegenstander. Hij komt net te kort en gaat naar de grond. De kans wordt uiteindelijk niet benut aangezien de spits van Capelle oog in oog met Beukers ruim over schiet. Maar Pattinama kan niet meer verder. Hij heeft een hamstringblessure opgelopen en wordt door Verbond en de nieuwe coach voor volgend seizoen, Leen van Steensel naar de kleedkamer begeleid.

Huntink vervangt Pattinama en Jodan Boys gaat ondanks deze tegenslag op zoek naar de voorsprong. Leroy Brank had de 0-1 bijna gemaakt, maar de keeper brengt redding op zijn kopbal.

Vervolgens de laatste wissel aan Jodan Boys kant, waar Tuithof de geblesseerde Waandels vervangt. Jodan Boys blijft aandringen en Capelle loert op de omschakeling. Daar moet Verkaik aan de noodrem trekken ten koste van een vrije trap. Maar ook dit keer gaat het schot op doel gelukkig hoog over en zo kan Jodan Boys aan de andere kant weer voor gevaar zorgen. Mo Bellahcen met een mooie karate achtige trap. Deze poging had een mooi doelpunt kunnen opleveren, maar de bal gaat net naast. Leroy Brank nog eens met een goede kopbal, maar nu een fraaie redding van de Capelse keeper.

Capelle krijgt dan nog een vrije trap vlak voor het eindsignaal, maar deze gaat naast. Daarna wordt er afgefloten en zo eindigd de wedstrijd in 0-0.

 

Volgende week zaterdag is het afwachten voor Jodan Boys. Het speelt zelf dan in de derde ronde van de districtsbeker als Zwaluwen het opneemt tegen Nootdorp. Als Zwaluwen niet weet te winnen, of maximaal met 1-0, dan is Jodan Boys alsnog periodekampioen, bij een 2-1 uitslag wacht een beslissingswedstrijd tussen beide ploegen en wanneer het 2-0 of een andere winstuitslag voor Zwaluwen wordt, dan is Zwaluwen periodekampioen.

gallery/pbr_hardcore_poster_small_image
gallery/cap-jod

Aankomende dinsdag neemt Jodan Boys het in de derde ronde van de Rijnmond Cup op tegen NSVV in Numansdorp. Zaterdag wacht een wedstrijd in de derde ronde van de districtsbeker in Schipluiden bij de plaatselijke vv. De week daarop op zaterdag neemt Jodan Boys het in een uitwedstrijd op tegen fc 's-Gravenzande.

 

Statistieken wedstrijd:

16-02-19: Capelle              - Jodan Boys            0- 0  ( 0- 0)

Doelpunten: -

Gele kaart: Michel Verkaik, Vincent Verbond, Mo Bellahcen, Omar Gomez Shee, Kevin van la Parra, Rutger de Bos.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: G. Stegeman

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Michel Verkaik, Vincent Verbond, Leroy Brank, Fanny Waandels (78' Jordi Tuithof), Yusri el Kandoussi (56' Elliot Pattinama/74' Enzo Huntink), Bradley el Idrissi, Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren.